+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да станете влиятелен в Google+ и да печелите от това

Как да станете влиятелен в Google+ и да печелите от това

Google+ или Фейсбук? Има ли конкурента надпревара между тях? Съперничат ли си двете мрежи? Какъвто и да е отговорът ви, без Google+ няма да минете. Не и ако искате снимката ви да се показва в резултатите от търсене. Само така трафикът ви  ще скочи до 150%.

Ако все още не сте свързали профила си  с Google+ или пък сайта си чрез Google authorship, ще ви се наложи да го направите. Или поне да го обмислите внимателно. Особено щом искате да спечелите допълнителен трафик и да постигнете по-добро класиране.

Екипът на Нейл Пател е установил няколко важни неща за по-полезна употреба на Google+, чрез една специална инфографика.

Най-важното, което ще научим от тази инфографика за Google+:

 • checkОт 500 милиона регистрирани потребители, 63% са мъже, 37% жени. 48% от дружествата във Fortune Global 100, ползващи Google, са тук. 40% от вещите в маркетинга си служат с Google+.
 • check 28% от потребителите на Google+ /липсва информация за България/ печелят средногодишно близо 60,000 долара. Държавите, които държат първите места са САЩ с 31,5% и Индия с 13,7%.
 • check Над 300 милиона потребители месечно публикуват постоянно. 45% от тях са на възраст между 18 и 24 години, 42% пък са необвързани.
 • check G+ е в състояние да подкрепи бизнеса ви. За целта създайте си бизнес страница. Възползвайте се от статусите, те са добър инструмент за комуникация.

Не забравяйте, че не сте във Фейсбук. В Google+ е по-различно. Тук постовете трябва да са в микро блогинг за да имат нужния ефект.

Ще трябва да пишете повечко, да слагате хаштагове често, да не забравяте  за bold, както и за italic. Всички споделят линкове, но малцина го правят ефективно. Бъдете от тези, които го правят както трябва.

 • check Включете Hangouts за видео чат, независимо дали го правите с клиенти или колеги.
 • check Разпределете общността си на отделни сегменти чрез кръгове – Circles. Само така ще сте сигурен, че споделяте с „правилните“ хора и ще избегнете вероятността да досадите на някои от тях.
 • check Съдържанието, което предпочитат ползващите  Google+ се подрежда така: 39% повече + за анимираните GIF; 28,7%  повече + за видео; 9,4% повече + получават снимките; цитатите са с 16%; 188% повече коментари получават въпросите.

    Резултатът: Съдържанието, което предлагате трябва умело да съчетава     всички тези видове информация, с която да ангажирате трайно вниманието на тези, които ви следват.

 • check Петък е денят най-подходящ за споделяне. Еднакво добре би се получило както от 11 до 14 часа, така и между 19 и 22 часа.
 • check Станете влиятелен в Google+. Създайте си подходяща мрежа от хора. Комуникирайте активно, използвайте снимки, ключови думи, хаштагове. Не забравяйте да публикувате статусите си в микро блог, не забравяйте и да ползвате Hangouts.

И още нещо, наистина важно. Научете се да използвате т.нар. „вълнички“ или иначе казано – наличната опция ripples. Един клик горе в дясно от падащото меню в съответния статус отваря вашите „вълнички“, след като изберете View Ripples. Това ще ви покаже доколко конкретният статус е предизвикал интерес и какви хора са се ангажирали с него.

Изводът: Ако не разполагате с достатъчно време и възможност да се посветите на с Google+, Пател предлага да се ограничите до няколко основни стъпки. Ето ги и тях:

 • check Питайте. Без значение дали въпросите ще бъдат свързани с бизнеса ви или просто по тема, интересна за приятелската ви мрежа. Коментарите са от първостепенна важност за да генерирате точки за добро класиране и да си спечелите авторитет.
 • check Споделяйте видео. Това ангажира последователите ви в много по-голяма степен.
 • check Осигурете си авторство за Google чрез Authorship. Така може да разчитате на изображение към резултатите при търсене на вашия сайт.
 • check Пишете статуси, публикувайте снимки и съдържание в петък. Пател го казва – тогава, между 11 и 14 часа е най-удачно.  Все пак, имайте си едно на ум – възможни са различия в отделните държави, региони, бизнес специфики и т.н. В крайна сметка не пречи, нито пък вреди да пробвате.

Google+ определено има своите предимства. Информацията, която може да се получи там е в пъти по-качествена от разпространяваната във Фейсбук. Дори и само заради липсата на потока от глуповати споделяния и досадни битовизми.

Google+ е услуга за социална мрежа, която се развива изключително бързо. Очакванията са в бъдеще да се превърне в неизменна част от всеки бизнес или блог в интернет пространството.

Други публикации