+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Какво представлява графичният дизайн?

Какво представлява графичният дизайн?

Графичният дизайн е цяло изкуство, чрез което по един много по-атрактивен начин се предава информация към потребителите. Той включва  уменията на дизайнера да работи с програми за създаване и обработка на обекти, изображения, графики и др. Всеки уеб сайт, графика, картина, визитка, календар и още много други се рисуват и обработват  от графични дизайнери. Графичният дизайн има за цел да подобри комуникацията с потребителя, като използва определени образи, символи и думи и изразява идеи и концепции, в които се използват различни графични елементи и инструменти.

 

Графичният дизайн е широко разпространен във всеки аспект на онлайн бизнеса и технологичния свят. Най-голямо приложение той има в рекламния сектор на всяка фирма или компания. Чрез него много по-ефективно се предава всяка информация, като се използват анимирани изображения, текстове и графики. Например един имейл, придружен с красиви графики или изображения, със сигурност ще увеличи интереса на потребителите към него.

Елементи на графичния дизайн

При графичния дизайн се използват основно изображения, включващи снимки, илюстрации, лога, символи, тип дизайн, или комбинация от техники. Тези проекти могат да включват различни комбинации от следните елементи.

Линии: Прави, криви, вълнообразни, дебели, тънки – когато става въпрос за линии възможностите са неограничени. Те позволяват на дизайнерите да разделят пространството или да отделят съдържанието от оформлението. Линиите също така могат да се използват за насочване вниманието на потребителя към определени части на сайта.

Форми (фигури): Те предлагат разнообразие от начини за запълване на дадени пространства, да подкрепят текста и други форми на съдържание и да балансират дизайна. Фигурите се използват, за да придадат на структурата и сайта яснота и по-добро визуално разбиране от потребителите.

Цветове: Цветовете или тяхната липса са важен елемент от дизайна да всеки уеб сайт. Сys солидно разбиране на теорията на цветовете, дизайнерите могат да повлияят по удивителен начин на вашия сайт или марка.

Шрифтове: Те могат да преобразят всяко съобщение от обикновен текст в произведение на изкуството. Различните шрифтове, съчетани с професионални подравнения, разстояния, размер и цвят, могат сериозно да повлияят върху мнението на потребителя за сайта Ви.

И накрая, да кажем най-важното за графичния дизайн, а именно, че той помага за насърчаване на продуктите или услугите предлагани от вас и вашата фирма.

Други публикации