+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

11 мощни стратегии за увеличаване на онлайн продажбите във вашия онлайн магазин

11 мощни стратегии за увеличаване на онлайн продажбите във вашия онлайн магазин

great sales

Има десетки променливи, които ще увеличат или намалят вашите онлайн продажби.

Основното нещо е да не губите търпение и постоянно да тествате и променяте нещо, за да видите кои стратегии работят по-добре или по-лошо за вашия бизнес.

 1. Направи печеливша оферта

В много случаи проблемът е в основата на проекта. За да генерирате и увеличите продажбите в Интернет, първо трябва да предложите на правилната аудитория страхотен продукт или услуга.

Много онлайн проекти нямат продукт или услуга, които действително решават проблемите на хората и отговарят на техните реални нужди.

 1. Внедряване на чат на живо или чатбот

Това е една от най-мощните онлайн стратегии до момента. Работи много добре. Чатът на живо е един от най-предпочитаните комуникационни канали за потребителите.

Използването на чат на живо или прилагането на чатботове (софтуер, който позволява разговори) за генериране на потенциални клиенти помага на клиентите да получават незабавни отговори и решения, които да им помогнат да вземат бързи решения за продажби.

 1. Стартирайте насочени имейл маркетингови кампании

Изпращате или получавате имейли от потенциални клиенти, които посещават вашия онлайн магазин или уебсайт.

Според проучване имейл маркетингът носи средно $100 на всеки инвестирани $10, което го прави един от най-печелившите методи.

 1. Бъдете прозрачни и увеличете продажбите

Има хиляди онлайн магазини, които се управляват от малки екипи или дори от един или двама души.

Този подход е не само абсурден, но и отчуждава клиента от вашата марка. Ако сте малка компания или стартираща компания, използвайте език и текст, които са близки, прозрачни и искрени. Много потребители избират по-малки компании именно заради по-персонализираното и лично обслужване, което могат да предложат. Не се опитвайте да бъдете това, което не сте.

 1. Оптимизирайте уебсайта си за мобилни устройства

В свят, който е еволюирал много в технологично отношение, клиентите могат да посетят вашия онлайн магазин и да направят покупки по всяко удобно за тях време. Вашите потенциални клиенти ще ви посещават, особено от смартфони.

Днес повече от половината от целия трафик за онлайн пазаруване е от мобилни устройства. Много е важно да се уверите, че вашият онлайн магазин е подготвен за най-доброто мобилно гледане.

Уверете се, че вашият сайт предоставя отлично потребителско изживяване:

 • Опростете процеса на плащане;
 • Активирайте различни опции за мобилно плащане;
 • Намалете времето за зареждане на страницата;
 • Направете навигацията лесна и интуитивна;
 • Създайте социален вход към вашия магазин;
 • Не претоварвайте дизайна, опростете го.
 1. Увеличете онлайн продажбите със социално доказателство

Когато човек мисли за вземане на решение за покупка, обикновено прибягва до четене на информация за опита на други купувачи, свързани с марката.

Ето защо е много важно да събирате и показвате мнения и отзиви за вашите продукти или услуги, за да изградите доверието на потребителите. Избягвайте да създавате и публикувате фалшиви отзиви.

 1. Предлагайте най-доброто обслужване на клиентите

Колкото по-високо е качеството на вашето обслужване на клиенти, толкова по-вероятно е клиентите наистина да ви се доверят. Това всъщност има огромна сила, която със сигурност ще увеличи вашите онлайн продажби.

Като ключ към предоставянето на отлично обслужване на клиенти, вие трябва да отговаряте бързо на въпросите на клиентите, да отговорите на всичките им въпроси и да разрешите техните проблеми.

 1. Увеличете чувството за неотложност

Честността и прозрачността онлайн са жизненоважни и силно препоръчителни, ако наистина искате да постигнете своя онлайн проект далеч. Стимулирането и създаването на усещане за спешност, за да се убедят потенциалните клиенти да направят покупка с относителна спешност, не трябва да противоречи на добрите онлайн ценности.

 1. Показвайте невероятни изображения и видеоклипове

Потребителите са много взискателни и преди да направят онлайн покупка, искат да видят продукта от всички възможни ъгли. Една от най-големите причини, поради които трябва да инвестирате в добри изображения и видеоклипове за вашите продукти за електронна търговия, е да се откроите от конкуренцията.

Не забравяйте, че една снимка струва повече от хиляда думи. Първото нещо, за което потребителите се сещат, когато видят снимки и видеоклипове на вашите продукти, е от решаващо значение за увеличаване на онлайн продажбите.

 1. Увеличете дългосрочната си видимост със SEO

Оптимизацията за търсачки (SEO) е една от техниките, които носят най-висока възвръщаемост на инвестициите в електронната търговия. Ако не инвестирате в SEO за вашия онлайн магазин от самото начало, вие пропускате огромен дългосрочен потенциал за увеличаване на онлайн продажбите.

Това е стратегически начин за оптимизиране на вашия уебсайт за конкретни ключови думи. SEO несъмнено е най-добрият начин да получите постоянен поток от потенциални клиенти в дългосрочен план.

 1. Подобрете доверието на клиентите

Според множество проучвания доверието е ключов фактор, който влияе повече върху решенията за покупка, отколкото цената. Въпреки че отзивите и препоръките, които публикувате във вашия онлайн магазин, могат да повишат доверието на посетителите, ако още не ви познават, те могат да бъдат много предпазливи при пазаруване от вашия сайт.

Ето няколко съвета за повишаване на доверието на потребителите:

 • Показване на сертификати или печати за качество;
 • Инсталирайте SSL сертификат във вашия онлайн магазин;
 • Предлагайте обратни логистични решения (за връщане или замяна);
 • Предлагайте персонализирано и приятелско обслужване на клиентите;
 • Показване на медийни споменавания на вашия магазин;
 • Разкажете за броя на доволните клиенти;
 • Изпратете вашите клиентски препоръки;
 • Осигурете добро следпродажбено обслужване

Заключение

Има много други начини за увеличаване на продажбите онлайн, но това са най-важните. Ако работите за увеличаване на вашите онлайн продажби, тогава в идеалния случай трябва да проведете възможно най-много тестове.

Пробата и грешката са необходими, за да опитате по-традиционни или креативни начини за увеличаване на вашите онлайн продажби. Ако след прилагането на една от тези стратегии успеете да увеличите реализациите, придържайте се към тази техника.

BEKYAROV.NET предлага оригинални идеи, необичайни предложения, напълно уникални и най-важното – ефективни начини за решаване на най-сложните проблеми! Интегриран подход към проекти: изработка на уебсайтове, поддръжка, ефективна промоция.

Други публикации