+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да привлечем Facebook трафик към нашия уеб сайт

Как да привлечем Facebook трафик към нашия уеб сайт

Facebook не е първата социална мрежа, но тя определено е най-известната до сега. Имало е много други социални мрежи преди Facebook, някои от тях много популярни и някои не толкова, но Facebook просто постави началото на – „ерата на социалните мрежи“.  В допълнение към възможностите, които предлага, като контакти с приятели и най-различни хора от цял свят, Facebook може да бъде използван и за бизнес цели. Той може да се използва за продажба на някоя стока или услуга, привличане на нови клиенти и най-вече за увеличаване на трафика към вашия уеб сайт.

Подобно на Twitter,Facebook е един от многото начини да увеличите трафика към сайта си. Много СЕО оптимизатори смятат, че в най-скоро време трафикът от социалните мрежи може да се окаже значително по-голям от трафика от търсачките. Въпреки че това време може и въобще да не дойде, ако спазвате стъпките изброени по-долу Facebook, Twitter или друг подобен сайт може да направи чудеса с трафика към вашия сайт.

За разлика от Twitter, който е много опростен, Facebook предлага много повече възможности. Може да се нуждаете от повече време, за да ги проучите и да се възползвате от тях, но се надявам, че стъпките които съм изброил ще Ви помогнат значително да увеличите  трафика към вашия уеб сайт.

1. Вашият профил е основното Ви оръжие

Както и в Twitter, така и във всяка друга социална мрежа, ако не направите профила си интересен, то едва ли той някога ще стане популярен. Напишете основна информация за вас и задължително направете профила си публичен, защото по този начин дори и хора, които не Ви познават, когато попаднат на вашия профил, има голяма възможност да привлечете вниманието им и те да станат ваши приятели.

2. Поставете информация за вашия уеб сайт, на Facebook стената си

Facebook Ви дава възможност да пишете за вас и вашите продукти, да публикувате снимки и клипове, като по този начин може да повишите интереса към предлагания от вас продукт или услуга.

3.Създайте своя собствена мрежа от потребители

Както и в другите социални мрежи, вашата потребителска мрежа е вашият основен капитал. Ето защо една от най-важните стъпки за успех, в привличането на трафик от Facebook е потребителската ви мрежа. Поканете всички ваши приятели, познати и партньори, за да увеличите потребителската си мрежа. Също така е добре да потърсите хора със сходни интереси и начинания, като вашето, но в никакъв случай не бъдете нахални – не спамете. Спамът не е ефективен начин за привличане на хора към вашата мрежа.

4. Публикувайте редовно

Без значение колко интересно е съдържанието на вашия Facebook профил, ако не публикувате  редовно  ново съдържание, трафикът към вашия профил в Facebook (съответно и към вашия сайт) ще намалее значително. Ако имате възможност да публикувате ежедневно, това е много добре, но ако нямате такава възможност се опитвайте да го правите колкото се може по-често.

5.Бъдете активни

Голям профил, впечатляваща мрежа от потребители и редовно публикуване на съдържание, са само част от формулата за успех в социалната мрежа Facebook. Един от начините да сте по-активен, е да посещавате и сайтовете и профилите на своите поддръжници и партньори.Ако мислите, че Facebook инициативата ще Ви отнеме много време, то значи сте много прав. В процеса на работа ще разберете, че Facebook не е лесно начинание, но в крайна сметка ако резултатът е положителен, то той си е заслужил всяка изгубена секунда.

 

Очаквайте скоро и продължение на статията!

Други публикации