+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Малко повече за фактор уникалност при статиите част 2: крадено съдържание

Малко повече за фактор уникалност при статиите – част 2: крадено съдържание

Колко често Ви се е случвало да Ви откраднат четените статии от сайта Ви? Колко често се дразните, че посещенията Ви падат и ги обират други хора, които просто са копирали Вашата статия?

Ако отговорът е „често“ или „всеки ден“, то съм сигурен, че сте се опитали да вземете някакви мерки. Най-често хората правят неща върху сайта си от типа на „забранен десен бутон“ или пък блокиране на всякакво маркиране на съдържание от сайта с помощта на JavaScript. Искам да Ви кажа, че това са отчаяни мерки, които всеки човек със средни компютърни умения може да избегне. Специално за втория начин дори си има специална добавка за някои браузъри.

Истината е, че хванем ли крадец на съдържание не трябва да бездействаме. Отчаяните мерки, изброени по-горе, както вече казахме – не действат. Ефективният начин е репорт до Гугъл за кражбата. Напомням Ви, че не е задължително Google да индексира Вашия сайт като автор на статията – ако сайта на крадецът е по-авторитетен от Вашия или просто ако търсачката реши – винаги може да индексира него  като автор. Забележете, че тук не употребявам думата първоизточник – това на практика може да няма значение. Точно поради тази причина не трябва да губите време, а да докладвате, докато не започнете да пишете безплатно за други хора. Важно е да се отбележи, че за да имате права да докладвате кражба или да имате претенции за авторство, трябва във футъра ( или страница ) на сайта Ви да присъства надпис от типа на “ Your Site © 2000-2016г. Всички права запазени!“

Колкото и безсмислено да Ви се струва това, колкото и логично да е – това е  от сериозно значение. Не пропускайте да го сложите, а ако вече имате сайт без него – незабавно го добавете.

Малко повече за фактор уникалност при статиите – част 1

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.