+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Полезност в изработването на сайт

Полезност в изработването на сайт

page_banner-3Ако искате посетителите да се задържат, когато посещават сайта ви, да го препоръчват и като цяло да имате успешна реклама, трябва да изработите сайта си с добра тема и като цяло той да бъде полезен. Това означава, че сайта ви просто трябва да бъде полезен. Ще споделим с вас някои основни съвети и принципи за това как да направите полезен сайт.

Ето и някои основни неща: публикувайте пълна информация за вас и вашата работа, както и за това, което предлагате, поставете форма за контакт, сложете изображение или клипче, потърсете информация в Интернет и я сложете като връзка, оставайте бели полета в дългите текстове – това улеснява поглъщането на информация от посетителите.

И сега е време да си припомним и  едно от златните правила за съдържание на сайт – нито много, нито малко.

Не слагайте ненужна информация на сайта си

Има много собственици на сайтове, които в желанието си да направят сайта си полезен и интересен слагат най-ненужни неща като времето в Токио, курса на валутите и други подобни. Резултатът от това е разсейване на посетителя и той дори няма да забележи и менюто с полезна за него информация.

Полезната информация е много важна за добрия сайт. Дори и голяма част от посетителите да не станат ваши клиенти, публикувайте подробно описание на услугите и опишете като цяло какво представлява вашата работа. Това определено ще направи добро впечатление, а и показва, че сте професионалисти в бранша.

Публикувайте и различна информация в сайта ви. Можете да направите дори и блог, където да пишете за успехите на фирмата си или пък отговори на често задавани въпроси, любопитни факти, които са свързани с работата ви и каквото друго ви хрумне. Не прекалявайте и не слагайте постоянно лозунга, че сте професионалисти. Ясно е, а и никой нормален човек няма да напише на сайта си, че е некадърник. Оставете хората сами да открият професионализма ви.

Гугъл започна да променя доста своите критерии за добър сайт. Но един от тях винаги ще си остане и това е доброто съдържание. Когато имате добро съдържание, вие печелите две позиции: По-предна позиция в класирането и полезност у потребителя. Заложете много на съдържанието в сайта си. Ако не можете да пишете уникални статии, то тогава се консултирайте с професионални копирайтъри, инвестирайте в това и няма да съжалявате.

И нещо дребно, но много пренебрегвано – не пълнете сайта си с излишна информация. Има много фирми, които пишат подробна информация за себе си. Колкото и да не искате да го чуете и да не ви харесва, посетителят не го интересува кога фирмата ви е открита,  от колко хора се състои персонала ви и други подобни неща. Тези статии могат да са за пълнеж на сайта, но не нека да не бъдат основни. Посетителят има ясен и конкретен проблем и търси решение за него. Това означава, че той очаква да види страница със сбито описание на услугите, които предлагате, както и цени.

За да се убедите, че това е така, можете да поставите вътрешна статистика на сайта си за посещаемост. Ще видите, че страницата ви с изброени услуги е най-посещавана. Това означава само едно нещо. Посетителят чете само това, което го интересува. Егоистично е, но е факт.

Поради тази причина избягвайте дълги описания за вас. Концентрирайте се в събирането на полезна информация, която да публикувате на сайта си. Ангажирайте потребителите с новини, подобрения или пък промоции. Ако ви е трудно да разберете какво трябва да публикувате и какво не, то се поставете на мястото на потребителя и се запитайте дали това, което ще публикувате, ще е полезно за вас като потребител.  След като си отговорите на този въпрос, можете спокойно да прецените кое да сложите и кое не на страниците.

Други публикации