+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Новите тенденции в уеб дизайна през идната 2017г.

Новите тенденции в уеб дизайна през идната 2017г.

Светът на уеб дизайна се развива непрекъснато. Всяка година, някои тенденции се раждат, някои избледняват и някои просто продължават да просперират. Точно като пикселите на изображение, тези елементи от дизайна идват заедно, за да създадът лицето на интернет, какъвто го познаваме.

Не е тайна, че графичните еволюции,които гледаме на нашите екрани често са резултат от гигантски технологични и уеб иновации на компании. Но дизайнът също зависи и от голямото разнообразие на време-чувствителните елементи като мода, новини ,явления, културни мероприятия и др.

Така че въпросът за милиони е: Какви са най-горещите дизайнерски тенденции за следващата година? Радваме се, че попита! Както знаете,много сайтове  предлага зашеметяващите шаблони за уеб сайтове, за да ви помогнат да започнете вашия сайт убеждаващо. Но този път ние сме една крачка напред. Ние интервюирахме дизайнерите, които създават нашите шаблони, и  събрахме цялата информация за тенденциите в дизайна през идната 2017 – и как може да ги използвате, за да накарате уеб сайтът ви да изглежда свеж.

 

Цялостен преглед: преди и след сегашните тенденции

В тази мобилна ера, всичко, което търсим е в пръстите ни – буквално, ние просто трябва да скролнем, за да го намерим. Дори и на настолните компютри, ние сме пристрастени към колелцето на мишката ни или към тракпадът и това е най-вече благодарение на социалните мрежи. Както сайтове стават по-дълги и по-дълги (виж дълго превъртане), изображенията излизат от бряг до бряг и правилата на типографията се променят, за да отговорят на нуждите на тези нови оформления.

За да обобщим нещата, собствениците на сайтовете, не се съсредоточават вече върху предоставянето на най-подробна информация за посетителите им, а вместо това избират да предадат своето послание по най-ефективен и непосредствен начин. Не ни разбирайте погрешно: цялото съдържание все още е там, но просто е показано в по-опростен и „секси“ начин.

Сега ,нека видим кои са най-тендентните стилове за предстоящата година:

Привлечете вниманието с GIF файлове

Добре. Нека да е ясно. Злоупотребяването с GIF и анимации определено може да навреди на вашия уеб сайт UX (User Experience-Потребителски опит). Но направени по правилният начин, те могат да доведат вашия сайт към живот като акцентират върху важни аспекти – в крайна сметка да доведат дизайнът ви на следващо ниво – без да направят посетителите ви кривогледи.

GIF (и анимации) показват по-дълбоко разбиране на проектирането и придават изискано докосване до всеки сайт. Препоръчваме ви да ги използвате върху специфични елементи, които искате да се открояват като изскачащи прозорци за продажби, най-продаваните продукти и така нататък. Ако наистина искате да бъде „най-яките” в мрежата, добавете малко дълбочина към вашия сайт с паралексни ефекти.

В допълнение към движението на Gif Анимациите / анимации, може да създадете 3D ефект, който ще продължи да разказва цялостната ви история, в един завладяващ начин. Ако откриете рецептата, която отговаря на вашите нужди, можете да бъдете сигурни, че потребителите ви ще останат напълно доволни.

corgiswimflipflip

Мислете извън кутията с 3D геометрични фигури

Имало едно време, голямата цифрова тенденция skeuomorphism. Идеята бе да се имитират реални обекти на цифрови интерфейси. Например, може би си спомняте notepad на iPhone, което приличаше на действително тефтерче. Беше студено и изчистено и не се чувстваше достатъчно модерно. След това Плоският дизайн завладя интернет (стилът на Microsoft Windows 8 ) с минималистични икони и силни цветни блокове, които нямат връзка с реалният ни свят. Накрая, Google излезе с Материалният дизайн  и донесе нова перспектива към геометричните форми, като добави някои сенки, движение и смелост на геометричния стил.

Notepad

Защо ви разказвам тази история ли? Защото, когато Google разтвори крило ,цялата мрежа се разклаща. И след като те използват геометрични фигури, и ние трябва да го направим. Визуално, бъдете готови да видите повече и повече 3D геометрични фигури във фоновете на уебсайтовете и в дизайнът като цяло. Защо? Тъй като Google (освен майка ти) знае най-добре.

60ddb04b25494bfd03dbba0cec99de2c

 

Нарушете правилата с бляскава типография

Да. Големите типографии са налагащи се дълго време сега и точно за това, все повече и повече уеб дизайнери се опитват да покажат своята креативност и се гмуркат в непознати води. Преди правила за типография бяха много строги и неща, като  думи с тирета  и неясни линии бяха табу. Но –вече- не.

Разбира се, овладяването на типографиите е изкуство и както е казал Пикасо: „Научете правилата, като професионалист, за да можете да ги пробиете като художник.“ С други думи, трябва да изследвате темата и да научите колкото е възможно повече, преди да се занимават с този инструмент за дизайн. След като се чувствате уверени в знанията си, започнете да играете с цветовете, организирането на разстоянието, комбинирането му с вашите изображения и смесване на различни шрифтове … небето е границата.

typography-books-thumbnail

fcd3909c2276eaf9bb74fe80790debc9Бъдете изразителни: Бъдете кралят на поп (изкуството)

Ако имате набито око за тенденциите на изкуството, вероятно сте забелязали, че все повече и повече поп цветове се появяват в мрежата. Причината: изразителното изкуство се завръща! Така казано, това не означава, че всеки трябва да скочи върху тенденцията. Според естеството и визуалната идентичност на вашият бизнес, може да решите дали го използвате или не. Но определено e забавна и интересна тенденция , за която трябва да знаете.

 

Бонус съвет! Персонализирайте вашият Google Map

В днешно време, всеки онлайн потребители използва Google Map. Проблемът: повечето карти на сайтовете изглеждат абсолютно еднакви. Време е да променим това. Готин и модерен съвет за дизайна е да персонализирате вашата карта по начин, който допълва вашият дизайн.

 

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.