+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Пет предимства на онлайн магазина или защо да си направим сайт за продажби!

Пет предимства на онлайн магазина или защо да си направим сайт за продажби!

онлайн-бизнес

Интернет пространството е достъпно за огромен брой хора и от година на година се развива и модернизира. Познавате ли някой ваш приятел без смарт телефон? А вие поръчвали ли сте нещо през интернет сайт? Ето пет причини, които ще ви убедят, че е време да развиете бизнеса си и да инвестирате в собствен онлайн магазин:

  1. Колкото и да обичате работата и бизнеса си, Вие имате нужда от почивка и не може да работите 24 часа в денонощието. Вариант е да си наемете работници, които да правят това вместо вас на смени, но сами разбирате, че това ще струва пари, осигуровки, а и днешно време трудно се намират квалифицирани и отговорни служители. Често те изобщо не се стараят, а просто имитират дейност и карат от ден за ден, просто за да вземат заплата… всеки работодател е имал поне по един такъв работник. Това, което ви предлага net е да си направите онлайн магазин, който ще работи денонощно без разходи. Поддръжката на сайта ви ще струва по-малко от 100 лв на година, тъй като трябва да платите за домейн – името на сайта например magazinavi.com и пространството, където е качен сайта – сървъра, хоста. Това е нищо в сравнение с възможностите, които ви предлага. Денонощна работа без да трябва да плащате заплати и осигуровки. Поръчка направена в 03:30 сутринта, спокойно ще бъде обработена и изпратена веднага щом имате възможност.
  2. Онлайн магазинът ви дава прекрасната възможност да развиете бизнеса си в условията COVID 19 пандемия. Поръчките онлайн се увеличиха многократно, до такава степен, че куриерите не могат да смогнат да разнасят пратките. Това е много показателно за успеха и развитието на интернет шопинга. Дори възрастни хора, които трудно боравят с мобилен телефон, правят поръчки през сайтове. Светът се развива.
  3. Бъдете иновативни и предприемчиви и развийте бизнеса си в интернет пространството навреме, защото когато имате финансови проблеми ще ви е в пъти по-трудно да го направите. Трябва тепърва да платите за изграждането на онлайн магазин, ще ви са необходими допълнителни средства за реклама. Десетки пъти по-лесно ще е когато бизнеса ви е в пика на развитието си и вие рекламирате сайта си тогава, чрез магазина си. Хората ще запомнят името му и ще свикнат да пазаруват през него и ако настъпи нова криза, епидемия, пандемия … вашият бизнес ще продължава да трупа дивиденти.
  4. Едно голямо предимство на онлайн магазина е че избягвате срещата с неприятни клиенти, които може да нарушат спокойствието за деня ви. Всеки знае, че има досадни клиенти, които просто разпитват без да купуват нищо, но все пак губят от ценното ви време. Днешно време е и опасно да контактувате с тях, защото това носи риск от зараза. Много по-лесно ще е да си качите всички продукти в сайта си, като са добре описани и снимани, така че дори на най-претенциозния и любопитен клиент да му стане ясно, точно какво продавате. Не се притеснявайте дори да пропуснете нещо в описанието, сайтът ще даде възможност на клиента да задава въпроси, на които след като отговорите, може да допълните описанието на продукта по всяко време, за да избегнете този въпрос за напред. Е не е ли това просто чудесно. Ако сте се изморили от сблъсъка с некоректни клиенти, това е едно добро решение.
  5. Фирмата ви изглежда по-сериозно стъпила на пазара и дава увереност на клиентите, че продавате качествена стока и дори да открият дефект, те ще може да върнат продукта безпроблемно. Разбира се и през сайта ще имате случаи на върната стока, но това не бива да ви разстройва. Те ще са малък процент, който може да спадне много при по-добро описание и снимки на продуктите. Добър съвет е при изпращането на продукта, е да предлагате опцията преглед и тест, ако това е възможно. Това дава увереност на клиента и повишава продажбите. Друга добра практика на онлайн магазина е предлагането на безплатна доставка за всеки артикул, като леко се завиши цената или безплатна доставка за покупка на няколко артикула или над определена сума. Повярвайте ни това върши добра работа и повишава продажбите.

Не чакайте да настъпят тежки времена, за да пренесете бизнеса си в онлайн пространството, направете го сега докато сте успешни!

Други публикации