+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Популяризиране на уебсайт със статии: 7 важни съвета

Популяризиране на уебсайт със статии: 7 важни съвета

Един от методите за промоция на уебсайтове е популяризирането на статии. Този метод ви позволява да постигнете високи резултати, да привлечете целевата аудитория към проекта. Говорим за това как е възможно да се увеличат позициите в резултатите от търсенето чрез висококачествено съдържание, публикувано на ресурси на трети страни.

Какво включват статиите при промоцията на сайта?

services-seo-copyrightingВсичко е просто. Пише се статия за конкретна заявка за търсене и се вмъква връзка към сайта, който трябва да бъде популяризиран. След това статията се публикува в друг проект, по-авторитетен за роботите за търсене. В резултат на това има прехвърляне и сайтът се популяризира в търсачките.

Интересното е, че веднага след като този метод беше активно използван за насърчаване на проекти, много собственици на ресурси решиха да правят пари от него. В допълнение, профилните сайтове бяха създадени специално за публикуване на връзки срещу малка такса. Тогава се получи добре.

Нямаше такова нещо като „закупена връзка“. Роботите за търсене нямаха никакви изисквания към сайтовете. Следователно връзките можеха да бъдат поставени навсякъде, но това доведе до появата на не съвсем честни методи за промоция. В онези сравнително стари времена те работеха. Достатъчно беше да купите няколко хиляди връзки за сайта, за да бъде в ТОП резултатите.

Това доведе до рязко влошаване на качеството на резултатите от търсенето. В крайна сметка, за да популяризирате проекта, не е необходимо да се грижите за вашия сайт, да работите върху него. Просто купувате връзки.

Интересен факт. В бъдеще тези, които залагат на качеството на своя проект, все още печелят. Когато правилата се промениха, те заеха места в ТОП и уверено ги държат. Тези, които са инвестирали в закупуване на връзки, в крайна сметка губят.

Специалистите по търсачките, виждайки текущата ситуация, започнаха да разработват нови алгоритми. Целта е да предоставят на потребителите наистина висококачествени резултати, да дадат достъп до най-полезните и ценни сайтове. Започнаха активна борба с така наречения „боклук“ начин за извеждане на сайтове на първите позиции.

Ето няколко ключови точки:

 • съответствие с темата на сайта – вече не е възможно да се поставят заявки „купуване на автомобилни гуми“ на страниците на кулинарния ресурс;
 • качеството на статията – роботите за търсене започнаха да определят колко интересна, полезна, нова е статията за читателите и само такива материали им отдават „тежест“;
 • общи показатели на сайта, на който се поставят линкове – посещаемост, популярност, интерес за хората.

Забележка! Появи се и ново понятие – за „доверие“. Означава до каква степен търсачката вярва на сайта, на който са поставени връзките. Колкото по-високо е нивото на доверие, толкова по-добре за връзката.

Така плавно, говорейки за всички характеристики на процеса, се приближаваме до основната тема на материала – промоцията на уебсайт със статии за проекти от трети страни. Най-общо този процес трябва да се характеризира със следните думи:

 • сложност;
 • непрекъснатост;
 • мащаб.

В резултат на всички усилия роботите за търсене ще видят, че авторитетните тематични ресурси с полезни статии се свързват с вашия проект. След това сайтът ще се издигне в резултатите от търсенето.

Ще повторя накратко целия алгоритъм от действия, които трябва да се извършат, за да се получи желаният резултат:

 • напишете хубава и полезна статия;
 • подходящо място за статията;
 • най-лесно е да търсите чрез специализирани борси;
 • публикувайте статия с връзки към страниците на вашия сайт;
 • изчакайте резултата.

Въпреки това, за да се постигне желаният резултат, е необходимо да се вземат предвид огромен брой аспекти. Става въпрос за следните точки:

 • правилният избор на тематичен сайт;
 • общото качество на връзките, които ще бъдат закупени;
 • полезност и качество на подготвената за публикуване статия.

Преминаваме директно към описанието на самия процес – какво и как да направите, за да постигнете желания резултат.

7 важни съвета

Напиши статия

Написаният текст трябва да е уникален – тоест написано от вас изцяло от нулата. Слабо пренаписване или дори просто копиране няма да работи – никой няма да ви позволи да публикувате такава статия.

Ако имате затруднения с писането или просто нямате достатъчно време, потърсете помощта от професионален копирайтър.

Съответствие с тематиката на сайта

Писмените материали трябва да отговарят на:

 • темата на вашия сайт;
 • сайта, за който ще бъде публикуван.

Използвайте най-добрите борси

За да получите желания резултат, потърсете платформи за публикуване на статии на най-добрите борси. Miralinks е идеален, въпреки че има няколко други. Но Miralinks ви позволява да намерите висококачествени и авторитетни сайтове за публикуване на материали по различни теми.

Успехът зависи от качеството на платформата

Крайният успех на процеса зависи 90% от качеството на избрания ресурс за публикуване на статията.

Най-големият резултат може да се получи, ако напишете наистина популярна статия. Колкото по-полезна е за хората, толкова повече хора ще я прочетат. Съответно, тежестта на връзката, прехвърлена към рекламирания проект, също нараства.

Брой връзки

Когато популяризирате сайт със статии, е важно да не спамите материала. Не трябва да съдържа повече от три връзки.

Ключови думи

Трябва да напишете статия само за конкретни ключови думи, които са подходящи за самия материал и вашия сайт.

Една статия на ден

Когато рекламирате артикули, е важно да усетите мярката и да не бързате. Няма нужда да публикувате няколко статии наведнъж за кратък период от време. Ако се спамят по този начин, роботите за търсене ще бъдат заподозрени, че купуват връзки. Което е изпълнено с проблеми и трудности.

Затова най-добрият вариант е да публикувате не повече от една статия на ден. Това ще ви позволи да постигнете естествено изграждане на профила на връзката.

Заключение

Не забравяйте, че изискванията на роботите за търсене, алгоритмите на търсачките непрекъснато се променят. Затова е важно да сте в течение, да реагирате бързо на всички промени. Тогава няма да има проблеми с популяризирането на проекта по този начин. Освен това ще разработите своя собствена стратегия, водеща до успех.

Други публикации