+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Изграждане на уеб сайт „убиец“ Какво да направим и какво да НЕ правим

Изграждане на уеб сайт „убиец“ – Какво да направим и какво да НЕ правим

В основата си сайтът Ви е маркетингов инструмент. За много фирми това е единственият източник за развитие на бизнеса. Ако бъде направен правилно, той може да бъде основна част от живота на Вашия бизнес.

Ето списък с нещата, които трябва да направите и тези които НЕ трябва да правите:

Направете:

1.Задайте точни цели. И се уверете, че те са измерими. Ето няколко страхотни цели, които уеб дизайнерът иска да чуе: да увеличи процента на реализациите, да увеличи продажбите, да генерира повече клиенти и да подобри осведомеността за марката.

2.Планирайте да станете SEO стратегия. Разбира се, вие ще искате помощ от професионалистите и в крайна сметка може дори да се нуждаете от собствен SEO експерт, но оптимизацията на търсачките е нещо, което трябва и вие да знаете. Плюс това, направен правилно SEO може буквално да пусне вашия маркетинг на автопилот, което ви позволява да се съсредоточите върху подобряване на качеството на бизнеса си, вместо да мислите как да намерите клиенти за вашия сайт. Започнете да четете SEOmoz и да сте в крак с промените в SEO.

3.Използвайте инструменти с отворен код. Направете си услуга и използвайте система с отворен код – като WordPress и Magento – така всеки разработчик може да има достъп.

4.Помислете едновременно за мобилната си стратегия. Изследвайте процента на вашите посетители, които вероятно ще използват мобилни устройства за достъп до вашия сайт. Ако е висок, може да помислите за изграждането на отделна мобилна версия на сайта си или дори на някое приложение. Ако  е сравнително нисък, просто се уверете, че уеб сайтът ви работи на смартфони, но не инвестирайте в мобилна версия.

5.Откраднете от конкурентите си. Преди да построите сайта си, проверете конкурентите си и запишете нещата, които вършат добре. Ако ви харесва вида и усещането на някой друг сайт, няма причина да не започвате с нещо, което ви харесва, а след това да го направите сами.

6.Развийте съдържанието си. Най-голямото забавяне в процеса на изграждане на уеб дизайна е съдържанието. Ако възнамерявате да продавате продукти на сайта си, подгответе снимките и описанията на продуктите. Ако продавате услуги, ще ви е необходимо описание на всяка услуга. Вземете колкото се може повече от съдържанието си, преди да започнете да изграждате сайта си – това ще ви спести седмици.

7.Пишете с упътвания за действие. Добрите призиви за действие позволяват на посетителите бързо да решат какво искат да направят по-нататък. Имате голяма продажба? Не пишете просто банер, който казва „50% отстъпка на всички продукти“. Напишете един, който казва „50 отстъпка на всички продукти, кликнете ТУК, за да ги видите“.

8.Винаги отговаряйте на въпроса „защо?“.  Ако искате хората да направят нещо на уебсайта Ви, например да се регистрират за вашия бюлетин, не просто поставете кутия, в която пишете „въведете имейл“ или дори „регистрирайте се за бюлетин“ – ще получите много слаба реализация . Кажете им защо трябва да го направят: „Регистрирайте се в нашия бюлетин, за да получавате ежеседмични промоции“. Същото нещо се отнася и за логото на Twitter и Facebook. Просто поставянето им не е умно. Разкажете на хората защо те трябва да ви следват в Twitter или да ви добавят в приятели във Facebook. Какво ще получат от това?

9.Вярвайте на вашия уеб дизайнер. Склонен съм да видя най-лошите крайни резултати с клиенти, които идват с „зная какво искам, просто прави каквото ти казвам“ отношение. Наемате експерт, защото знаят повече от вас, нали? Оставете ги да правят това, което правят най-добре, и те често ще надхвърлят целите ви.

НЕ ПРАВЕТЕ:

1.Направи си сам– Знам – ръководя фирма за уеб дизайн, така че, разбира се, ще кажа това. Но сериозно, вашият уеб сайт често е мястото, където вашите клиенти получават първия си отзив от вашата марка.

2.Накарайте хората да мислят- Когато посетителите посетят уебсайта Ви, те обикновено вече знаят какво искат от него. Изпробвайте теста „три секунди“: Ако в рамките на три секунди един посетител не може да разбере какво да прави, следвайте стъпките на чертожната дъска.

3.Очакване на посетителите- Изгубете манталитета „ако го построите, те ще дойдат“. Самата направа на вашия сайт няма да доведе до посетители.

4.Изхарчване на всичките Ви пари – Не максимизирайте целия си бюджет на уебсайта. Можете да получите добре разработен сайт за под  1000 лв. от свободна практика или няколко хиляди долара от професионална агенция. И винаги можете да правите подобрения, когато бизнеса ви прорасне. Много по-важно е първоначално да оставите пари за маркетингов бюджет, така че да можете да постигнете възвръщаемост на инвестицията си.

5.Добавяне на блог – Наистина ли ще пишете публикации? Бъдете честни. Ако не, тогава забравете за блога. Уебсайт с остарял блог може да създаде усещането, че фирмата ви е малка или дори не работи.

6.Добавяне на бутони за Twitter и Facebook  Ако потенциален клиент достигне до социалните Ви страници и не види почти никакви последователи, той може да загуби доверието Ви. Първо изградете вашето социално присъствие, а след това се ангажирайте да публикувате и ангажирате редовно своите фенове, и едва тогава ги популяризирате на вашия уеб сайт. Също така имайте предвид, че някои фирми просто не принадлежат на Twitter или Facebook.

7.Опит да угодите на всички– Вашият уеб сайт ще бъде бъркотия, ако се опитате да настаните всеки тип посетител, който може да дойде . Разбери кой е най-често използваният от вас потребител и се съсредоточи върху създаването на най-доброто за него.

  1. Добавяне на препоръки – Укрепването на доверието в строителството е важно, но твърде често свидетелствата звучат фалшиво. „Те са страхотни!“, Казва Джон Смит -просто не е правдоподобно. Ако искате да имате препоръки, уверете се, че са конкретни и за какво може да се отнасят хората.

9.Използване на Flash – Някои сайтове все още се нуждаят от това, но ако можете, избегнете това. Adobe просто обяви, че вече няма да поддържа Flash на мобилни устройства и set-top-boxes. Последното, което искате, е потенциалният клиент да не може да отвори сайта Ви.

10.Очаквания  уебсайт „убиец“ готов за една нощ.- Добрите уеб сайтове изискват време за изграждане. Ако искате най-добри резултати от сайта си, бъдете подготвени за няколко месеца работа.

Други публикации