+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да създадете и стартирате рекламен уебсайт с WordPress

Как да създадете и стартирате рекламен уебсайт с WordPress

wordpressИзбор на правилната платформа за създаване на рекламен сайт

Днес има стотици (ако не и хиляди) инструменти за изграждане на уебсайтове на ваше разположение, въпросът е да изберете най-добрата платформа за разработване на вашия уебсайт.

WordPress разполага с всички функции, от които може да се нуждаете, за да създадете пълен сайт за обяви.

WordPress ви дава достатъчно възможности да правите пари чрез вашия сайт за обяви.

Какво е рекламен сайт?

Вероятно най-доброто място за реклама днес е интернет, особено ако сте физическо лице, което иска да продаде нещо. Уебсайтът за обяви е място, където физически лица и фирми могат да купуват и продават продукти или услуги. Терминът „класифицирани“ идва от факта, че тези стоки и услуги са организирани в различни класове и категории.

Как рекламните сайтове правят пари?

Най-лесният начин рекламните сайтове да генерират приходи е да таксуват всеки, който публикува реклама. Друг метод е платената промоция, при която продавачите плащат такса, за да показват рекламите си в резултатите от търсенето или да бъдат по-видими.

Как да създадете рекламен сайт?

Има два основни начина за създаване на сайт за обяви:

  1. Използване на готова платформа на рекламен сайт.
  2. Изработка на уеб сайт на най-добра цена от BEKYAROV.NET, който ще го изгради от нулата.

Използване на готово оформление за рекламни сайтове

Предимството на първия подход е, че е бърз и евтин, можете да платите, за да започнете (това включва и хостинг).

Недостатъкът е, че сте донякъде ограничени от вградената функционалност на сайта. Така че, ако имате нужда от нова функция за вашия сайт, ще трябва да я създадете сами или да наемете някой да я разработи.

Друг недостатък е, че няма да сте единственият човек, който купува конкретен предварително изграден уебсайт. В резултат на това можете да получите сайт, който изглежда като чужд. Рекламните теми на WordPress обаче обикновено могат да се персонализират много, така че трябва да можете да избегнете горното.

Възлагане на разработчик да изгради сайта

Наемайки разработчици да създадат вашия сайт за обяви, можете да сте сигурни, че ще получите точно това, което искате и че крайният ви продукт ще бъде уникален.

Основните недостатъци са цената и времето за направата. Добрите разработчици са скъпи и ако изберете този път, може да ви отнеме много време, за да стигнете до финала.

Затова за повечето хора най-лесният и полезен начин да започнат е да използват готов сайт за обяви.

Функцията на рекламната директория е проста. Тя действа като портал, където продавачите могат да публикуват реклами за продажба на своите артикули, а заинтересованите купувачи могат да видят реклами в съответните категории и да се свържат с продавача, за да го закупят.

Сайтовете за обяви обикновено се предпочитат за употребявани или поръчкови артикули, където собствениците на обяви не са търговци, а хора, които искат да продадат своите артикули.

Рекламите са разделени в различни категории. По този начин купувачите, които търсят конкретен вид електрически стоки, могат да отидат директно в категорията и да намерят всички обяви, поставени под тази обява.

Като собственик на рекламен сайт можете да изберете да разрешите безплатни или платени реклами на вашия сайт. Разрешаването на платени реклами е един от най-разпространените начини да печелите пари от вашия сайт за обяви.

Избор на име на домейн и хостинг за вашия уебсайт за обяви

Името на домейна, което е уеб адресът на вашия сайт, е първото нещо, което трябва да решите, когато създавате сайт за обяви. Можете да използвате добър хост, за да регистрирате адреса на вашия домейн, както и хостинг. Процесът е прост и лесен.

Предимства от използването на WordPress за вашия сайт за обяви

  • Безплатен и с отворен код;
  • Лекота на използване;
  • Разширяемост – добавете плъгин и добавете функционалност към вашия сайт;
  • Налични са много теми и плъгини;
  • Доверява се на много хора.

Удобен за SEO, много плъгини за оптимизиране на вашия сайт

WordPress е една от най-популярните CMS и допълнителната полза от използването му за създаване на сайт за обяви е, че дори хостинг компаниите предоставят оптимизиран за WordPress хостинг. Тези услуги ви позволяват да инсталирате WordPress с едно кликване с оптимизирана производителност.

Съответни класифицирани категории

Рекламният сайт задължително съдържа огромен брой реклами. Това, което им помага да бъдат организирани, са класифицираните категории. Класифицираните категории също помагат на посетителите да намерят списъците, които ги интересуват, тъй като всички класифицирани продукти в определена категория могат да се видят с един поглед на страницата с класифицирани категории.

Функции за търсене и филтриране

Всички тези функции са налични във филтрирането на директория с обяви, която лесно можете да използвате, за да създадете невероятен онлайн портал за обяви, където посетителите могат да публикуват своите реклами, а купувачите могат да търсят свързани реклами.

Темата има всички необходими функции и много гъвкав дизайн. Освен това е много лесен за използване.

Имам ли нужда от специален тип хостинг за WordPress?

Не, можете да използвате споделен хостинг, докато трафикът ви се увеличи. Когато получите повече посетители или повече реклами, вероятно ще имате нужда от по-мощен хост или повече място за съхранение.

BEKYAROV.NET е мястото, където се раждат оригинални идеи, предлагат се необичайни предложения и се намират напълно уникални и най-важното – ефективни начини за решаване на най-сложните проблеми! Интегриран подход към проектите: разработка на уебсайтове, поддръжка, ефективна промоция. BEKYAROV.NET успява да задоволи нуждите на своите клиенти.

Други публикации