+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

10 грешки, които трябва да избягвате при стартирането на онлайн бизнес

10 грешки, които трябва да избягвате при стартирането на онлайн бизнес

Стартирането на онлайн бизнес започва с необходимостта и доверието в изграждането, но факторите, които правят онлайн бизнеса ви като успешен не спират дотам. Докато бариерите за създаване на компания са ниски, повечето хора, които започват онлайн бизнес, се провалят до голяма степен поради грешки, които изглеждат очевидни в последно време – като например надценяване на печалбите или опитване да бъдат твърде много неща за клиентите от самото начало.
За да увеличите успеха си, опитайте да избегнете тези 10 често срещани грешки при стартирането на онлайн бизнес.

1. Нямате план

Не е нужно да имате официален бизнес план, но все още имате нужда от план. „Хората смятат бизнес плана за маловажна работа, която не искат, но планирането им помага.

Докато бизнес планът за големи формати е остарял, представители по маркетинга в софтуерната компания казват: Нямате нужда от официален 20-страничен бизнес план за да имате успешно планиран бизнес. Трябва да знаете кои са вашите клиенти, какво продавате и какви хора са готови да платят за вашия продукт или услуга. Освен това, разберете колко пари имате и колко дълго ще продължи.

2. Фокусирането прекалено много върху малките неща

Първо, трябва да направите първите стъпки . Да създадете стратегия. Въпреки че тази директива може да изглежда очевидна, новите собственици на бизнес могат да бъдат наистина затънали в подробностите. Не правете това.

Чрез премахване на фокуса върху неща като вида на визитните ви картички или дизайна на вашето лого, основателите губят ценно време. Вместо това се концентрирайте върху задачи, които ще ви помогнат да задвижите бизнеса си на следващото ниво.

3. Не се притеснявайте за парите

Бъдете оптимистични – просто не за пари. Има много добри шансове, че вашата компания ще изчерпи пари, преди да направи каквото и да е. Знайте колко пари трябва да имате, за да управлявате бизнеса си, каква е скоростта на разходи и уверете се, че имате план да опитате да получите повече, преди да загубите.

Твърде често собствениците на бизнес се карат да набират средства, когато вече е твърде късно. Вместо това, създателите на проекта трябва да създадат финансов план, който да описва важните етапи и колко пари ще бъдат необходими за постигането на тези цели.

4. Подценяване на това, което продавате

Независимо дали продавате продукт или услуга, задайте цената на това, което е необходимо, за да направите полезна печалба.

Цената е това, което трябва да бъде – трябва да се прецени разходите за труд и материали.

5. Пренебрегване на обслужването на клиенти

С толкова много от нашите бизнес транзакции, които се случват в Интернет, лесно е да забравяме, че клиентите са хора, които са по-склонни да се върнат на уебсайта си, ако имат добър опит.

Уверете се, че имате някакъв начин да взаимодействате с хората, които посещават вашия сайт. Чрез чат на живо, проучване, имейл или телефон.“

Също така, наблюдавайте сайтовете на социалните мрежи за настроения на марката и проверявайте сайтовете за преглед като Yelp, за да видите кой не е доволен от опита си и да се свържете.

6. Да се отдалечите твърде много и да не получите нищо в замяна

Преди да установите доверието си като продавач или експерт, предлагането на нещо безплатно може да се превърнете в конверсия и дългосрочен клиент, особено за тези предприемачи, които се фокусират върху предлагането на услуги.
Въпреки това, цената на безплатния продукт може да се увеличи, така че мислете за предлагането на нещо полезно и нематериално в замяна на имейл адреса на клиента, като например безплатна електронна книга, рецепта, инструкции, уеб-наръчник, ръководство или контролен списък.

7. Не разширявайте рекламния си бюджет още в началото – разпространяване в социалните медии

Когато започвате да изграждате маркетинг на марката си, изпробвайте една или две основни социални аудитории, от които знаете, че вашата аудитория е и може да създадете персонализирана аудитория с малък бюджет. Не разширявайте рекламния си бюджет още в началото.

Като общо правило Facebook и Pinterest са склонни да бъдат по-добри за продажби на продукти. LinkedIn е по-добро поле за бизнес личност, опитвайки се да изгради своя собствена марка, обяснява Widmer. LinkedIn също е добро място за пренастройване на съдържанието.

8. Риск от наемане на персонал

Предприемачите бързат процеса на наемане, за да запълват бързо позициите си, за да мащабират бизнеса си. Но като се спусне по този маршрут, основателите рискуват да поемат проблеми по пътя, включително и несъответствие в уменията и нуждите на бизнеса, личност, която не подкопава добре културата или липса на ангажимент към мисията на компанията.

Така че, когато наемате хора, които имат уменията, които търсите, не олицетворявате качествата, които уважавате. Първите пет наематели ще определят темпото на вашата компания за останалата част от нейното съществуване.

9. Не подценявайте манията си за успех

Четете много за важността на баланса между работата и живота – забравете за това най-малко за първата година или две.

Не се притеснявайте за времето. Големи идеи не идват, когато се опитвате да управлявате всяка минута от времето си. Те идват, когато се съсредоточите върху едно нещо. Нека всичко останало да изчезне до черно.

10. Минимален финансов и ресурсен риск

Само защото продукт или стратегия е работил за една компания, не означава, че тя ще работи за вас. Имате здравословна степен на скептицизъм относно това, което четете и виждате успешно другаде, препоръчват специалисти в обласtта. Ако можете да тествате продукта си с минимален финансов и ресурсен риск, направете го.

Други публикации