+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Защо е абсолютно задължително да имате Респонсив дизайн на вашия уеб сайт

Защо е абсолютно задължително да имате Респонсив дизайн на вашия уеб сайт

responsive-design

В този блог ще ви разкрия защо е задължително вашия уеб сайт да има Респонсив дизайн.

С изключително бързото нарастване на използването на мобилни устройства и нарастването на популярността на мобилните телефони бихте си направили много лоша услуга, ако уеб сайтът ви не е проектиран да реагира и да се адаптира към мобилни и други устройства.

Разликата между Респонсив дизайн и Mobile-friendly уеб сайт

Mobile-friendly уеб сайт ще изглежда добре на мобилни устройства, но може да има проблеми и да е по-трудно да се ориентирате, когато се гледа на устройства с по-висока резолюция. Докато Респонсив дизайн позволява на вашия уеб сайт да се адаптира към размера на всеки екран, на който се гледа – настолен компютър, телефон или таблет и т.н. и потребителите няма да забележат никаква разлика в общия вид на вашия сайт.

Увеличен трафик от мобилни потребители

Преди време почти всички бизнеси си създаваха две версии на един уебсайт. Един за потребители на настолни компютри и един за мобилни потребители. Мнозина правят това и днес. Но с постоянно увеличаващата се гледаемост от мобилни потребители, наличието на две отделни версии на един уебсайт отнема много време и отнема много поддръжка.

В днешно време можете да имате само един отзивчив уебсайт, който е готов за всички устройства.

Това гарантира, че хората, които задържате, са вашите мобилни зрители. И те може да си спомнят да посетят уебсайта ви друг път, когато са в търсене на услуги , които предлагате.

По-ниски разходи и поддръжка на уеб сайтове

Друго предимство от използването на респонсив уеб сайт е, че ви предлага по-ниски разходи за поддръжка в сравнение с пускането на две отделни версии на един уеб сайт.

В началото обаче е сравнително скъпо. Но във всеки случай е по-евтино от поддръжка на два отделни уеб сайта.

Ако желаете вашия сайт да има респонсив дизайн, може да направите запитване.

Респонсив дизайна осигурява безпроблемно потребителско изживяване.

Уебсайтовете, които нямат този дизайн, обикновено нарушават начина, по който той се показва на устройства като мобилни устройства и таблети.

Зрителите от настолен компютър или лаптоп може да нямат проблем при разглеждането на вашия уебсайт, но същото не може да се каже за мобилни потребители.

Текстовете се бъркат, изображенията не се подравняват и потребителите трябва да превъртат безкрайни

страници в търсене на информацията, от която се нуждаят. Това прави престоя на потребителите във вашия сайт много неблагоприятен

И така, след подобно преживяване като това, мислите ли, че такъв потребител би се върнал във вашия уебсайт? Аз не мисля.

За да избегнете подобни сценарии, струва си да оцените качеството на дизайна на уебсайта си и ползите, които ще ви се натрупат в дългосрочен план, ще надделеят над това, което ще похарчите за него в началото.

Лесно се адаптира към всеки размер на екрана

Друго предимство на наличието на страхотен отзивчив уебсайт, готов за всички устройства, е неговата адаптивност към всеки размер на екрана.

С подобен дизайн изпреварвате конкуренцията си и позиционира уебсайта ви така, че безпроблемно да обслужва по-нови устройства, с които потребителите сърфират в интернет

Отзивчивите уебсайтове имат по-голяма вероятност да се класират високо в Google търсачката.

Изживяването, фокусирано върху потребителя, и висококачественото съдържание могат да увеличат времето за престой във вашия сайт.

Също така Google препоръчва респонсив дизайн за уеб сайтовете.

Заключението е че, наличието на респонсив уебсайт може да ви спести много пари и също така да ви помогне да привлечете повече клиенти.

Ако желаете вашия сайт да бъде удобен за сърфиране от всички устройства, направете запитване за изработка на респонсив дизайн.

Други публикации