+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да изберем подходяща тема за WordPress?

Как да изберем подходяща тема за WordPress?

Понякога да направим уеб сайт с WordPress може да се окаже изключително сложна и неприятна задача. Но не и когато знаем какво да правим…всъщност WordPress е страхотна система, но ако човек не е запознат в детайли с нея, не може да направи „перфектния уебсайт“.

В този материал: Как да изберем подходяща тема/дизайн за нашия нов проект

Първо, както казах, това съвсем не е проста задача. От това каква тема изберем зависят изключително много неща като например:

  • Дали потребителят ще намери всичко, от което има нужда през всяко устройство
  • Дали търсачките ще успеят да прочетат съдържанието от сайта
  • Дали скоростта ще бъде добра

И още много други неща, за които няма да ни стигне времето да говорим.

Ето за какво да гледаме при избора на тема – съществената част:

 

  1. Направете тест на всички теми посредством GTmetrix ли Google Pagespeed Insight

Имайте предвид едно основно нещо – навсякъде има всякакви търговци. В който и от магазините за теми да отидете, винаги можете да срещнете некоректни търговци. Те ще Ви дадат тема, но доколко е оптимизирана не е ясно за обикновения потребител. Ето защо Вие трябва да преминете от другата страна – печелившата.

Отворете сайта на GTmetrix (или Google Pagespeed Insight ) и поставата URL адреса на темата. След това погледнете резултатите от теста и преценете сами – лично аз не бих купил дизайн, който има оценка под А.

  1. Проверете кои са задължителните плъгини за темата

Много често инсталацията става необратимо бавна заради изключително многото задължителни плъгини, които са добавени в дадена тема. Това се прави, за да се улесни работата на програмиста и уеб дизайнера, но обикновено прави главната страница, а и не само, по-тежка. Един важен съвет – началната страница не трябва да тежи повече от 2МБ.

  1. Винаги преглеждайте дизайна и на други устройства

Не винаги това, което пише, че е адаптирано, е адаптирано…или просто изглежда ужасно. А това не е нещо, което целите, нали? Съветваме Ви да отворите сайта на телефона, таблета и всички устройства, които имате. Използването на различни тулове за визуализация в повечето случаи е излишно.

  1. Прегледайте отзивите в интернет, дори попитайте във форум

Може да звучи глупаво и безсмислено..та нали всеки преглежда колко звезди има даден продукт в ThemeForest? Но това съвсем не е достатъчно. Неслучайно като влезете в уебмастърски форум можете да срещнете много теми от сорта на „Какво мнение имате за тази тема“. Някои са направени перфектно като за демо, но накрая се оказва, че или половината неща не са включени в комплекта, или има други проблеми, за които не сте предполагали.

  1. Не се хвърляйте на бестселърите – понякога те са недостатъчно добри

„Че защо тогава да са бестселъри“ – със сигурност ще се запитате. Но отговор на този въпрос нямам и аз, въпреки че имам над 10 години опит в онлайн маркетинга и изработването на уеб сайтове. Понякога тълпата се хвърля на първото срещнато, което нито е добро като функционалност, нито като визия. Затова е най-добре да спазвате горните стъпки и да не се ръководите по това колко продажби има дадена тема.

  1. Не се поддавайте на надписи като „лесно за управление“

Обикновено това го пишат всички, но определено не е предимство, тъй като го имат всички. В почти всички случаи това значи „темата идва с вграден „visual composer“, което съвсем не е лошо, даже напротив, но не трябва да Ви води в решението… всъщност почти всички теми са строго зависими от въпросния плъгин.

Искате ли да наемете професионалист с над 10 години опит в онлайн сферата, който да избере най-добрата тема за Вашия бизнес? На правилното място сте! Просто се свържете с мен и получете перфектната оферта за изработка на уебсайт + безплатна консултация при избора на дизайн.

Други публикации