+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да напишете заглавие H1: Анализ на ТОП 5 грешки за SEO

Как да напишете заглавие H1: Анализ на ТОП 5 грешки за SEO

Заглавията помагат на търсачките да разберат по-добре съдържанието на вашата страница, те задават SEO структурата, така че алгоритмите по-правилно да определят уместността на заявката. Следователно грешките в заглавията влияят на класирането при издаването на Google и съответно на трафика и конвертирането на сайта.

Какво е значението на заглавията?

Етикетите h1-h6 се използват не само за структуриране на текста, а за да го направят по-четлив, но и за търсачката, за да оцени лесно материала.

Преди заглавията бяха ключов фактор за класиране на страниците, но сега, h1 таговете вече нямат значение.

Сега алгоритмите на Google могат самостоятелно да се справят със съдържанието и без значение колко h1 на страницата, дори и да няма такъв, търсачката пак ще анализира съдържанието.

Това означава ли, че не можете да спазвате правилата? Не, пишете за хора, а не за роботи за търсене. Заглавията са улеснение за читателите.

Основната грешка е да се разглежда h1 само като SEO инструмент.

„H1 е маркетингов инструмент и ако една статия е написана първоначално за потенциално голямо покритие, тогава няма да е излишно да брандирате заглавието. Тоест добавете към него името на марката или проекта.

ТОП 5 SEO грешки в заглавията h1

Ако самите алгоритми на Google ще се справят с всички грешни изчисления на заглавията, тогава защо да се притеснявате?

Google анализира заглавията, за да разбере какво се казва, и ако структурата на текста не е ясна от заглавията, това ще означава само едно – качеството на материала е ниско, а рейтингът на такова съдържание съответно ще намалее.

 1. H1 и заглавието са едно и също нещо?

Не дублирайте h1 и title – това се възприема като опит за повишаване на важността на ключовите думи, което изглежда като спам. Това не означава, че етикетите трябва да са много различни – тогава няма да е ясно към коя заявка принадлежи страницата.

Опитайте се да поставите най-важния ключ в заглавието и втория по важност в h1. Не използвайте един и същ ключ в различни форми – Google знае как да разпознава словоформите и читателите ще решат, че материалът изобщо не е завършен. Обикновено h1 се прави по-четливо от заглавието, което се опитват да напишат възможно най-удобно за SEO.

 1. Къде отиде h1?

Причината за отсъствието на етикета h1 е проста: той не се вписва в дизайна. Но в края на краищата h1 е най-важният маркер, веднага след заглавието и ако го няма, как читателите ще разберат за какво става дума в страницата? Разбира се, можете да спечелите от други фактори, но е по-добре да оптимизирате всички процеси в тяхната цялост.

 1. Няколко h1?

Не забравяйте, че h1 е заглавието на цялата страница. Ако останалите заглавия се повторят няколко пъти, които структурират текста, то повторението на h1 ще доведе само до факта, че важността на всяко заглавие ще се обезцени и читателите ще решат, че съдържанието е без значение за посочената тема.

 1. Твърде много h

Не само h1 може да развали впечатлението за сайта. Ако има твърде много заглавия, тогава тяхната стойност ще бъде загубена и читателят ще възприеме това като спам. Целта на заглавията е да структурират съдържанието, а не да отделят една фраза.

 1. Нарушена последователност h

Етикетите h1-h6 са индикатори за последователност и структура. На първо място въведете h1, а след това и останалите заглавия, като спазвате йерархията и вложеността. Ако заглавията нарушават последователността, тогава читателят е по-трудно да разбере материала и има вероятност подобна функция в оптимизацията изобщо да бъде възприета като спам.

Заключение

Всяка страница трябва да има етикет h1. Не трябва да дублира заглавието, да се повтаря и според общите препоръки не трябва да е по-дълго от 65 знака.

Останалите заглавия на страницата се повтарят, въвеждат структурата на материала и не са пренаситени с техния брой.

Виждате ли, всичко е просто!

Ако имате нужда от безплатни консултации, обадете се на BEKYAROV.NET– едно от най-добрите решения за вашия бизнес:

 • Гарантирано най-добри цени в съотношение цена – качество
 • Всевъзможни функции и разширения за всички уеб сайтове
 • Приятелско отношение и възможност за постоянен контакт
 • Уеб сайт изработка и оптимизация за възможно най-кратки срокове
 • Поддръжка и развитие на вече създаден уеб сайт в дългосрочен план
 • Постоянна връзка с моите клиенти. Бърза реакция при изникнал проблем и безплатни консултации.
Други публикации