+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Необходим ли е уебсайт на бизнес, базиран на препоръки ?

Необходим ли е уебсайт на бизнес, базиран на препоръки ?

Онзи ден разговарях с човек, който има страхотен бизнес, развива го от известно време и е супер зает с работа. По всякакъв начин успех. И няма уебсайт. Чудех се защо и отговорът беше: „Всичките ми клиенти идват от препоръки, така че нямам нужда от такъв. Вече не мога да се справя с работата. “

Разбирам защо той мисли по този начин, особено ако се предполага, че хората ще започнат да го намират онлайн в допълнение към препоръките , а той няма време за повече работа. В това има определена логика, но всъщност е погрешен начин на размишление.

Да, базираните на препоръки фирми се нуждаят от уебсайт. Това е правилният отговор.

Препоръките са един от най-добрите начини до достигане на услуга / бизнес и причината е, че сме склонни да се доверяваме на приятелите и семейството си и да вярваме на техните препоръки, когато ни ги дадат. Колко пъти сме публикували или чели в социалните медии „Хей, приятели, имате ли водопроводчик / озеленител / детегледачка и т.н., които да препоръчате?“ И по този начин започваме търсенето на следващия ни доставчик на услуги. Защото се доверяваме на препоръките от нашите приятели.

make-money

Наличието на уебсайт увеличава препоръките

Когато някой публикува подобен въпрос в социалните медии, обичам да отговарям и да препоръчвам услугите, които харесвам. И едно от нещата, които мога да направя, ако имат уебсайт, е да споделя линка към него, така че търсещият да може да научи повече за компанията. Това намалява стъпките, необходими за реалния контакт с вас. Ако видя линк в коментарите си от някой, на когото имам доверие, мога бързо да кликна върху него и да науча повече. (Или дори ако връзка не е предоставена, може да я потърся в Google и да намерят компанията.) Ако получа три препоръки към моя въпрос и две от тях имат уебсайтове, тогава познайте кой човек е по-малко вероятно да получи този контакт?

И точно така губите потенциален клиент. И нещата не свършват до тук . Помислете колко пъти доволен клиент се е свързвал с вас за допълнителна работа? Склонен съм да се връщам отново към същия човек, на когото имам доверие.

Наличието на уебсайт повишава доверието

Ако нямате уебсайт, това прави бизнеса ви да изглежда много по-малко достоверен. Възможността да видя снимки на вашата работа, да прочетете квалификацията ви и като цяло да науча повече за вашата компания ме кара да направя следващата стъпка и да ви наема. Ако нямате уебсайт, тогава ЕДИНСТВЕНАТА информация, която имам, е от препоръката. Няма начин да науча повече. Няма история на вашия опит или знания.

Наличието на уебсайт позволява и улеснява потенциалните ви клиенти  да се свържат с вас

И така, има човек, когото използвам, за да се грижа за дърветата в двора ми. Ако дървото падне или има проблеми, мога да му изпратя SMS и той да дойде, за да се справи с него. Имам му доверие и той е добър в работата си. Но ако искам да го насоча към някого, трябва да му дам телефонния му номер. А хората са МНОГО по-малко склонни да ви се обадят на личния ви телефон, отколкото да се свържат с вас чрез публично достъпни методи.

Наличието на уебсайт позволява на хората да ви намерят отново по-късно

Да приемем, че имате нужда от извършването на дадена услуга в дома ви и вашият приятел ви препоръчва страхотен човек, който да свърши тази работа. Благодарите му, но сте заети и не можете да осъществите контакт веднага. Няколко седмици по-късно се опитвате да се свържете с този човек, но не можете да намерите този разговор или не можете да си спомните телефонният номер. Но ако имат уебсайт, може да го потърсите в Google и да разберете как да се свържете с него.

В обобщение ако нямате уебсайт, пропускате купища възможности, дори ако бизнесът ви е изграден върху препоръки.

 

Други публикации