+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Защо не съществува понятието „качествен сайт за левче“?

Защо не съществува понятието „качествен сайт за левче“?

Много от хората искат да получат евтин и качествен сайт. В това няма нищо лошо, стига под „евтин“ да разбираме приемлива цена. Истината обаче е, че хората под това разбират да получат блестящо качество за цени от типа на 10-20 лева, което е чудо, случващо се на един човек от 8 милиарда, а знаем, че на земята живеят само седем. Тоест, казано с прости думи, такова нещо не съществува. В случая смятам, че са много подходящи фразите „безплатен обяд няма“ и „евтиното излиза скъпо“. Това са изрази, които са омръзнали на всички с времето, но в случая важат със 100% сила. Време е да престана с общите приказки и да обясня подробно защо нещо като „сайт за един лев“ не съществува в комбинация с „качествено“ :

1           Най-евтино е в магазин – левче

Тези магазини служат за доста добър пример за всеки един аспект от живота. Там стоките са на изключително добра цена и буквално повечето не надвишават един лев, но качеството е под всякаква критика.

2            Колко струва Вашия труд?

Тук поставяме цената на труда на хората, които изграждат Вашия сайт на едно от челните места. Да желаете изработка на сайт за 15 лева е все едно един ден работодателя Ви или клиент да влезе в офиса Ви и да обясни, че Вашият труд струва жълти стотинки и не разбира защо са такива цените. Сигурен съм, че няма да Ви стане приятно, а какво остава някой да влезе в магазина Ви, да вземе стока и да иска промоционална цена.

3           Да оставим на страна труда

Колкото и да е важен той при калкулиране на цената за Вашата услуга, нека го оставим за минута на страна. За всеки сайт се купуват отделни добавки ( плъгини ) и премиум теми. Те също трябва да се добавят към крайната стойност на сайта Ви. Ако някой Ви убеждава, че това не струва никакви пари, то със сигурност ще Ви вземе тема и плъгини от „пиратските“ сайтове, които са напълнени с неща, които могат да Ви изиграят лошо шега за в бъдеще. Най-често хората, използващи такива добавки, страдат със сигурността и бързината на сайта си.

4            Това изисква време

На пръв поглед изработката на сайт може да Ви изглежда просто и лесно, но това е огромна заблуда. Представете си построяването на една сграда. Може да си мислите, че просто работниците на строежа взимат чуковете и започват да градят както си пожелаят, но преди тях има архитекти и много други хора, които проектират работата. Същото е и при изработката на сайт – това, което виждате, влизайки в него е следствие от внимателно планиране, като техническата част идва накрая.

Това са основните четири точки, от които ни става ясно защо не може да притежаваме добре направен, функционален и качествен сайт за цени от порядъка на 10-15 лева. Разбира се, цените трябва да бъдат добри и привлекателни, но всичко трябва да бъде с граници. Така че, всичко е възможно, но в комбинация с думата „качество“, цената не може да бъде като на един хляб…

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.