+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Коя е тази тема? Или как да разобличим даден сайт.

Коя е тази тема? Или как да разобличим даден сайт.

Случвало ли Ви се е да търсите визия точно такава, както на даден сайт, използващ WordPress? Какво правите в подобна ситуация? Ако отговорът Ви е, че търсите подобни теми на исканата в интернет и прекарвате часове в това, то ще трябва да Ви покажем лесния път!

За намиране на системата, която ползва даден сайт и темата, която използва той, можете да използвате множество инструменти. Този, който използвам аз се нарича What WordPress Theme Is That. Това е напълно безплатен онлайн инструмент, който върши доста добра работа при такива обстоятелства.

Но това съвсем не е всичко!

Освен темата, която ползва този WordPress сайт, можете да откриете и всички плъгини, които са му инсталирани. По този начин можете да грабнете всички желани функционалности от конкуренцията и да направите точно това, което сте искали!

Ако не сте се занимавали с WordPress или като цяло с CMS, то можете да използвате същия този туул да разберете дали сайта се задвижва от гореспомената система или някоя друга.

Ако не искате конкуренцията да разбира коя тема, плъгини или дори система използвате, то тогава Ви препоръчваме да скриете кода на сайта си. Тези инструменти разпознават всичко това точно според кода, който е оставен публично достъпен. Присъстват ли в имената на папките някои основни белези като „wp-content“ и „wp-admin“, то тула веднага разпознава системата. Името на темата и линка към страницата на разработчика винаги се споменават от автора в някой файл, което пък помага да бъде „разобличена“.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.