+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

4 причини, които карат клиента да се откаже да купува от мобилен сайт

4 причини, които карат клиента да се откаже да купува от мобилен сайт

Мобилната търговия се ускорява всяка година и потребителите все повече купуват от мобилни устройства. Например във Великобритания през 2020 г. всяка секунда се извършваше онлайн покупка чрез мобилно устройство, което е доста впечатляващо. Въпреки това 3 от 10 души, които започнаха да търсят нещо в Интернет, в крайна сметка не купуват нищо. Причината за това е лошото потребителско изживяване.

Има три основни грешки в магазина, които карат потребителите да се откажат от покупка.

Как да се премахнат слабостите в мобилен сайт и да се увеличат продажбите в блога Think with Google.

4 проблема, които най – често срещат купувачите с мобилни устройства:

  1. Дългият път на купувача. От момента, в който те влязат в сайта и до момента, в който плащането за стоките приключи. Например, той трябва да намери каталог с продукти, да избере продуктите, които представляват интерес от каталога, да прочете отзивите за тях, да ги добави в количката, след това да въведе лични данни, адрес за доставка и след това да извърши плащане.

Световната практика показва, че колкото по -дълъг е този път, толкова по -малко вероятно е купувачът да стигне до края. Освен това рисковете се срещат буквално на всяка стъпка:

Нямате удобни филтри в продуктовия каталог? – купувачът не намира желания продукт и затваря сайта.

Усложнен интерфейс за пазаруване? – купувачът се обърка и купува от някой, който направи всичко просто.

Иска ли много данни, когато регистрирате потребителски профил? – клиентът ще стане твърде мързелив, за да попълни толкова много полета, и той ще напусне сайта.

Неудобна страница за плащане? – купувачът ще се обърка и ще реши, че ще намери друг сайт с по-разбираемо плащане.

  1. Умора от превъртане. Намирането на най -добрия вариант от стотици може да бъде трудно както за нови, така и за опитни потребители. Това е особено забележимо в мобилната версия, тъй като само един или два продукта се виждат на екрана по време на търсене.
  2. Неуспешното автоматично завършване. Ако потребителят е въвел данните си по -рано, може да бъде много неприятно за него, ако трябва да го направи ръчно. Особено ако трябва бързо да попълните формуляр, поръчка или данни за плащане. Никой не се чувства удобно да извади карта публично или просто да я остави у дома. Особено когато става въпрос за попълване на големи количества данни или числа в малки полета на мобилната версия.
  3. Скоростта на сайта. Зареждането на желания ресурс за потребителя трябва да стане бързо. Изчакващите секунди могат да накарат посетител да затвори вашия сайт. Не очаквайте клиентът да закъснее на последния етап на плащане.

Много е важно потребителят, след като влезе в уебсайта на компанията от своя смартфон, да види удобната за мобилния екран навигация, местоположението на информацията и снимките.

Според статистиката, ако сайтът не е адаптиран за мобилни устройства, вероятността потребителят да го напусне е 5 пъти по -висока. И почти половината от потребителите ще напуснат мобилен сайт, ако страниците се заредят за повече от 3 секунди.

Изключително важно е марките да доставят приятно пазаруване на потребителя. Това се нарича положително потребителско изживяване с потенциал клиента да се върне и да направи нови покупки.

Предизвикателството за уеб дизайнера е да създаде атрактивен и лесен за навигация сайт, който да се хареса на потребителите и да има висок процент на реализация. В същото време е важно да не се закачате за визуалното, а да обърнете внимание на функционалността на услугата и удобството на потребителския интерфейс.

Други публикации