+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

10 причини да създадете корпоративен имейл

10 причини да създадете корпоративен имейл

70-80% от вашите писма ще бъдат игнорирани. Това е заключението, достигнато от изследователи след анализ на хиляди изпратени имейли. Най -високата честота е установена за писмата от правителствените агенции – 28,77%. Потребителите се доверяват много по-малко на търговските структури (процент на отворени имейли за електронна търговия – 15,68%).

Корпоративната електронна поща е един от начините за повишаване на доверието на потребителите в имейлите. Защо работи, как да настроите корпоративен имейл и колко ще струва?

Какво е корпоративна поща?

Корпоративната поща е електронна пощенска кутия, чийто адрес съдържа името на домейна на уебсайта на компанията.

Ето примери за такива адреси:

 • anton@serankin.com
 • noreply@rabota.ua
 • similarwebteam@similarweb.com
 • support@yakaboo.ua
 • noreply@olx.ua
 • content@mann-ivanov-ferber.ru

Ако писмото идва от обикновен адрес, символът @ е последван от името на пощенската услуга: gmail.com, mail.ru, yahoo.com. Името на домейна на сайта е посочено за корпоративни имейл адреси. Всичко, което потребителят вижда преди символа @, се задава от собственика на пощенския акаунт.

Предимства на корпоративната поща

Защо имате нужда от корпоративна поща?

Има 10 причини, поради които трябва да настроите корпоративен имейл:

 1. Доверие

Никой не забранява използването на лични пощенски кутии за бизнес нужди. Безплатен е. Имейлът от неясен личен адрес е потенциална заплаха в очите на получателя. Вътре може да има купон за отстъпка. Или връзка към вирус.

Ако бюлетинът е изпратен от info@brasletiki.com? Такъв имейл е по -надежден и има всички шансове да се избегне автоматичния маркер за спам. Защото е изпратен от корпоративна поща. След като са видели домейна на изпращача на писмото, те са по -склонни да ви разпознаят (при условие че действията им преди това са били умишлени).

 1. Уважение

Чрез създаване на корпоративна пощенска кутия, вие показвате на потребителите си желание да положат усилия да предадат вашето съобщение до тях. Вие цените времето и комфорта на получателите, премахвайки необходимостта да решите дали вашият имейл е надежден или безопасен за отваряне.

 1. Престиж

Като отделяте време и ресурси за създаване на корпоративен имейл, вие добавяте престиж към вашия бизнес. Всеки измамник с несъществуваща компания може да създаде частен акаунт в Gmail. Днес той работи, изпраща писма, събира пари от клиенти. А утре – той изчезва от пощенската кутия.

Полагайки усилия да организирате корпоративни пощенски съобщения, изглежда потвърждавате, че вашата компания е сериозна и няма да изчезне.

 1. Надеждност

Съобщенията, изпратени от корпоративна поща, са снабдени с допълнителни параметри за сигурност – SPF запис и DKIM цифров подпис. Пощенските услуги се доверяват повече на такива имейли и рядко ги изпращат като спам.

 1. Ред

Използвайки лична пощенска кутия за бизнес, рискувате да загубите важни писма в потока от кореспонденция на трети страни. Корпоративната поща ви позволява да правите разлика между поверителност и работа.

 1. Сигурност

Бизнес имейла е по-трудно да се хакне. Разработчиците на имейл услуги осъзнават, че бизнес кореспонденцията може да бъде много по-привлекателна за хакерите, отколкото частната, тъй като дава възможност за достъп до финансови документи, бизнес проекти и търговски тайни. В административния панел на пощенските услуги можете бързо да промените паролата си или да блокирате акаунта си.

 1. Контрол

Създайте корпоративни пощенски кутии за всички служители на компанията и следете тяхната бизнес активност. Например, можете да проследите колко бързо и правилно мениджърите отговарят на исканията на клиентите.

 1. Функционалност

Пощенските услуги предоставят допълнителна функционалност на собствениците на корпоративни акаунти: календар, чат. Наборът от опции зависи от конкретната услуга.

 1. Поддръжка

Мениджърите на имейл услуги ще ви помогнат да решите проблеми и да отговорите на въпроси.

 1. Комуникация

Корпоративната поща организира бизнес кореспонденцията на служителите в компанията и освобождава техните пощенски кутии от спам.

Колко струва създаването на корпоративен имейл?

Има 3 начина за настройване на корпоративен имейл:

 • С помощта на пощенски услуги от Google, Yandex, Mail.ru;
 • На хостинг;
 • На вашия собствен сървър.
 • Последното е най -скъпото: предвижда закупуване на оборудване за сървъра и заплащане на специалист, който да го поддържа.

Как да настроя корпоративен имейл на Google?

Корпоративната имейл услуга на Google се нарича Gmail от Google Workspace. В допълнение към домейна в пощенския адрес, бизнес акаунтът предоставя следните удобства:

 • Вътрешна комуникация на служителите в Google Meets и Google Chat.
 • Незадължителни приложения: Admin, Endpoint, Vault, Work Insights.
 • Достъп до облачно хранилище (от 30 GB).
 • Вградени приложения: Календар, Таблици, Документи, Слайдове, Keep, Сайтове, Скриптове за приложения, Търсене в облак, Jumboard.
 • Защита. Моделите за машинно обучение на Google блокират фишинг атаки и злонамерен софтуер.
 • Интеграция с имейл клиенти Outlook, Mozilla Thunderbird и Apple Mail.
 • 24/7 поддръжка от мениджърите на Google.

Изводи

Gmail, Yandex, Mail.ru на вашия хостинг, на вашия сървър – има много възможности за създаване на имейл акаунти за бизнес.

Функционалността на услугите ви позволява да подредите нещата в бизнес кореспонденцията, улеснява комуникацията в рамките на компанията и придава сериозност на всяко писмо, изпратено от корпоративен адрес.

Домейнът в имейл адреса не е единственият, но важен стимул да го прочетете.

Други публикации