+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

6 начина да оптимизирате публикациите си (SEO)

6 начина да оптимизирате публикациите си (SEO)

оптимизация на блог

Ако имате блог, най-вероятно вече разбирате значението на бизнес блоговете. Но знаете ли как да оптимизирате публикациите си в блога, за да ги направите по-удобни за търсачките? Истината е, че много блогъри не успяват да се възползват от огромния маркетингов потенциал на своите блогове. Всъщност скорошно проучване на blogger.com показва, че макар около 60% от бизнесите да имат блогове, 65% от тези собственици на блогове дори не са актуализирали през последната година! Предоставяйки свежо, подходящо съдържание и извършвайки основна оптимизация на публикациите в блога, можете да се възползвате от многото предимства, предлагани от блоговете. Ето шест лесни съвета за оптимизация на търсачките (SEO), които да помогнат за развитието на вашия блог.

1. Направете вашето проучване.

Изследването на ключови думи е от съществено значение за оптимизирането на страница. Шансовете са, че естествено включвате ключови думи, без да го осъзнавате, просто като предоставяте ценно съдържание по дадена тема. Съществуват обаче различни инструменти и техники за намиране на ключови думи, свързани с публикацията ви в блога, които може да не сте обмислили. Инструментът за ключови думи на Google Adwords и semrush.com предлагат страхотни инструменти, които ви позволяват да намерите ключови думи, свързани с вашата тема, и дори да шпионирате конкуренцията си, за да видите какви думи и фрази са насочени, за да привлекат трафик към техните сайтове.

2. Използвайте ключови думи в целия си пост.

След като изберете няколко ценни, подходящи ключови думи, важно е да ги поставите там, където те ще имат най-голямо въздействие върху хората и роботите на търсачките, индексиращи вашето съдържание. Опитайте се да ги включите на следните места:

  • Заглавие
  • Подзаглавия
  • Уводно изречение
  • Заключителен параграф
  • Котвен текст (текст, който е хипервръзка към други свързани страници на вашия сайт)
  • Заглавни тагове и мета описания

Предупреждение: Не препълвайте публикациите си с ключови думи, защото това води до нарушение и Google ще намали вашето място в търсачката.

3. Оптимизирайте вашите изображения.

Всеки път, когато качвате снимка в блога си, не забравяйте да включите ключови думи в името на файла и да попълните полето за алтернативен текст с кратко, богато на ключови думи описание на снимката.

4. Препращайте към други сайтове с връзки.

Когато споменавате друг блогър или статия в публикацията си в блога, включете връзка към информацията, на която се позовавате. Това не само е добър блог етикет, но може и да имате късмет и да получите обратна връзка. Качествените връзки са ценна стока за всеки сайт, който иска да се класира по-високо в страниците с резултати от търсачките.

5. Дайте възможност на читателите да се абонират за вашия блог.

Включете видно поставени RSS или бутони за абонамент за емисия и предлагайте на зрителите възможността да се абонират за вашите публикации по имейл, когато е възможно. Това позволява на последователите на блога ви да получават незабавно известие за последните ви публикации, без да се налага периодично да проверяват сайта ви за ново съдържание.

6.Използвайте социалните медии, за да разширите обхвата на публикациите в блога си.

Като малък бизнес може да използвате Facebook, Twitter, Google+ или други сайтове в социалните медии, за да създадете връзки с потенциални и настоящи клиенти. Защо не популяризирате съдържанието на вашия блог на тези сайтове за още по-голяма експозиция в мрежата?

Безплатни програми като Hootsuite улесняват публикуването на връзки към най-новата ви публикация в блога във всичките ви сайтове в социалните медии само с няколко щраквания. Можете дори да планирате публикациите си преди време!

Други публикации