+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да превърнем еднократните читатели/клиенти в редовни част първа

Как да превърнем еднократните читатели/клиенти в редовни – част първа

Какво по-ценно от това Вашите посетители в блога да са пристрастени към сайта Ви? Как да превърнем случайно дошлите от търсачката клиенти и пазарували от магазина Ви в редовни? Предстои да разберем.

За всички е известен факта, че редовните клиенти са злато за магазина Ви. Въпроса е как да ги запазим. Тук няма да говорим за това как да се отнасяме с клиента, защото има твърде много информация за това, тук ще кажем как клиента никога да не забрави за нашия магазин. Може и да Ви учуди как един човек, който е доволен от обслужването и продуктите Ви просто ще забрави за Вас, но нали не си мислите, че в този свят с толкова много предлагане на каквито и да е стоки, един потребител мисли само за едно място за пазар? Точно поради тази причина, Вие не бива да му давате повод да забравя. Освен, че трябва да оставите клиента толкова доволен, че да пазарува редовно от Вас, трябва и да му напомните за себе си периодично и при всяка поръчка. Ето някои трикове, които може да Ви помогнат:

1.  Абониране за имейл бюлетин

По някакъв начин, Вие трябва да накарате клиента да се запише за Вашия нюзлетър. Един много добър трик, за който са измислени и много добавки за повечето готови системи, е да давате отстъпка от сорта на 5-6% при абониране. Да, хитро е, нали? Но не бързайте да се радвате, защото може клиента да се отпише още при първия мейл, получен от Вас, особено ако е спам. Не гледайте на тези бюлетини като начин да пускате съобщения ежедневно до клиентите си, за да пазаруват – алчността няма да Ви помогне. Пишете интересни текстове и информирайте потребителите за нови промоции. Пускайте ваучери за отстъпка отново по 5-6% на всеки две или три седмици. Вероятно се сещате, че не бива да прекалявате с нищо. Повечето хора използват пощите си за онлайн комуникация и не обичат ежедневно да получават писма с промоции – с времето става изключително досадно. Статистиката сочи, че изпращането на системен спам е сигурният път към загуба на значителен брой клиенти.

2. Честит рожден ден!

Какво по-хубаво от това някой да се сети за рождения Ви ден? Представете си, че получавате обаждане от любимия Ви онлайн магазин точно на най-големият лиачен празник с персонална отстъпка за Вашият акаунт от 15% за следваща поръчка. Какво ще направите, ако сте дама и Ви се обадят от любимия Ви магазин за парфюми със същите думи? Мисля, че се подразбира. Ще бъдете щастливи, че дори непознати хора са се сетили за Вас и със сигурност ще се зарадвате с любим аромат. Използвайте това! Мотивирайте клиентите си да въведат дата и месец на раждане и се постарайте да ги зарадвате точно на нея – надали ще останете незабелязани и без поръчки. Дори и да не пазаруват точно в момента, оставяте много добро впечатление, което е изключително важно – то стои в основата на доверието.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.