+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Подобряване на оптимизацията на блог или сайт

Подобряване на оптимизацията на блог или сайт

дизайн и сеоВсеки един собственик на сайт иска да подобри оптимизацията и класирането на сайта си в търсачките. Разбира се, за това е необходима добра вътрешна оптимизация на всички страници, както и качествено съдържание. Също така, можете включите и линкове към ваши страници, както и от други сайтове към вашия.

Създаване на блог към съществуващ сайт

Това е един от най-лесните начини за добра оптимизация. Блогът може да е свързан с вашите продукти или пък да е коренно различно нещо, но да можете да сложите линк към сайта, като препратка. В блога си можете да описвате различни продукти, ако сте търговец. Каквото и съдържание да използвате, трябва да обърнете внимание на ключовите думи. Към всяко едно описание на продукт, сложете и линк към сайта си, от където посетителите могат да го закупят.

Най-важният елемент при оптимизацията е качественото съдържание. Това не само е доказано от практиката, но е и като едно от най-важните правила в тази област. Чрез актуална информация вие привличате все повече трафик към блога си, съответно към сайта и по този начин се издигате и като позиция в търсачките.

Друга причина, за да изберете блога е, че той е лесен за изработка и за управление, както за вас, така и за вашите служители.  Също така, в блога не се налага да използвате формален език, а с неформален и достъпен можете да обясните кои сте вие и какво правите, като по този начин правите информацията по-интересна за читателите.

Как да пожънете успех с блога си – основи на блогването

След като изяснихме защо е важно да имате блог и как той може да ви улесни в задачата да оптимизирате добре сайта си, ще ви дадем и няколко насоки как да направите и блога си успешен.

Всяко едно нещо в началото е трудно и изисква упоритост.  Трябва да се стараете да пускате редовно нова и нова информация. Тук може да се каже, че с пълна сила важи правилото на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече“.

Сигурно вече се чудите и какво можете да поствате в блога си. Някои от вашите статии могат да са свързани с често задавани въпроси от ваши клиенти, интересна информация за продукти, информация за приложение на вашите услуги и дейност, новини за дадена услуга или пък събитие, което наскоро се е случило с вас, портфолио с изпълнени проекти, актуална информация за вашия бизнес и дейност.  Този списък може да се разшири още, просто използвайте въображението си.

Като обобщение бихме казали, че следните няколко точки са едни от най-важните за успешна оптимизация на блог или сайт:

Ключови думи в заглавието – важно е ключовите думи, които смятате да използвате в съдържанието на текста, да са включени в заглавието. По този начин вашият блог или сайт ще бъдат по-лесно засечени от търсещите машини.

Текст, който да не е по-кратък от 300 символа. При писането на статии използвайте колкото се може по-кратки изречения и думи. Все пак става въпрос за неформален стил.

Изображение – изображенията също трябва да имат име. Ключовите думи са тяхното име и ги включете при описанието им.

Отбелязване на ключовите думи – това може да стане чрез удебеляване, оцветяване, подчертаване. Тези думи привличат вниманието и карат посетителите да са съсредоточени в това, което им споделяте.

Линкове – както казахме, за да имате добра оптимизация на сайта си, трябва да имате и линкове към него. Поставете линкове в публикациите на блога към продуктите в сайта.

Тагове – това са ключовите думи, които сте използвали в публикацията. Посочете ги като тагове в края на всеки един пост. Търсещите машини търсят именно по този начин. Използвайте думи, които са с най-много търсения, за да се класирате на по-добри позиции.

Други публикации