+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Значението на изграждането на линкове

Значението на изграждането на линкове

Построяването на линкове е важен аспект на СЕО Маркетинга. Ако още не сте използвали стратегия за построяване на линкове в своята маркетингова структура, възможно е да пропускате потенциални възможности за бизнес. Използването на стратегия за построяване на линкове ще ви помогне да създадете висококачествени маркетингови кампании за СЕО, които ще помогнат на вашия бизнес, но първо трябва да разберете какво са линкове и как да ги използвате.

Какво представлява изграждането на линкове?

Изграждането на линкове е стратегия, при която уеб страниците се свързват помежду си чрез придобиване на хиперлинкове от други уебсайтове и ги прилага към вашия собствен сайт. Той помага на потребителите да се ориентират между различни страници в Интернет. Те също така помагат на търсачките да пълзят между страниците на вашия уебсайт. Има различни начини за изграждане на линкове. Но ако успеете да овладеете поне един от тях, това може да ви катапултира пред вашата конкуренция. В САЩ интересът към изграждането на линкове е нараснал с 43% от 2005 г. насам.

Как се създават линкове?

Важно е да знаете как се създават линковете. Етикетът за връзка има четири части, като всички те работят заедно, за да създадат цялата единица. Всяка част има специфична функция в рамките на линка:

Началото: първата част на линка е известна като котва. Тя отваря маркера на линка и показва на търсачката, че има връзка, която води до нещо друго, което го следва. Тази част от връзката се идентифицира с „а“.

Свързване на местоположението на препратката: местоположението на препратката показва към къде сочи URL адресът. Това може да бъде друга уеб страница, изображение или файл за изтегляне. Тази част от линка се идентифицира с „href“. Ако тази част започва с #, това означава, че линка води до различен раздел на същата страница.

Видим текст на линка: този раздел се състои от малка част от текста, който потребителите ще видят на страницата, когато щракнат върху линка. Често се откроява по някакъв начин от околния текст. Често е в цвят синьо и е подчертано, за да се посочи, че това е линк, върху който може да се кликне.

Затваряне: тази част от линка показва на търсачките, че линка е пълен.

Как изграждането на линкове помага на бизнеса

Изграждането на линкове увеличава класирането в SEO, но също така предоставя много предимства и за бизнеса.

Изгражда взаимоотношения: когато изграждате линковете си, трябва да се обърнете към други бизнеси, често да предавате информация за промоции и други дейности, свързани с вашия бизнес. Въпреки че основният ви фокус за достигане е да подобрите линковете си, има и остатъчни ползи. Можете да насърчавате дългосрочни взаимоотношения, които са взаимно изгодни и за двата бизнеса. От 2005 г. услугите и стратегиите за публикуване от гости са се увеличили със 112 процента.

Реферален бизнес: Силните линкове могат да подобрят трафика към вашия сайт, както и да подобрят класирането ви. Ако вашият сайт е свързан с подходящ и често посещаван сайт, това може да увеличи продажбите ви също. Освен това тези продажби могат лесно да се превърнат в постоянни клиенти, така че можете да извлечете ползите далеч в бъдещето.

Изграждане на марка: доброто изграждане на линкове също помага за популяризирането на вашата марка. Може да ви помогне да покажете, че сте орган във вашата област чрез линкове към съответното съдържание. Той може също да помогне за популяризиране на експертния опит на вашата компания, както и на силните страни на нейните стоки и услуги.

Уверете се, че си заслужава да линквате към вашите страници

За да си струват наистина линковете, трябва да имате ценна информация, към която да се свържете. Стартирайте началната страница на уебсайта си. Изградете връзки, които се свързват с важна информация за индустрията и други специализирани ресурси. Също така създайте блог, който съдържа подходяща информация, към която можете да направите линк. Голяма част от съдържанието, което ще искате да включите, вече е създадено от вашата организация, част от него ще трябва да бъде разширена, а част от него трябва да бъде създадена от нулата с идеята за изграждане на линкове към него.

Стратегии за получаване на други страници, които да водят към вас

Когато се обърнете към други обекти, за да създадете линкове към вашия сайт, опитайте някои от тези изпитани и истински стратегии.

  • Създайте завладяващо съдържание, към което хората ще искат да се свържат и да се позовават
  • Изпратете вашите новини за прессъобщения и изпратете вашия сайт в директории
  • Поставете продуктите и услугите си там, където влиятелните хора ще ги видят
  • Вземете линкове от приятели, партньори и други хора, които познавате
    Структурата на изграждането на линкове е органична и се променя непрекъснато, така че е важно да продължите с практиката и да сте готови да правите промени, когато е необходимо.
Други публикации