+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

5 основни фактура при изработката на уеб сайтове

5 основни фактура при изработката на уеб сайтове

Всеки, който участва в изграждането на уеб сайт, иска той да се откроява от другите уеб сайтове. Клиентите искат да се откроят от конкуренцията и да оставят приятно впечатление на потенциалните клиенти; Дизайнерите се стремят към оригиналност и се конкурират с други дизайнери; Разработчиците от типа „back-end“ искат успешни проекти в своето портфолио и оригинален или различно изглеждащ сайт може да помогне с това.

И ние го искаме много. Има цяла индустрия на хора, които пишат статии, предназначени да ни помогнат да създадем по-оригинални сайтове. Дори съм виждал статии за „Тенденции, които да направят излизането на сайта ви“, и поне една от тези думи е ужасно зле употребена.

Къде е вдъхновението? Къде е творчеството? Е, оригиналността не е всичко и всичко. Ако сайт, изглеждащ също като много други, получава резултатите, които вие желаете, това не е лошо нещо.

Но може да създадете сайтове, които се отличават. Постоянното производство на оригинални или поне оригинално изглеждащи сайтове не се осъществява чрез вдъхновение или късмет. Това се случва с планиране и много усилия. Ето пет подхода, които може да използвате, за да изпъкне сайта ви със своите плюсове и минуси.

  1. ОФОРМЛЕНИЕ И СТРУКТУРА

Това е може би един от най-очевидните начини за разграничаване на вашия сайт от останалите. Това е и най-трудното. От страна на професионалиста, използването на фантастично оформление или структура, която никой никога не е виждал преди, е незабавно запомнящо се. То също може да бъде много забавно. След като създадете вашия петдесет и втори сайт с три колони, смесването на оформлението осигурява предизвикателство за вашите визуални умения за дизайн.

Недостатъците: Има много начини, по които може да бъде организирана информацията, преди да започнете да губите точки за достъпност и използваемост. Наистина лудите оформления често зависят в голяма степен от JavaScript. В идеалния случай оформлението не трябва да зависи от JavaScript.

  1. BRANDING- Марката

Марката е друг наистина очевиден начин да направите сайта си отличителен. И това е лесно. Просто разберете какви са указанията за марката на клиента си и се придържайте към тях. Прегърнете ги. Накарайте клиента си да му се повръща при още едно виждане на своето лого и цветове.

Недостатъците: Този подход работи само, ако вашият клиент има изключително оригинална марка. Ако ръководството им за стил на марката се състои от Helvetica и не много друго, вие сте в сериозен недостатък.

  1. ГРАФИКИ И ИЗОБРАЖЕНИЯ

Ако марката не е достатъчна, можете да използвате графики и / или снимки на сайта си, за да установите различен визуален стил. Сайтовете с големи изображения в крайна сметка се конвертират повече. Хората са визуални същества, така че визуалните стимули могат да улеснят потребителите да се свържат с вас на емоционално ниво. Освен това, стилистичните опции са почти безкрайни, което улеснява създаването на оригинален дизайн.

Недостатъците: Графиките и снимките, които изглеждат оригинални, са скъпи, защото те трябва да бъдат направени по поръчка. Използването на запазени изображения вероятно ще убие разликата, която търсите.

  1. ТЕКСТ И СЪДЪРЖАНИЕ

Това е може би най-важният – а понякога и най-трудният начин да изпъкнете. Това, което се казва във всеки сайт, може и трябва да бъде отражение на личността на клиента . Можете да използвате копиране, микроскопия и дори неща като видео, за да комуникирате личностно по начин, който ви отличава.

Недостатъците: Първо трябва да получите някакъв текст от клиента си. И тогава трябва да получите копие, което изглежда като написано от човек . Повечето маркетингови копия имат много специфичен тон, който изглежда надхвърля границите и културите. Получаването на вниманието на читателя, е трик и това е трудно.

  1. АНИМАЦИЯ

Анимацията е огромна работа в момента и с добра причина. Когато се направи правилно, тя може да достави доста добро преживяване и да го направи незабравимо. Макар че се радвам, че плъзгащите екрани изчезнаха, все още си спомням някои от анимираните уеб изживявания, който видях през 90-те години. Споменах ли вече , че хората са визуални същества? .

Недостатъците: Запазих анимацията за последно, защото е много ефективна, но и много трудно се използва правилно. Искам да кажа, че всеки оживява сайтовете си. Това означава, че ако искате анимацията ви да се откроява от анимациите на всички останали, ще трябва да засилите играта си. Бутоните за подскачане няма да свършат достатъчна работа. Лошо направено анимиране, може също да причини проблеми с ползването, проблеми с производителността и т.н.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Огледайте се в интернет и ще забележите, че много рядко някой от тези подходи се използва самостоятелно. Доста обичайно за хората е дори да се опитат да комбинират всичките пет. Както обикновено, най-добре е да не разделяте фокуса си твърде много.

Запитайте се къде са вашите силни страни. Вие сте добър писател и илюстратор? Фокусирайте се върху текста и изображенията. Вие сте страхотен дизайнер и аниматор на марката? Накарайте това лого да влезе в ума на хората. И най-вече не забравяйте да се забавлявате, докато правите нещо ново.

Други публикации