+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Защо Google My Business е важен за вашия бизнес?

Защо Google My Business е важен за вашия бизнес?

Google My Business (GMB, известен преди като Google Places for Business) предлага на компаниите фантастична възможност да се появят в резултатите от търсенето с Google, но най-доброто нещо при създаването на обява в Google My Business е, че е безплатно!

Какво представлява страницата на Google My Business?

Google My Business ви предоставя възможността да посочите местоположението на вашия бизнес в Google Maps и местните резултати от търсенето.

Можете да покажете важна информация за вашия бизнес, включително време за отваряне / затваряне, данни за контакт или връзка към вашия уебсайт. Съвсем наскоро Google пусна и нова функция, която ви позволява да публикувате линк към статии или предстоящи събития. Повече за това по-късно.

GMB е безплатен, но трябва да се разглежда като необходимост от всички фирми. Ако вашият бизнес е онлайн бизнес и нямате физически магазин, все пак трябва да обмислите възможността да имате страница в Google My Business.

Подобрете видимостта на местния си бизнес

Настройването на малката ви обява в Google My Business е един от най-простите и ефективни начини за настройване на вашия бизнес, така че да бъде намерен онлайн. Все повече и повече заявки за търсене стават географски специфични и алгоритмите на Google са разработени, за да вземат предвид намеренията на потребителите.

Вероятно сте направили търсене в Google в някакъв момент, като например „места за хранене близо до мен“, ако е така, тогава ще забележите, че Google връща списък с три места, където можете да ядете въз основа на текущото си местоположение. Трите бизнеса, които са се показали в резултат на вашата заявка за търсене, имат GMB страница и са една стъпка по-близо до привличането ви като клиент.

Ако тези места за хранене нямаха GMB страница, тогава нямаше да се показват. Помислете за това в контекста на вашия бизнес, какъвто и продукт или услуга да продавате. Как могат местните търсения да са от полза за вашия бизнес и какво може да пропуснете без такова?

Тъй като Google прави редовни промени в своите алгоритми, ако искате да бъдете намерени в локално търсене, трябва да имате списък с Google My Business и да го оптимизирате редовно.

Как да оптимизирате страницата си в Google My Business

След като настроите и заявите GMB страница за вашия бизнес, следващата стъпка е да се уверите, че е оптимизирана и сте попълнили цялата важна информация. Трябва да се стремите да включите възможно най-много информация в списъка си с GMB.

Когато хората са направили своето търсене и са намерили вашия бизнес в резултатите от търсенето, следващата им стъпка ще бъде да кликнат върху вашия бизнес, за да разберат повече информация, като данни за контакт и упътвания.

Начинът, по който хората търсят, се променя и информацията трябва да бъде достъпна незабавно. Ако не сте задали точен бизнес адрес, няма да е лесно хората да ви намерят физически. Ако вашият бизнес не е лесен за намиране, тогава хората ще отидат някъде, където е. Толкова е просто.

Това е онлайн средата, в която бизнесът вече трябва да се конкурира, затова се уверете, че бизнесът ви се възползва от начина, по който хората търсят онлайн, и не позволявайте това да възпрепятства способността ви да привличате нови клиенти.

Правилно описание

Отделете време, за да напишете добро описание, което да добавите към малката си обява, и опитайте да го направите възможно най-локално, за да бъде по-подходящо за потребителя. Описанието се използва като общ преглед на това, което прави вашият бизнес и тук могат да се използват ключови думи, свързани с вашия бизнес. Описанието ви в GMB може да съдържа до 750 знака, но си струва да сложите най-подходящата информация в първите няколко изречения. Опитайте се да включите 2-3 ключови думи, които най-добре описват вашия бизнес.

Добавете публикации към вашия Google My Business

Вече можете да привлечете повече интерес, като добавите публикации към вашия GMB профил. Съдържанието ще се показва в търсенето с Google и в резултатите от картата.

За да добавите публикация, всичко, което трябва да направите, е да отидете в акаунта си в GMB и да създадете нова публикация. Ще можете да качите изображение, да напишете до 300 думи текст или заглавие на събитие, което трябва да включва началната / крайната дата.

След това има опция за добавяне на подканваща фраза с различни възможности за избор на бутони, включително „Научете повече“, „Резервирайте“, „Регистрирайте се“, „Купете“ и „Получете оферта“.

Не пропускайте предимствата на Google My Business

Уверете се, че вашият бизнес има актуална и подробна страница на Google My Business. Ако не сте отделили време да създадете и оптимизирате такава, тогава пропускате един от най-добрите безплатни начини за показване в резултатите от търсенето с Google. Освен това е много приспособимо и може да бъде актуализирано според нуждите, за да отразява ежедневните промени. Всичко, което е необходимо, е време и знания, за да оптимизирате страницата си, така че не забравяйте да го направите. Можете да видите ползите незабавно.

Ако искате да научите повече за Google My Business и SEO оптимизация, свържете се с мен – Bekyarov и с удоволствие ще ви помогна.

Други публикации