+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Тествай своите SEO познания с тези 5 ключови принципа

Тествай своите SEO познания с тези 5 ключови принципа

Да се върнем към основите. Има много сложни, комплексни стратегии за оптимизация и някои хора са убедени, че трябва да се опитат всичките, за да може даден бизнес да успее, но истината е, че ако не сте усвоили основите на SEO, то тогава няма значение колко много клипове сте транскрибирали в блога си или колко често анализирате ранглиста. SEO не е нещо, което може да се усвои за един ден. SEO е нещо, което трябва да се прави всеки ден. Той е набор от умения, които се изграждар за по-дълъг период от време; особено като се има предвид факта, че той ще бъде част от вашият сайт завинаги.

Така че преди да започвате да се справяте със сложността на SEO, първо трябва да се запознаете с тези 5 ключови принципа.

Преди да започнете да пишете стойностното съдържание (виж номер 2), трябва да разберете това, което го прави стойностно в очите на вашата аудитория. Отговорът на този въпрос е прост: ключови думи. Ключовите думи са думите, които хората търсят и също така те са думите, които искате да се включат в страниците на вашия сайт. Първо помислете за думите, които са най-важни за бизнеса ви и марката ви. След това, започнете да ги пишете в Google, за да видите коя версия (и) от тях започват да се появяват. Това е помощният начин на Google , чрез който може да разберете ,кои думи потребителите най-често търсят.

След като сте разбрали кои думи да използвате, ще приеме най-добрите във всички страници на вашия сайт. Това ще се извърви дълъг път към увеличаване на класирането. Ако откриете себе си повтаряне на една и съща фраза отново и отново, помислете за използване на синоним на съкратен вариант, така че да не звучи излишно. Друг полезен съвет е да се включи ценна дума в началото на един пост, като в заглавието или заглавие. Ако все още не сте сигурни как да използвате ключови думи или кои от тях да изберете, можете да използвате инструмент като планиране на ключови думи на Google. Това е лесен за използване и може да бъде един голям ресурс, когато се взима решение за специфични ключови думи. Можете да научите повече тук, ако не сте запознати.

Направете СТОЙНОСТНО и ОРГАНИЗИРАНО съдържание

След като сте усвоили използването на ключови думи, може да започнете да ги включвате в съдържанието, което публикувате на сайта си. Създаването на стойностно съдържание е един от най-полезните начини да изградите солидна основа за SEO. Освен това, включването на ключови думи в съдържанието е един от най-добрите начини да сте сигурни че вашето съдържание се смята за стойностно от вашата аудитория. Всеки е запознат с тези досадни clickbait статии, които използват заглавия, за да привлекат читатели ,но само за да ги разочароват след това, поради не следването на предназначеното съдържание. Не подвеждайте читателите ви да посещават вашия сайт; печелете доверието им чрез предоставяне на полезно съдържание, така че да искат да се превърнат в редовен посетител.

След като сте написали солидно съдържание (или сте платили на някой друг да го направи) фокусирайте се върху организирането на това съдържание. Помислете както за рамките на сайта , така и за организацията на съдържанието на вътрешните страници. Докато търсачките обикновено вършат добра работа за сортиране на съдържание, което не е добре организирано, знайте ,че вие не разполагате с този лукс на вашия сайт. Обмислете използването на неща като заглавни тагове, удебелен текст, таблици и изображения. Ако прекарвате известно време в организиране на съдържанието на различните страници, потребителите определено ще ви благодарят за това.

Използвайте Link building

Linkbuilding е стратегия, която има потенциала да се превърне в изключително сложна, но не трябва да бъде по този начин. Връзките са в основата на създаването на World Wide Web- не би съществувала без тях. Всяка връзка трябва да послужи за 3 цели. Тя трябва да:

Осигури легитимна възможност за предоставяне на „не-търсене“ трафик

Помогне на търсачките при обхождането и индексирането на сайта

Помогне за валидиране на сайта

В допълнение към тези важни цели, връзките трябва да бъдат разпръснати в целия сайт, за да се даде на всеки пост равен шанс в класирането. Друга версия на link building, която би могла да бъде полезна е използването на препратки. Това са „входящи хиперлинкове от една уеб страница към друга.“ Хората използват препратки, когато мислят , че сайтът е стойностен ,и те също така могат да бъдат използвани, за да се изградят взаимоотношения с други блогъри.

Включване на графични маркери

Въпреки, че това е един от основните принципи на доброто SEO, той често се пренебрегва. Не е достатъчно просто да включите един куп снимки  из целият ви сайт; трябва да ги маркирате, за да може Google да ги разпознае ,индексира, и да знае кога да го покаже при търсене. Двата най-популярните видове етикета/тагове са ALT таговете и заглавните тагове.

Най-кратката версия е това: ALT тагове (известни също като IMG тагове) описват това, което е в действителния образ. Заглавните тагове се появяват, когато мишката е върху изображението, и обикновено включва допълнителен повикване към действие.

Работете ЧЕСТНО и ПОСЛЕДОВАТЕЛНО

И накрая, всички тези съвети ще бъдат напразни, ако ги включи от един път и след това си тръгнете, очаквайки те да се справят сами. Има една причина, поради която в началото на тази статия казах , че SEO е едно пътуване, което трябва постоянно да бъде преразглеждано.Винаги трябва да проверявате успеха (или липсата на такъв) на вашето класиране и стратегията си, и да променяте всяко нещо, което трябва да се подобри.Не е достатъчно да индетифицирате ценните ключови думи и да напишете смислено съдържание само веднъж; Това са неща, които трябва да се правят често, за да може вашият сайт да бъде конкурентоспособен. Колкото по-често обновявате сайта си с прясно съдържание, изображения, уеб страници и др., толкова по-често търсачките ще посещават и в последствие индексират вашия сайт. Колкото повече търсачки посещават вашия сайт, толкова по нагоре ще се показвате в ранглиста.

Така че отново, актуализирате сайта си редовно, но пазете високи стандарти-не се изкушавайте да публикувате куп clickbait статии само за да получите посетителите. Вашето време и усилия ще бъдат възнаградени в края на краищата. Не се обезкуражавайте, когато това не се случи за един ден.

Ако сте в самото началото, надяваме се , че тези основни принципи ще бъдат полезни за вас. Ако сте в SEO играта от дълго време, може би тази статия ще служи като напомняне да не се пренебрегват основните неща.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.