+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Първи стъпки в Adsense

Първи стъпки в Adsense

Всеки, стъпил в рекламната мрежа на Google се стаписва при този първи досег. Не, нито дизайнът е уникален, нито интерфейсът е сложен, нито пък ще се изненадвате от грандиозни печалби… нито пък можете да сравните събитието с „трепкавия първи учебен ден, когато сте били на седем годинки“, по-вероятно е да получите бан или пък да Ви орежат от парите за невалиден трафик или пък да не можете да си вземете парите. Спокойно, не се плашете! С тази статия първите стъпки в рекламната  мрежа ( а и последващите ) ще бъдат изминати бързо и най-важното – безпроблемно. А ако сте тръгнали да четете общите условия – мога да Ви ги спестя в няколкостотин думи.

Стига сравнения, примери и анонси – нека пристъпим към съществената част.

Основни правила при работата с Google AdSense

  1. Никога не си позволявайте да си кликвате сами на рекламите…никога – бановете идват светкавично и то точно преди изплащане на сумите. Ако си мислите, че сте се измъкнали – не сте. След като им направите значителен оборот ще Ви накажат при нередност…а там бановете са постоянни.
  2. Не продавайте акаунти
  3. Не си позволявайте рекламите да покриват съдържанието. Един репорт ( който става с 2 клика и може да се направи от всеки потребител, който има капацитета да си направи е-поща ) и сте „готови“

Трите най-основни и златни правила за работата с рекламната мрежа. Каквото и да става не ги нарушавайте ако акаунтът Ви е мил.

 

Някои важни неща, които е строго препоръчително да знаете:

  1. Потвърждението на акаунтите става след натрупани 10 евро в акаунта от реклама – Акаунтът Ви в рекламната мрежа ще се потвърди след като натрупате заветните 10 евра. Ще получите имейл с линк.
  2. Изплащането става след натрупване 70 евро – Само след натрупване на сумата от 80 евро ще можете да поискате изплащане на парите. А плащането от тяхна страна е много удобно, защото замениха досадните чекове с банкова сметка.
  3. Пращането на парите става след 25-то число всеки месец. Всички знаят, че от компанията Google имат право на всичко, защото са най-големити, затова можете да почакате още 20 дни, докато се „смилят“ да платят.

 

Ето основните неща, които трябва да знаете! А сега е време за обяснение, относно интерфейса на рекламната мрежа.

При първото, а и при всяко друго влизане, ще виждате това:

adsense

В колонките най-отгоре виждате статистиките на незавършените плащания. Тоест, това са само прогнози, които се превръшат в реално и точно число приходи чак когато преминат в раздел „ Current balance „ – това са готовите за изплащане пари и се обновяват всеки месец.

Под това, в раздел Performance можете да видите вижданията на страниците и „стойността им“. Гледайте RPM да бъде над 50 евро цента, за да получавате повече пари за клик.

В раздел „My ads „ можете да създавате нови рекламни кодове или да преглеждате съществуващи. Това са кодовете, които трябва да вграждате на местата, които искате да се показват. Препоръчва се кодът да е асинхронен. Обърнете внимание, че кодът от един елемент може да се използва на неограничен брой позиции безпроблемно. След като създадете нов елемент, той се активира и реклами започват да се показват на него след минимум 1-2 часа.

В „ allow and block ads „ можете да посочвате сайтове, които НЕ желаете да рекламирате, като по този начин можете да избегнете реклами, които поради някаква причина не се съчетават успешно със сайта Ви. Освен това можете да намерите и други настройки в табовете, които също могат да бъдат доста полезни, за да повишите приходите си. Трябва да знаете, че тези настройки трябва да се ползват внимателно!

В раздел „репорти“ можете да преглеждате статистики за това кога точно са най-активни посетителите на сайта и имате най-добри приходи, кои са най-успешните дни и т.н.т. Това е инструмент, който можете и да игнорирате в началото, но по-късно е задължителен – работата с него съвсем не е сложна.

 

В раздел „оптимизация“ можете да оптимизирате някои от нещата, свързани със сайта си. Точно какви – не може да бъд казано, защото от време на време самата рекламна мрежа Ви дава съвети какво да направите, тоест – може да е индивидуално за всеки един сайт. Честно казано, съветите им не са нищо особено, така че можете и да пропуснете този раздел – има по-важни неща, които трябва да бъдат направени.

 

За финал бих искал да кажа, че това е рекламната мрежа, която плаща най-добре. Но „най-добре“ е понятие, което надали може да се използва за повечето от българските сайтове – тук нещата са по-индивидуални, защото някои хора имат трафик само от социалните мрежи, който не е склонен да клика на реклами, за разлика от органичния.А цените на AdSense са различни за всяка държава. Ако ще правите сайт за чуждестранна аудитория като английска или немска, например, то това е рекламната мрежа, която е необходима и за жалост няма друга толкова добра алтернатива. Поради тази причина и не можете да се радвате на бог знае какво обслужване или пък заплащане.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.