+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Дигиталният потребител: Очакванията са по-високи от всякога може ли вашата марка да бъде в крак?

Дигиталният потребител: Очакванията са по-високи от всякога – може ли вашата марка да бъде в крак?

Пандемията от COVID-19 ускори възприемането на цифровите технологии от потребителите много по-бързо от това, за което бяха готови много марки. Изследването на Appnovation измерва новите очаквания на онлайн потребители за марки и тяхната цифрова готовност, сега и в бъдеще.

Според последното проучване на потребителите на Appnovation „Дигиталният потребител: променящи се очаквания и цифрова готовност“, очакванията на потребителите се променят фундаментално, стимулирани от пандемията COVID-19. Засилената зависимост от онлайн взаимодействията означава, че потребителите очакват марките да предоставят персонализирани и уникално подходящи преживявания – точно сега.

Дигиталният потребител пристигна. Марките имат възможност да отговорят на тези нови потребителски нужди чрез дългосрочни, първоначални за потребителя стратегии, вкоренени в правилната комбинация от технология, дизайн и опит.

Изследването на Appnovation измерва цифровата готовност на онлайн потребителите и очакванията на потребителите от марките, с които си взаимодействат, разкривайки четири всеобхватни очаквания във всички вертикали:

Потребители очакват и предпочитат да създават повече взаимодействия между марките онлайн в бъдеще. 56% от българите предпочитат да извършват повече онлайн взаимодействия все по-често в близко бъдеще – включително в индустрии като автомобилостроенето и хранителните стоки, където взаимодействията традиционно се извършват лично.

Има очаквания, че личното потребителско изживяване също става по-дигитално. Въпреки че много потребители все още са загрижени за безопасността си, те търсят хибридни лични и цифрови преживявания, като повече от 60% от тях се чувстват комфортно с безконтактни технологии (устройства с разпознаване на сензори или жестове, плащания с докосване и движение), особено в места като болници, летища и хотели.

Има апетит за безконтактните технологии, въпреки че марките трябва да се справят с проблемите като сигурността, за да накарат потребителите да се чувстват комфортно. Повече от 85% от всички потребители са съгласни, че безконтактните технологии ще станат по-популярни, когато хората започнат да взаимодействат с марки извън дома. Марките ще извървят тънка линия, използвайки правилната технология, като същевременно гарантират, че технологията не се натрапва на преживяването, като се фокусира върху предоставянето на персонализирани преживявания.

„Докато 2020 г. ускори дигиталната технология в почти всеки аспект от живота, марките все още трябва да гледат напред през 2021 г. и да се съсредоточат върху основите – създаване и предоставяне на персонализирано изживяване на клиентите въз основа на основни дългосрочни стратегии“, казва Скот Васмер, генерален мениджър на Америка за Appnovation. „Днешните клиенти имат безкраен избор и очакват невероятно, достойно за споделяне дигитално изживяване от марките сега повече от всякога и това няма да се промени.“

Други интересни открития включват:

73% от подрастващите вярват, че онлайн потребителският опит вече е по-важен от личния опит.

Освен засиленото схващане за модерност и футуристичност, 68% от онлайн потребители смятат, че компаниите, използващи безконтактни технологии, са съпричастни към потребителите.

Тъй като локдауните започнаха да се улесняват, търговците на дребно са фокусирани върху бързото проследяване на своите иновационни усилия за привличане на клиентите обратно. Личното изживяване ще стане по-завладяващо, забавно и интегрирано с цифрово, включващо разпознаване на сензори и жестове и безконтактна технология.

 

Други публикации