+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Задайте си тези 9 въпроса преди да приложите вашия SEO план в действие

Задайте си тези 9 въпроса преди да приложите вашия SEO план в действие

Стартирането на СЕО кампания за вашия сайт не е лесна задача. Има много фактори, от които зависи SEO успеха на вашия сайт и определено това няма да се случи за ден – два. Имено затова преди да започнете вашето СЕО начинание си задайте тези 9 важни въпроса, преди да разработите вашия план и да го приложите в действие.

  1. Имате ли ясни цели и задачи?

Едно от първите неща, които трябва да направите, когато създавате вашия SEO план е да определите ясно вашите цели и задачи. Дефинирайте ясно, какво искате да постигнете и тогава започнете изработката на план за действие. Определете на какво ниво сте в момента, след това как искате да постигнете по-високо, а накрая как точно да стане това. Винаги е по-добре да си поставяте по-високи цели, но се уверете, че те все пак са постижими.

  1. Коя е вашата целева аудитория ?

За да си поставяте цели, трябва първо да определите вашата целева аудитория, която искате да достигнете. След като знаете кои са те, следва да определите какво искат, какво търсят в един сайт или един продукт и как може да предвидите, че те са за тях. Определите ли ясно вашата аудитория, то конверсиите във вашия сайт ще са значително по-големи.

  1. Познавате ли конкуренцията си ?

Ако мислите, че не е важно да познавате конкуренцията си, когато става върос за СЕО, помислете отново. От конкуренцията може лесно да проучите за техни успехи и неуспехи, с които може много по-лесно да развиете вашия бизнес. Ако сайтът ви изостава в СЕО резултатите, направете няколко бързи проучвания: Има ли сайтът ви мобилна версия? Използвате ли правилните ключови думи ? Активни ли сте в социалните мрежи ? Проучете добре конкуренцията и се учете от техните успехи и провали.

  1. Активни ли сте в социалните мрежи ?

За да бъде наистина успешен вашия SEO план, трябва задължително да сте активни в социалните мрежи. Социалните мрежи правят привличането на нови клиенти и ангажирането с бранда много по-лесно. Те са чудесно място за споделяне на вашето съдържание, като също така популярността на вашата марка ще се увеличи многократно. Така че, ако не сте регистрирани в  Facebook / LinkedIn / Twitter / Google plus е време да го направите.

  1. Избрахте ли правилните ключови думи ?

Изборът на правилните ключови думи е един от най-важните фактори при стартиране на вашата стратегия за SEO оптимизация. Трябва да определите, кои ключови думи ще напишат вашите потенциални клиенти, когато търсят в търсачката. Тези думи трябва да се използват на подходящи места във вашия сайт – заглавия, текстове и дори алт тагове на снимки. Имайте предвид, че Google няма как да открие вашия сайт по дадена ключова дума, ако тя не присъства във вашето съдържание.

  1. Добре оптимизирано ли е съдържанието Ви ?

След като сте се погрижили за вашите ключови думи е време да се уверите, дали съдържанието е добре оптимизирано, за да бъде лесно за разбиране и да носи стойност за вашите потребители. Един от най-лесните начини за това е един от инструментите на Google Adwords, с който лесно ще разерете дали съдържанието Ви има стойност. На второ място, просто се убедете, че съдържанието ви носи стойност за потребителя, а не е просто текст с ключови думи. Ако използвате WordPress, плъгинът Yoast SEO има функция, която автоматично прави оценка на вашето съдържание.

  1. Имате ли мобилна версия ?

Няма абсолютно никакъв смисъл от всичко изписано до сега, ако вашият сайт не разполага с мобилна версия. През 2016 година 80% от потребителите разполагат с мобилно устройство, а мобилният тряфик надмина този от настолни компютри. Дори Google обявиха, че сайтове, които не разполагат с мобилна версия ще бъдат деиндексирани от мобилните резултати. Затова, когато правите поръчка за изработка на уеб сайт, задължително искайте и мобилна версия.

  1. Добавихте ли метатаговете и написахте ли ги правилно ?

Мета заглавието и мета описанието са първото нещо, което потребителите виждат, когато търсят в търсачките. Те са изключително важни, защото ако са релевантни, и написани правилно могат драстично да променят класирането и честотата на кликване върху вашия сайт. Същото важи и за вътрешните страници на вашия сайт, а не само за началната. Имайте предвид, че Гугъл първо чете метатаговете, когато обхожда вашия сайт.

  1. Знаете ли как да използвате Google Analytics ?

И накрая, но не на последно място ще трябва добре да опознаете Google Analytics. Тя е безплатна и не толкова трудна за използване, като ще Ви предостави всички необходими данни за вашия уеб сайт.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.