+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да разберете ключовите думи на друг сайт

Как да разберете ключовите думи на друг сайт

За ефективно популяризиране на сайта процесът трябва да събира семантика, не е лесно, но е абсолютно необходимо. Списъкът с ключови думи за много бизнес ниши е съставен от огромен брой специални думи и фрази, които стават основа при търсенето.

Често, особено ако току-що сте започнали да разбирате популяризирането на Вашето съдържание, при групиране на избора на думи за търсене възникват грешки, тези недостатъци могат да доведат до големи непланирани разходи.

Успехът на популяризирането на уеб платформа зависи от правилно съставеното семантично ядро. За целевата аудитория ще бъде трудно да намери вашия сайт в резултатите от търсенето поради на пръв поглед незначителни грешки. В този случай си струва да вземете предвид опита на конкурентите. За да постигнете целта си и да постигнете високи постижения в стратегията си за популяризиране, трябва да поемете силните страни на вашите бизнес конкуренти.

Кои са Вашите конкуренти?

На първо място, трябва да изберете правилната посока на търсене. Ако вашата задача е да бъдете в първите редове на търсачките, тези уеб ресурси, които се показват в ТОП според вашите ключови заявки, трябва да бъдат анализирани. Трябва да изберете фирми, които имат приблизително еднакви условия за купувачи, равни обеми на производство или подобни услуги с вас. Например имате фирма за домашни услуги: дребни ремонти, почистване на помещения.

Вашият конкурент може да е агенция за набиране на персонал с подобен профил. Колко такива съперници ще имате зависи от търсенето на услугата в обсега, който обслужвате. Анализирайте всичко, като използвате ключовите си думи и мощността на търсачката. Поставете се на мястото на клиента и следвайте същата процедура: в скрит режим въведете желаната фраза в лентата за търсене. Това ще ви помогне да идентифицирате най-близките си бизнес конкуренти.

Как да намерим ключовите думи на конкурентите си?

След като съставите списък на вашите непосредствени съперници, въз основа на който ще трябва да съберете семантично ядро, започнете да анализирате ключовите думи. Това може да стане по различни начини.

SEO софтуер

Тази услуга е предпочитана от повечето специалисти в областта на търсенето и оптимизацията на сайтове. Има безплатни и платени версии. Първият е много по-напреднал и ви позволява да създадете списък с думи, по които се класира конкурентният сайт. Безплатната версия предоставя много ограничена функционалност. За да получите отчет, в специалния раздел „Анализ на ключовите думи“, трябва да посочите търсената информация: данни на конкретна страница, за това посочете „URL“ или ключови думи в опцията „Основен домейн“. След като въведете адресните данни или желаната страница, изберете „Намери“ в най-подходящата търсачка.

Тази опция дава възможност да разберете всички нюанси на класирането: кои фрази и думи влияят на рейтинга на сайта, честотата на заявките, характеристиките на трафика, къде точно ключовата дума е в контекста и колко често се използва.

Услуга за бърз избор на ключови думи за намиране на думи и домейни на конкурентите

В случай на търсене на ключови думи на конкуренти дава до хиляда ключови думи за всеки домейн в списъка. Тази услуга е много проста и лесна за използване. Въведете името на домейна на конкурента в лентата за търсене, посочете търсещата машина и региона, който ни интересува. Търсачките могат да бъдат Google и Yandex.

Услугата е създадена с цел да анализира няколко сайта наведнъж (до тридесет). В резултат на това ще бъде съставен списък с искания, които са изцяло отговорни за популяризирането на тези уеб ресурси. Единственият недостатък е, че не можете да проверите визуализацията на конкретна страница за конкурент на бизнеса.

Seranking е ресурс с огромен брой функции на платена основа, той сравнява ключовите думи на своя уебсайт с ресурса на конкурентите.

Дава се възможност да се анализира целият сайт или отделните му страници, както и да се избере районът и търсачката. Докладът предоставя данни за честотата на заявката, нейното местоположение и рейтинг на платформата в изданието. Можете също така да намерите отговори на други важни въпроси за създаване на конкурентна ефективна семантика. Тези функции се предлагат в платената версия, безплатната е значително отнета и предоставя само десет ключови думи, които са отговорни за класирането.

Megaindex – предоставя платена услуга, която анализира ресурсите за търсене на конкуренти
Версията за нерегистриране драстично намалява услугите си до пет ключови думи на анализирания уебсайт.

Платената версия дава сравнителни характеристики:

  • Къде е вашето искане във връзка с подобни;
  • Динамика на видимостта;
  • В какво съотношение се пресичат ключовите думи.
  • PR-CY – по-малко напреднала версия от другите, например Serpstat

Но сервизните инструменти са достатъчни, за да получите отчет за семантичните характеристики на конкурентните сайтове. Безплатната версия не изисква регистрация. Специална секция за търсене съдържа данни за основните ключови думи и изрази, които сигнализират за търсачките на Google. Представен е анализ на броя импресии в търсачката.

Платената версия ви позволява допълнително да дефинирате страницата, която се появява при поискване. Докладът се генерира въз основа на Megaindex.

SpyWords изисква задължителна регистрация. Без да преминавате през процедурата, ще видите само ограничен анализ на данни за заявки, които изплуват на повърхността през последните четири седмици. За да разширите възможностите и да получите по-задълбочено разбиране, трябва да изберете тарифа, която ще предоставя определени данни.

Разглежда думите за търсене в сайта на бизнес конкурент

Ако подходим правилно към анализа, можем да заключим, че не всички ключови семантики, промотиращи уебсайта на даден конкурент, могат да бъдат използвани за техния собствен уебсайт.

Ключовите фрази и думи могат да съдържат конкретни данни: държава, регион или град, име на компанията, условия на услуга или доставка, които не съответстват на вашия бизнес, да не говорим за често срещани грешки.

Не копирайте съдържание и не пренаписвайте семантичното ядро ​​на конкурента. Бъдете умни, изберете тези, които са най-близо до вас и най-точно отразяват спецификите на вашия бизнес.

Резултати. Когато избирате оптимизатор, трябва да сте сигурни, че той ще използва максимално възможностите на сайта. Приемането на успешния опит на промотиране от конкурентите е не само нормално, но и правилната практика, която ви позволява бързо и ефективно да решите проблема си, както и да се поучите от грешките на други хора.

Този подход се препоръчва особено за онези, които току-що са излезли на пазара и са започнали да популяризират своя продукт. Въз основа на постиженията на опонентите си, вие бързо ще достигнете до ТОП и ще оптимизирате работата си.

Днес има много безплатни и много скъпи услуги, които ще ви помогнат да извършите висококачествен анализ. Съветваме ви да оперирате със семантичните данни на вашите конкуренти, за да създадете свое собствено успешно съдържание, което лесно ще бъде намерено от вашата целева аудитория за ключовите думи, които сте избрали правилно.

Други публикации