+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Защо не съществува SEO оптимизация с гаранции?

Защо не съществува SEO оптимизация с гаранции?

Много нашумяла тема в последно време е дали съществува SEO с гаранции. В тази статия ще разгледаме доказателства за факта, че оптимизация за търсачки с гаранции не съществува. Нека съвсем на кратко да обясним за оптимизацията с обещания. При нея, фирма или оптимизатор гарантира на клиента, че за два или три дни ще изкара сайта Ви на първо място в търсачката Google. В някои от случаите може и обещанието да бъде изпълнено. Но истината е, че при тези обстоятелства сайта Ви ще стои на тези позиции точно толкова време, за колкото е качен там. SEO „оптимизаторът“ просто е използвам методи, които са забранени от Google или пък имат траен ефект. След това, получавате наказание от търсачката, а „специалиста“ е взел парите Ви и е невъзможно да го намерите, за да си ги поискате обратно. Извода е прост: не се доверявайте на подобни примамливи предложение, защото няма да спечелите нищо, а напротив!

Темата е много обширна и надали ще ми стигне цяла книга, за да я разгърна от край до край. Ще се опитам обобщено да представя причините защо е невъзможно някой да има добри намерения и да изпълни заявеното, след като ви гарантира позиции в Google. Ето най-важните от тях:

1. Има и трета страна

Причината, която стои в основата на това да не е възможно да се предлага оптимизация с гаранции! Първата страна, както може би се досещате, сте Вие. Втората – оптимизаторът, а третата – Google. Клиента може да гарантира, че ще плати за SEO, оптимизатора може да гарантира, че ще даде всичко от себе си, но Google….. той не обещава нищо. Отговорността за изкарване на сайта Ви на по-предни позиции е разделена на напълно равни части. Колкото и да не Ви се вярва, това е вярно. Разликата между трите страни е само, че първите две ги интересува какво ще стане със сайта, а третата дори и не мисли за него.

2. Обстоен анализ

За да прогнозираме на коя позиция ще бъде сайта Ви в Google след време не е възможно заради първа точка. Но дори да я пренебрегнем, за да някой да Ви обещае каквото и да е, свързано с Вашия сайт, трябва да го проучи обстойно. Все пак, за да дадена фирма да напише на сайта си, че предлага SEO с гаранции, надали е анализирала всички проекти, които съществуват в интернет пространството… просто е невъзможно за човешките възможности.

Това са най-обобщените две точки, заради които SEO оптимизацията с гаранции не е възможна. Като за финал, бих искал да Ви дам един съвет: Винаги подбирайте с кого да работите, когато става въпрос за SEO оптимизация. За разлика от уеб дизайна, тук резултатите не за видими с просто око. Истината е, че ако оптимизатора не е компетентен, след време може да трябва да смените домейна си и да се вкарате в разход, който дори е трудно да си представите. Вниманието ще Ви спаси от подобно нещо – проучвайте внимателно портфолиото на хората, с които работите и ако трябва се консултирайте с човек, на когото имате доверие, за да бъдете сигурни.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.