+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Оптимизиране на реклами от Google за мобилни устройства

Оптимизиране на реклами от Google за мобилни устройства

google-adsВ тази статия ще научите как да оптимизирате рекламите от Google, за да привлечете повече потребители на мобилното устройство.

Разширени текстови реклами

В рекламите с разширен текст има повече място за рекламното съобщение. Те са оптимизирани за показване на мобилните устройства. Конвертиране на съществуващи разширени стандартни текстови реклами възползвате се от новия формат. Тя е безплатна.

Използвайте подходящи разширения

С разширения можете да добавите допълнителна информация към рекламата си, като например адреса, телефонния номер и връзките към раздели на сайта. Това ще направи рекламата Ви по-видима и привлекателна за потребителите на мобилни устройства.

Примери за разширения, които ще помогнат за подобряване на ефективността на рекламата на мобилните устройства.

Допълнителните връзки ще увеличат броя на онлайн продажбите.

Допълнителните връзки позволяват на потребителите веднага да прескочат до страниците на интересуващия ги сайт, например с информация за работното време или препоръчаните продукти.

Използване на допълнителни връзки

Можете да добавите допълнителни връзки към рекламите си, за да насочите посетителите към определени секции на сайта си. Например, това могат да бъдат страници, на които се посочват работното време на магазина или се представят определени стоки. Чрез кликване върху такава връзка потребителят може незабавно да отиде на желаната страница, което увеличава вероятността за преобразуване.

Преди да започнете

Съвместими типове кампании. Разширението „Допълнителни връзки“ може да се използва в кампании за търсене.

Препоръки за създаване на допълнителни връзки:

Текстът на връзката трябва да бъде възможно най-кратък. Колкото по-къси са връзките, толкова повече могат да бъдат показани, така че гледайте броя на знаците.

Връзките трябва да са свързани със съдържанието на сайта. Когато избирате URL адрес, фокусирайте се върху основните раздели на навигацията в сайта.

Добавете описания. Те ще направят рекламите по-полезни за посетителите. Описанията не влияят на броя връзки, които могат да се показват в рекламата.

Ако нямате време да напишете описания за допълнителни връзки и са включени динамични допълнителни връзки, Google Ads може да създава описания автоматично.

Дължината на допълнителните връзки не трябва да надвишава 25 знака за повечето езици и 12 знака за езиците с двубайтови символи (китайски, японски и корейски).

Допълнителни връзки на ниво рекламна група

Преди да създадете допълнителни връзки на ниво рекламна група, прегледайте следната информация:

По подразбиране рекламната група използва допълнителни връзки, зададени на нивото на кампанията, към която принадлежи.

Връзките на ниво рекламна група имат предимство пред връзките на ниво кампания. Също така не можете да показвате връзки на ниво рекламна група.

За да се върнете към настройките по подразбиране (т.е. да използвате допълнителни връзки на ниво кампания), изтрийте връзките на ниво рекламна група.

Адресите ще привлекат купувачи в магазина

Адресите ви позволяват да показвате карта, адрес на фирма или разстояние до офиса или магазина в реклама. Благодарение на това разширяване ще бъде лесно за потребителите да ви намерят.

Как да настроите адреси

Телефонните номера ще увеличат броя на повикванията.

Телефонните номера в рекламите спомагат за увеличаване на CTR с 4-5%. С това разширение потребителите могат да се обаждат директно в офиса ви от рекламата.

Следвайте най-добрите практики за създаване на ефективни мобилни реклами

За да привлекат потребителите на мобилни устройства, рекламата трябва да бъде подходяща, ефективна и информативна. Ето някои съвети:

Използвайте заглавия, които привличат вниманието. Заглавието е първото нещо, което потребителят вижда. Това е най-видимата част от рекламата за мобилни устройства, която можете да кликнете върху нея, тя трябва да бъде подходяща и ефективна. Опитайте да добавите ключови думи към заглавието си, така че потребителите да могат веднага да видят, че рекламата отговаря на заявката им.

Добавете покана за действие. Убедителният и ясен призив за действие показва на потребителите какво да правят след това и помага да се постигне желания резултат. Използвайте думи като Купете, Обадете се, Поръчайте, Регистрирайте се и Получете цена. След като сте взели правилните фрази, можете да избегнете плащането на неефективни кликвания.

Използвайте описателния текст рационално. Подчертайте силните страни на вашата компания и уместността на вашите предложения към потребителите. Добавете основните търговски аргументи, потвърждаващи разликата ви от конкурентите (ниво на обслужване, надеждност, голям избор, изключителни продукти, специални оферти, промоции и др.).

Включете редуването на рекламата. Ако дадена група съдържа няколко реклами, рекламирането с Google автоматично ще определи най-ефективните от тях и ще го покаже по-често от други. Препоръчваме да добавите от 2 до 4 опции, които се различават в заглавието  или текста на описанието.

Готови ли сте да започнете да създавате подробна текстова реклама? Следвайте тези инструкции.

Уверете се, че целевата страница за мобилни устройства съответства на рекламата

Качеството на целевата страница за мобилни устройства играе важна роля за получаването на реализации. С кликване върху рекламата потребителят очаква да види информация за рекламираните стоки и услуги. Ако не го намерят веднага, той е по-вероятно да напусне ресурса.

Целевата страница следва да бъде свързана с призив за действие и да съдържа ясни инструкции за нейното прилагане. Например, уверете се, че потребителят има възможност незабавно да закупи рекламирания продукт или да попълни формуляр. Целевата страница трябва да съдържа информация за промоции или отстъпки, споменати в рекламата.

Преходът от мобилна реклама към целева страница може да се сравни с моста между потенциалния клиент и желаното действие. Уверете се, че рекламата и страницата, към която води, приканва потребителя към същото действие и съдържат същите бизнес причини. Колкото по-близо е тази връзка, толкова по-голяма е вероятността за постигане на желания резултат.

Други публикации