+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Използване на видео за промотиране на онлайн бизнес

Използване на видео за промотиране на онлайн бизнес

video-marketingВече са минали моментите, когато е било възможно да се насърчава бизнес, използвайки само традиционни маркетингови методи. Интернет маркетингът сега е необходимост за всеки успешен бизнес. Онлайн видеосъдържанието е на специално място, той бързо завладява света на маркетинга.

Всъщност, защото видео маркетингът е в състояние да донесе милиони уникални посетители всеки месец.

Докато телевизионната реклама и други традиционни маркетингови инструменти все още могат да дават резултати, създаването на свои видеоклипове ви помага да популяризирате бизнеса си по-бързо и с много по-малко инвестиции. Въпреки това, за да бъде успешен във видео маркетинг, не само трябва да създавате видеоклипове, трябва да изградите този занаят в цялото изкуство, за да създавате видеоклипове, които ще бъдат истински хитове.

Видеоклип за вашия бизнес

Имате нужда от този видеоклип като средство да поздравите гостите си. Неговата цел е да даде на посетителя широк преглед на вашия бизнес. Този видеоклип обикновено се намира на главната страница на уебсайта или в най-горната част на една страница.

Когато човек посети сайта ви, той иска да получи бърза информация за бизнеса ви, без да навлиза в подробности и да се скита из сайта ви. Поздравете го във видеоклипа си и дайте кратко резюме за това как можете да му бъдете полезни. Накратко подчертайте основните характеристики на вашия проект – кой сте, какво правите, колко дълго сте го правили и защо вашият проект е по-добър от други.

Една от основните характеристики на този видеоклип е неговата продължителност. Трябва да съберем краткост, същност и качество. Въпреки че можете да променяте дължината на видеоклипа в зависимост от размера на бизнеса ви, добрата цел е продължителността от 60 до 90 секунди.

Също така, видеото за добре дошли трябва да бъде просто. Няма нужда от фантазия, графики и ефекти. Да, професионалните визуални ефекти имат определено въздействие върху посетителя, но полираният текст извън екрана и добре разработеният скрипт ще ви дадат много по-голямо въздействие. И твърде много ефекти, като правило, претрупват видеото и отвличат вниманието от основното съобщение.

Разбира се, няма да ви навреди, ако създадете, например, напълно анимиран видеоклип за добре дошли. Анимираните видеоклипове работят добре за обяснение на нематериални продукти, като например софтуер, за който е невъзможно да се създаде видео на живо. Или можете да използвате анимацията, ако искате да създадете визуална история. Все още за предпочитане е създаването на видео на живо, особено ако вашият бизнес е фокусиран върху хора, като например ресторант, или продавате физически продукти. Чрез видеоклипове на живо е по-лесно да предадете основните качества на вашия бизнес и да привлечете посетител за по-нататъшно проучване на вашия сайт.

Видеоклип „за мен“

Личната марка е изключително важна във всеки бизнес. Докато предишната видео идея се фокусира върху бизнеса, който популяризирате, видеоклипът „за мен“ трябва да се фокусира върху вас като – човек. Това е възможност да се представите пред публиката и да започнете да изграждате доверие с тях. Такива видеоклипове са особено важни за стартиращи фирми и за малки фирми, в които основата на екипа е един човек – вие.

Стартирайте видеоклипа, като се представите – вашето име и откъде сте. Кажете ни как сте започнали и защо сте започнали този бизнес. Разкажете ни за знанията и уменията, в които сте особено добри. Споделете вашето хоби и страст. Не се страхувайте да разкриете лична информация – разкажете ни за вашите цели, амбиции и надежди.

Не трябва да говорите само за бизнеса си в видеото „за мен“, иначе аудиторията ви ще почувства, че се опитвате да продавате продуктите си и тук. Целта на този клип е да се представи на публиката като индивид – не повече. В зависимост от това как точно решите да създадете такъв видеоклип, можете да включите вашите снимки в различни периоди от време, снимки на вашето семейство, кучето, вашия град – всичко, което може да ви доближи до вас.

Опитайте да поставите видеото за 90 секунди, за да не загубите интереса на зрителя си. По-дълъг видеоклип ще създаде впечатление на  досада, и ще дразни посетителите. Краткият видеоклип, напротив, ще повиши интереса на човека и ще го остави неудовлетворен и, след като се запознае с вас, той ще продължи да изследва вашия сайт.

Видео демонстрация на продукта

Видеоклипове от демонстрации на продукти също са чудесен инструмент за интернет маркетинг. Основното предимство на тези клипове е, че вие ​​показвате, вместо да говорите, и ние всички добре знаем, че визуалните образи работят по-добре от думите. Вместо да казва на купувача „Нашият продукт има такива чудесни черти“, му покажете тези предимства по време на демонстрацията.

В допълнение към показването на самия продукт и неговите характеристики, не забравяйте да включите във видеото емоционални визуални изображения, свързани с вашия продукт, да покажете на щастливите клиенти и промените, които се случват с тях след използване на продукта. Не забравяйте да подчертаете основните характеристики, ползи и ползи, защото това е основното нещо, което хората искат да видят, когато гледат видео демонстрация на продукта.

Не забравяйте, че демонстрацията на продукта трябва да бъде проста. Избягвайте образователна информация и показва как да използвате продукта – за това има ръководство за потребителя. Целта на демонстрационното видео трябва да бъде визуално да покаже колко функционален и удобен може да бъде вашият продукт.

Видео интервю

Има ли по-добър начин да се проведе интервю, отколкото да се заснеме на видео? Видеоклиповете от интервюто имат много повече възможности, отколкото печатната версия.

Интервюирането на членовете на екипа ви е чудесен начин да приближите зрителя до вашата компания и да повишите доверието си. Въпреки това е малко вероятно тези видеоклипове да доведат трафика, от който се нуждаете. Опитайте се да провеждате интервюта с известни професионалисти и лидери на вашата ниша, да ги питате за успеха и как са го направили реалност.

Можете също да провеждате интервюта с представители на филиали. Всичко е взаимно изгодно тук – те промотират бизнеса си в клипове и в същото време привличат трафик към вашия сайт. Те могат да разкажат и за вашата ниша и как съвместното ви сътрудничество им помогна да засилят позициите си на пазара. Всичко това в същото време ще ви помогне да укрепите партньорството си и съвместно да достигнете нови висоти.

Можете също да провеждате интервюта с клиентите си. Видео ревюта във формат на интервю е чудесен начин да създадете социални доказателства и да използвате успехите на клиентите си в полза на вашия бизнес. В тези видеоклипове показвате истински хора, които биха могли да подобрят нещо в живота си благодарение на вашия продукт. Тези видеоклипове значително подобряват Вашия маркетинг и имидж на Вашата марка.

Видеоклипове от казуси

След като създадете видеоревюта, защо не продължите и създайте 15-минутно видео, изобразяващо конкретен случай, в който клиентът е изправен пред специфичен проблем и как вашият продукт или услуга помага за разрешаването му. Нека това да е мини-документален филм за конкретна история на успеха, свързана с вашия продукт. Тези видеоклипове работят особено добре, когато продавате услуги като правни съвети, маркетингови или маркетингови решения и т.н.

При създаването на видео случаи няма задължителен формат, можете да запишете видео на живо или да създадете анимационен видеоклип. В зависимост от проблемите, пред които е изправена вашата целева аудитория, някои случаи могат да работят по-добре, ако са изобразени в анимационен формат или като слайдшоу.

Използването на видео в реално време от живота на клиента ви във видеоклип потвърждава полезността ви и е чудесен начин да спечелите доверието на зрителите и да получите нови клиенти.

Видео блогове

Видео блоговете по същество са блогове, като се използва само видео вместо текст. Можете да публикувате такива видеоклипове или на уебсайта си, или да използвате канал в YouTube за тези цели.

Видео блоговете работят чудесно за успеха на бизнеса, защото ви дават възможност да разширите онлайн присъствието си и да съберете общност от заинтересовани хора около вашия проект. Чрез видео блог хората могат да научат повече за бизнеса ви в неформална обстановка. Това помага да се установят по-лични отношения между потенциалните клиенти и вашата марка.

Когато става въпрос за попълване на видео блогове, хората често търсят видео-ревюта, стъпка по стъпка демонстрации и уроци в тях. Тази информация е много по-лесна за усвояване във видеоформат, когато говорите лице в лице, в сравнение с четенето на текст. Серия от видеоклипове с полезни съвети, съвети, уроци и начини за работа са чудесен начин да накарате хората да се връщат отново и отново.

Можете да записвате видеоклипове за видео блог за всичко. Можете да кажете на зрителите за проблемите в нишата и да повишите нивото на познания по темата. Можете да провеждате диалози с тях по тази тема. Информацията, която ще получите от тях, ще бъде много полезна за вас, за да подобрите маркетинговата си стратегия. Не забравяйте да покриете и интересни новини и тенденции.

Други публикации