+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да използвате социалните медии във ваша полза

Как да използвате социалните медии във ваша полза

laptop-graphНе е тайна, че светът общува чрез социалните медии. От 7,2 милиарда души на планетата, 2 милиарда имат акаунт в социалните медии.

Предвид тези зашеметяващи цифри, предприемачите просто не могат да игнорират социалните медии, когато пускат на пазара бизнеса си от своите виртуални офиси. За да успеете, трябва да се научите как да използвате социалните медии във ваша полза.

Има голяма разлика в начина, по който функционира всяка социална платформа и какви типове публикации получават популярен статус. Луди видеоклипове на котки в YouTube. Забавни вицове във Facebook. Отзиви за храна в Yelp и други.

Докато всяка платформа популяризира различни видове съдържание, всяка представлява възможност за разрастване на вашия бизнес. И независимо от конкретния тип съдържание, има някои универсални истини, когато става въпрос за използването на социални медии за пускане на пазара на вашата компания. Ето шест неща, които трябва да имате предвид

Качеството е по-важно от количеството.

От границите на вашия виртуален офис, по-голямото вероятно изглежда по-добро. Вместо да натрупвате огромен брой потребители, които не взаимодействат с вашата марка, насочете се към качествени потребители. По-добре е да култивирате 1000 висококачествени връзки, вместо 15 000, които изчезват веднага и никога не се връщат.

Добавете стойност.

Фокусирайте се върху създаването на взаимоотношения. Нещо повече, ако всичко, което правите, е да изтласквате информация за вашия продукт, лесно можете да получите етикет спамър.

Ценността идва под формата на полезно съдържание, което кара хората да говорят, да се смеят или да имат емоционална реакция. Социалните медии не са точното място за много продажби. По-скоро това е място за предлагане на собствената полезност на вашата компания. Например, ако вашата компания продава фойерверки, напишете публикация в блог, наречена „Начини за безопасно използване на фойерверки на 1 януари“. Изтласкайте съдържанието чрез вашите социални мрежи в дните преди празника. Току-що станахте полезни за вашите онлайн потребители.

Ангажирайте се с аудиторията си. Задавайте въпроси, на които те обичат да отговарят.

Социалната аудитория обича да дава своите мисли и мнения. Просто погледнете нишката с коментари за всяка тенденция в новинарските материали, за да се докаже готовността на хората да споделят собствените си мисли и идеи. Използвайте това във ваша полза с анкети и прости въпроси в собствените си социални кампании. Връщайки се към компанията за фойерверки, помолете последователите си да споделят за любимия си спомен от Нова година от детството си или да идентифицират любимото си място за гледане на публични фойерверки. Те с удоволствие ще се ангажират с вашата марка и ще установят лоялност към марката в процеса

Отговаряйте на негативни коментари.

Комуникацията в социалните медии трябва да е двупосочна, дори ако новините не са добри. Въпреки че е изкушаващо да скриете негативни коментари или отзиви в най-тъмния ъгъл на вашия виртуален офис, вместо това отговаряйте на тях своевременно и учтиво. Извинете се и предложите да поправите ситуацията, ако е възможно

Не очаквайте резултати за една нощ.

Промяната ще дойде, но няма да дойде за една нощ. Милиони компании с много по-дълбоки джобове, отколкото млади предприемачи, се борят за внимание в социалните медии, така че вашата ще бъде трудна битка. Това не означава, че не си заслужава. Необходимо е само правилната стратегия, точното съдържание в точното време, за да насочите вашата компания под светлините на прожекторите.

Други публикации