+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Първи принцип при съдържанието за уеб сайт

Първи принцип при съдържанието за уеб сайт

services-content-strategyСъдържанието на уеб сайт играе основна роля в неговия успех или пък неуспех. Всички оптимизатори са на мнение, че съдържанието е царя или the content is king.

Може би се питате защо съдържанието играе толкова важна роля? На първо място търсачките търсят уникално и качествено съдържание. То не трябва да е копирано от други места или пък да е пренаписано.  След това, на това съдържание трябва да му зададат ключови думи. Именно по ключовите думи вие можете да излезете на предна позиция в търсачките, тъй като сте се ориентирали към конкретна целева група или така наречената таргет група.  Вашият сайт се нуждае именно от този вид трафик – посетители, които се интересуват от вашата дейност и услуги.

Много често под съдържанието на сайта се крие качествена оптимизация. Но отново ще наблегнем на факта, че вие се нуждаете от уникално съдържание, което да оптимизирате. Заемането или копирането на друго съдържание от друг сайт се води за дублиране.  Самите търсачки, най-вече, Гугъл имат скриптове, с които могат да преценят дали едно съдържание е откраднато или е уникално.  Дори и да сте взели съдържание от друг сайт и да сте го променили малко, то пак ще бъде дублирано и търсачките ще го четат като такова.  Поради тази причина е важно да пълните сайта си само с качествено и оригинално съдържание. Ако вие не можете да пишете такова, то можете да се обърнете към специалистите в тази област – копирайтърите.

За нищо не света не копирайте съдържание

Ако го направите, то обричате сайта си на провал, още преди да е стартирал.  Можете да си представите, че сайта ви е като малък магазин. В него вие отивате да си купите алкохол или цигари, но покрай това виждате още пет, десет или двайсет неща, от които се нуждаете.  Предложете на клиентите си освен водещите услуги, то и такива, които не са ви приоритет.  Така покрай основното, клиентите ви ще видят, че се нуждаят и от другите неща и ще направят доста солидна поръчка.

Дори и да не поръчат нещо от това, което предлагате, те могат да разгледат услугите ви. След време да се върнат при вас с конкретни въпроси и да се възползват от предложенията.

Всяка една уважаваща се фирма има контактни, рекламни материали и изобщо изобилие от информация. Важно е да се постараете всичко това да влезе в сайта ви и да убедите потребителите, че вие сте човека, от който се нуждаете.  Информацията трябва да включва условия, цени, доставка, начин на плащане, гаранции.  Ако сте пропуснали нещо, не се надявайте вашите клиенти да ви звъннат и да ви попитат. Най-вероятно те ще ви загърбят, а вие няма да имате удоволствието да работите с тях.

След като приключите с изграждането на сайта и включите уникално съдържание, може би се питате какво ново бихте добавили. Тук на помощ идват няколко „инструмента“, които можете да използвате

  1. Задавайте въпроси

Съдържанието, което използва за база задавани въпроси, е доста печелившо.  Независимо как ще получите въпросите – имейл, телефон, коментар в социалните мрежи, това е неизчерпаем източник на информация. Ако някои въпроси започнат да се повтарят твърде често, то вие без проблем можете да поставите нова страница или пък да напишете нова статия, която да отговаря на тези въпроси.  Не подминавайте въпросите, като елементарни. Клиентите ви нямат знанието, което имате вие.  А когато отговорите на това, което ви питат, то вие ще ги спечелите и най-вече ще им покажете, че мислите за тях.

  1. Статистика на сайт

Има много инструменти за водене на статистика на сайт. Статистиката главно включва посетителите и начина, по който те са достигнали до нас. Можете без проблем да видите ключовите думи, които са използвани по търсенето. Използвайте тези ключови думи и ги направете в на статия. На практика, тези инструменти за статика са ви свършили работата на половина и то тежката част. Те са ви дали начална посока, по която да пишете и да знаете какво интересуват хората.  Гарантирано е, че уникално съдържание, което включва ключовите думи от статистиката, ще пожъне успех.

Надяваме се тази статия да ви е помогнала да разберете как да изстреляте сайта си на върха. Не забравяйте, че това отнема време, но с постоянство можете да постигнете всичко. Също така, се надяваме и да сте разбрали колко е важно да има уникално съдържание на сайта ви.  В следващата статия ще разгледаме полезността на съдържанието и защо тя е важна в изработването на сайт.

Други публикации