+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Бъдещето принадлежи на онлайн магазините

Бъдещето принадлежи на онлайн магазините

2020 г. беше повратна точка за търговията във всеки смисъл. Това ускори развитието на индустрията с поне 10 години.

Навлязохме в нова ера, белязана от тази „нова реалност“, където новите компании трябва да се адаптират към нови начини за правене на бизнес. И също така трябваше да се адаптираме към правилата за продажба и покупка на стоки и услуги, извършвани онлайн.

През 2022 г. получихме нови резултати за клиенти и потребители, всички от които сочат обещаващо бъдеще за процъфтяващия сектор на търговията на дребно. Тенденциите показват впечатляваща иновация и растеж сред независимите търговци на дребно.

Изследване: защо тези тенденции се очертават устойчиви и как можете успешно да започнете бизнеса си през 2023 г. и след това.

Очертават се следните прогнози:

 1. Растежът на електронната търговия ще продължи да се ускорява, тъй като темповете на пазаруване се развиват по-бързо.
 • Младите потребители разчитат повече на онлайн пазаруването, а това променя начина, по който марките ще правят бизнес.
 • Потребителите имат колебания да се върнат към пазаруването във физическите магазини.
 1. Потребителите искат да пазаруват за себе си. Бизнесът ще се адаптира, за да го улесни
 • Намеренията на купувачите са насочени към независими предприятия.
 • Намеренията на купувачите да подкрепят независим бизнес все още не са отразени в техните навици за покупка.
 • За да насърчат потребителите да действат според желанието си да подкрепят малкия бизнес, независимите търговци на дребно могат да подчертаят предимствата на своите бизнес модели и да приемат функции, предлагани от големите търговци на дребно и пазари, за да отговорят на нуждите от цена и надеждност.
 1. Физическата търговия на дребно ще се промени до толкова, че ще доведе до нови предимства на местния бизнес.
 • Пандемията промени начина, по който потребителите мислят за пазаруването в магазините.
 • Предприемачите ще използват технологиите и опита, за да отговорят на нуждите на клиентите. Стремежът към алтернативи в магазина и доставката нараства бързо, тъй като близостта се превръща в мощна точка за продажба за търговците на дребно.
 • Предприятията също ще предприемат нови мерки за здраве и безопасност, за да избегнат негативните преживявания в магазините за потребителите.
 1. Потребителите ще правят информирани покупки
 • Потребителите подкрепят местния бизнес поради морални причини, както и поради удобство.
 • Причини да купувате местно.
 • Въпреки тези заявени стойности, намеренията на купувачите да подкрепят местния бизнес все още не са отразени в техните навици за покупка.
 1. Новите бизнес модели ще нарушат бизнеса и потребителската икономика, финансите и кредита.
 • COVID-19 принуди бизнеса не само да отложи плановете си, но и да се задълбочи в лични спестявания, за да поддържа бизнеса си на „жив“.
 • Традиционните финансови институции не са подготвени да съпреживеят съвременните реалности на предприемачите и малкия бизнес.
 • При избора на банка качеството на цифровото потребителско изживяване е важен фактор за собствениците на бизнес, особено за тези, които тепърва започват като предприемачи.
 • Наследените предприятия се обръщат към нови услуги за онлайн плащане, за да плащат бизнес разходите си.
 • Плановете за плащане и разсрочените планове стават все по-популярни.

Какво е бъдещето на сектора на електронната търговия?

Пандемията ускори промените в навиците за пазаруване. Потвърждава се прогнозата, че потребителските тенденции са  насочени към онлайн търговията.

BEKYAROV.NET е едно от най-добрите решения за вашия бизнес. Това е мястото, където се раждат оригинални идеи, предлагат се необичайни предложения и се намират напълно уникални и най-важното – ефективни начини за решаване на най-сложните проблеми! Интегриран подход към проекти: разработка на уебсайтове, поддръжка, ефективна промоция.

Всички уеб сайтове, които изработвам са предназначени за всеки един бюджет, защото всеки бизнес заслужава своето място в Интернет.

Други публикации