+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Няколко от най-добрите Wordpress плъгини

Няколко от най-добрите WordPress плъгини

Платформата WP разполага с доста полезни и интересни плъгини, които да направят вашия сайт още по-печеливш и успешен. В тази статия ще ви опишем няколко от тях, които са напълно безплатни и можете да ги внедрите в сайта си по всяка време без особени усилия. Не бива да забравяте,че ако искате сайта ви да върви напред и на нагоре, трябва да го обновявате и развивате постоянно. С помощта на тези плъгини ще му осигурите и нужната защита.

Съветваме ви да изпробва не само тези, но и който и да е плъгин или WordPress тема НЕ върху главния си проект, а на отделен тестов сайт за всеки случай.

Click To Tweet – Този плъгин ще ви даде възможност да създадете в самите постове много красиви боксове с най-важните моменти от статията, които читателите ви лесно да споделят в Twitter. Това определено си заслужава Плъгина е ултра ефективен и благодарение на него може да наблегнете на различни цитати и значими части от публикацията. Препоръчваме ви го горещо!

Social Share Starter – това е един полезен и безплатен плъгин, който няма да откриете в официалния сайт за плъгини на WordPress.

Бихте могли да го изтеглите след абонамент за сайта разработчик.

Тази добавка ще ви улесни в прибавянето на лента със супер атрактивни бутони в началото, в края или където си поискате в статията /чрез shortcode/ + брояч на общия брой споделяния.

Ridiculously Responsive Social Sharing Buttons – доста добри бутони за споделяне в социалните мрежи, които за ваше щастие имат и прекрасен дизайн.

Scheduled Content Actions – добавка, която ще ви даде уникалния шанс да извършвате няколко практични действия с постовете си като автоматично публикуване, автоматично изтриване /работи без проблем с woocommerce/, затваряне на коментари и др.

Ultimate Posts Widget – е един наистина богат на опции инструмент, който бихте могли с лекота да сложите в страничната си лента. С негова помощ, ще успеете да показвате статии като ще можете да контролирате изцяло всички заглавия, линкове, картинки и много други неща.

#1 Theme Test Drive – във виртуалното пространство можем да се натъкнем на доста WordPress теми/дизайни, които са на разположение – къде безплатни, къде платени, къде не съвсем легални. Каквото и да изберем винаги има някакъв риск.

Как обаче да сме сигурни, че можем предотвратим потенциални грешки, бъгове и вируси, дължащи се на някоя некачествена тема?

Най-добре ще е за малка сума пари да си вземете отделен хост и домейн, където да направите нужния тест на темата, която сте избрали да включите в проекта си. Задължително направете това текстване, ако не искате неприятни изненади след това!

Там ви препоръчваме да стартирате тестването й точно с плъгина Theme Test Drive.

Какво извършва този плъгин? Дава ви шанс да проверите автоматично всяка тема, която е в системата ви като администратор, докато в същото време потребителите ви имат достъп основната, която сте инсталирали. По-точнп, докато вие правите теста, посетителите на сайта ви дори няма да усетят, че си правите експерименти с дизайна, което е добра новина за вас.

Освен всичко друго, може да правите и промяна на опциите по шаблона, ако има такива, за да е още по-добро тестването. Този плъгин прави проверка на кода и на куп други неща, като ги сравнява със стандартите, на които трябва да отговаря дадена тема. С една дума-качеството е гарантирано!

AntiVirus

#2 AntiVirus – доста важен инструмент, който ще сканира темата/шаблона ви за злонамерен проектиран код. Автоматично. И то всеки ден! AntiVirus е плъгин, който винаги ще ви дава доста лесно нужната защита на сайта ви и представлява средство за предпазване на блога ви от инсталиране на експлойти, злонамерен софтуер и всякакъв спам. Определено трябва да се сдобиете с него!

#3 Exploit Scanner – Тази качествена добавка прави търсене на файлове и бази данни на вашия wordpress с признаци за уязвимост. Тоест, ако сте станали жертва на някакъв злонамерен код, шансовете да бъде открит по този начин е голям. Инструмента прави търсене из файловете на сайта ви, както и в базите данни с публикации и коментари за всякакви съмнителни кодове, които не трябва да бъдат там. Освен това, сканира и сегашния ви списък с активни плъгини за необичайни малки неприятни елементи .

#4 Theme Authenticity Checker (TAC) – Също като предишния плъгин и този сканира файловете ви за злонамерен или нежелан код. В случай,че открие такъв код, TAC ще ви покаже пътя до „пострадалия“ фейл, номера на реда, в който е инжектиран и малък снипет от заподозрения код.

#5 WordPress File Monitor Plus – Този плъгин прави нещо чудесно – когато настъпи промяна в някой файл от вашата система, вие веднага бивате уведомени по електронната си поща.

Когато се добави файл към вашата система – също получавате известие, когато се изтрие файл – отново ще имате имейл на посочения от вас адрес. Тоест посегне с лоши намерения на сайта ви или реши да го хакне до основи – вие получавате мейл!

Ако някой се опита да промени wp-config – отново нищо не остава скрито от вас!

Положителното качество на този плъгин е, че когато някой се опита да промени нещо по файловата ви система, без да видите, благодарение на този плъгин ще разберете веднага и ще можете да вземете нужните мерки.

#6 Theme check – Това е един обикновен и лесен начин да направите тест избрания от вас дизайн като го проверите за всички последни стандарти, на които трябва да отговаря. Това е един доста полежен инструмент за разработчици на теми.

Тестовете се реализират благодарение на елементарно администраторско меню и резултатите се показват заедно. Практичен инструмент за всеки, който търси не само по-голяма защита, но и има желание да е в крак с всички стандарти.

Acunetix_WP_Security

#7 Acunetix WP Security – това е един наистина качествен wordpress плъгин за широко обхватна сигурност, който ще ви помогне изцяло да предпразите вашата инсталация

Искрено го препоръчваме Как работи: подсигурява файловете, базата данни, скрива /наистина/ това, че ползвате wordpress, защита на администрацията, изчиства WP Generator META tag от ядрото на системата и това далеч не е всичко

Като добавка към основните характеристики, плъгина прави провека на блога ви за уязвимости относно сигурността и дава възможности за цялостна корекция.

#8 Sucuri Security – Този плъгин, направен от доста известна компания за сигурност, ще сканира сайта ви, за да открие/да се надяваме, че няма/ всякакъв тип вируси, троянски коне и т.н.

Освен това, ще предложи ефективно как да поправите сайта си. Добавката би могла да локализира заразения URL, грешки по сайта, черни списъци и т.н. Сам по себе плъгина далеч не е достатъчен за защита на сайта ви, но в комбинация с друг плъгини, резултата ще е чудесен.

Други публикации