+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Успешен онлайн магазин: 8 стъпки, които трябва да следвате

Успешен онлайн магазин: 8 стъпки, които трябва да следвате

Online-Shopping-Vector-IllustrationПродажбата онлайн е голям бизнес, но не е лесно нито онлайн, нито на традиционния пазар, така че си задайте два въпроса: Имате ли добра идея? Искате ли да започнете сами?

Няма значение дали сте нов в сектора, имате малък бизнес или просто искате да продавате свои собствени продукти онлайн. Основното предимство на електронната търговия ще бъде ниската инвестиция, от която се нуждаете в сравнение с традиционния пазар.

Запишете 8 стъпки, които трябва да следвате:

Изберете между продажбата на вашите собствени продукти или на други.

Интернет улесни свързването с производители и дизайнери, които могат да превърнат вашите идеи в реалност. Идеята за създаване на свои собствени продукти, които решават съществуващ проблем, макар че в началото може да изглежда неуместно, но това може да бъде по-ценно, отколкото си мислите.

Предимството на продажбата на собствени продукти? Не е нужно да задавате въпроса как да направите един продукт различен от другите. Или, ще бъде трудно да се намерят производители, които искат да го създадат.

Друг вариант е да продавате продукти, които вече съществуват, но предлагат нещо различно от вашите конкуренти. В този случай всичко е в ръцете на преговарящите се, които няма да спрат, докато не постигнат най-добрата сделка с доставчика. Това обаче идва с много рискове и може да бъде много трудно да се конкурирате с по-популярни магазини. В идеалния случай насочете се към по-малка аудитория, която отговаря на конкретен начин на живот.

Създайте марка: името и домейна на вашия онлайн магазин

Само с няколко думи, но те са ключът към правилното функциониране на вашия бизнес. Запомнете четирите основни характеристики, които трябва да притежават както домейнът, така и името на марката: описателен, ясен, лесен за писане и лесен за запомняне.

Изберете хостинг компания

Хостингът се използва за съхраняване на файловете, които съставляват уеб страницата. Колкото по-добър е сървърът, толкова повече ползи за вашите посетители, защото те ще имат повече функции и по-добро време за реакция на вашия сайт. Ето защо, дори и да е малка инвестиция,  потърсете професионалисти, които ще ви предложат висококачествен и гарантиран хостинг.

Не забравяйте, че бавната скорост на вашия онлайн магазин не само ще причини умора и изоставяне на потребителите, но търсачките ще накажат страниците, като ги изпратят в края на резултатите от търсенето.

Изберете дропшипър с гаранции

Логистика и механизми за позициониране. Очакванията на клиентите трябва да бъдат изпълнени, което означава, че можете да предложите уникален продукт, както и да гарантирате, че поръчката ще ви бъде доставена навреме и без повреди. Това е мястото, където дропшипърът влиза в игра, нов тип електронна търговия, която става все по-модерна, особено в магазините, под формата на пазар като платформа.

Операцията е проста: нашият търговец на едро или дистрибутор изпраща продуктите, които клиентите ни са закупили от нашия онлайн магазин, директно до домашния им адрес.

Изберете CMS за вашия сайт

Една добра CMS (система за управление на съдържанието) ще направи нещата много по-лесни за вас. Ако вече сте избрали фрийлансър, който да изгради вашия уебсайт, вие също ще трябва сами да прецените кой CMS е най-подходящ за вашия проект. За да направим това, трябва да вземем предвид аспекти като: изисквания и нужди на клиентите, лекота на управление, достъпност и използваемост, SEO оптимизация и ефективност на времето.

Сред най-добрите безплатни CMS е WordPress. Обикновено най-добрият избор, ако отговаря на изискванията на проекта, който трябва да бъде завършен. WordPress ще ни помогне много, когато започнете да работите по SEO на тези проекти и изведете бизнеса си с онлайн продажби на челните позиции в търсачката.

Изборът на атрактивен и полезен шаблон за дизайн, който да отговаря на вашите нужди, винаги е актуален.

Изберете системи за плащане

Идеята е да предложим на купувача всички възможни начини на плащане. Има обаче три задължителни:

Банков превод: Метод, който все още се използва широко у нас поради недоверието, че много хора все още трябва да въвеждат банковите си данни онлайн. Това е просто движение на средства между сметката на купувача и сметката на компанията.

Банкова карта. Най-често използваният метод за плащане за онлайн покупки са кредитни или дебитни карти. Почти всички банки у нас предлагат виртуален POS, който можем да включим в нашия онлайн магазин за обработка на плащания с банкови карти.

Наложен платеж също се препоръчва за достигане до група клиенти, които вече не се доверяват на електронната търговия.

Създайте блог и социални профили

Важно е да започнете да привличате трафик към онлайн магазина от момента на стартирането му. Създаването на блог, ще помогне за изграждането на общност около вашия бизнес. Освен това ще ви помогне да популяризирате продукти и да увеличите лоялността на потребителите. Очевидно е, че добрият блог е безполезен, ако не работите върху разпространението на съдържание чрез социалните медии. Имайте предвид, че основната ви цел е да продавате, а наличната витрина е мрежата.

Създаване на онлайн рекламни и маркетингови кампании

Създаването на онлайн магазин и качването му в Интернет е само началото. Сега е важно да започнете с дълга работа по позициониране в търсачките, онлайн маркетинга, социалните мрежи.

Мониторингът на кампаниите трябва да бъде ежедневен и непрекъснат. Освен това винаги трябва да имате план, за да избегнете загуби.

6 съвета за успех в онлайн продажбите

Сега, когато имате стъпките, за да започнете своя бизнес с онлайн продажби, ето няколко трика за успех:

  1. Винаги имайте отличителна стойност: цена, характеристика, продукт, достъпен само онлайн…
  2. Направете привлекателен уебсайт, като мислите не за вас, а за прототипа на вашия клиент.
  3. Идеално е да попълните секцията „кои сме ние“, клиентът трябва да знае всичко за компанията, служителите и продуктите. Освен това трябва да присъства и информация за контакт.
  4. Проектирайте следпродажбено обслужване, което вдъхва доверие и надеждност, тъй като задържането на редовен клиент е по-евтино от привличането на нов.
  5. Предложете възможно най-много начини на плащане.
  6. Придружете описанието на продукта с висококачествена снимка, така че купувачът да няма недоверие, дори да не може да го докосне.

BEKYAROV.NET е ваше разположение за разработване на онлайн магазин. Няма да намерите по-добър начин да започнете своя бизнес онлайн!

Възползвайте се от моята безплатна консултантска услуга, за да създадете онлайн магазин, който ви подхожда.

Това е мястото, където се раждат оригинални идеи, представят се необичайни предложения и се намират напълно уникални и най-важното, ефективни начини за решаване на най-сложните проблеми! Интегриран подход към проекти: изработка на уебсайт.

Други публикации