+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

5 съвета за изграждане на успешен онлайн магазин

5 съвета за изграждане на успешен онлайн магазин

online-shopping

Причината, поради която толкова много потребители избират да пазаруват онлайн, е поредица от безброй ползи, които може да им донесе. Някои от тези предимства включват просто и ясно сравнение на цените на търговците на дребно, по-широк избор от продукти и услуги, по-конкурентни варианти за ценообразуване, огромни спестявания на време и възможност за правене на бизнес от всяка точка на света. В резултат на това търговците на дребно, които имат възможността да пазаруват онлайн, са по-привлекателни за потребителите.

Според проучване само за 6 месеца през 2021 г. 2,14 милиарда потребители по света използват виртуалното пазаруване при закупуване на стоки и услуги.

Ако решите да не създадете сайт за електронна търговия за вашия бизнес, може да загубите близо една трета от населението на света!

Възниква въпросът: как да създадем успешен онлайн магазин?

  1. Избор на уникално и запомнящо се име на домейн.

Изборът на правилното име на домейна за вашия бизнес е много важен момент, както и правилното физическо местоположение за отварянето на вашия онлайн магазин. Помислете за името на домейна на вашата компания като за вашия „виртуален адрес“.

Изборът на правилното, уникално и запомнящо се име на домейна има много предимства. Това ще привлече потребителите към вашия сайт, ще изгради доверие във вашия бизнес и ще донесе положителна осведоменост за марката.

Доброто име на домейн може да измине дълъг път, докато привлече необходимия трафик към вашия сайт, което от своя страна ще доведе до повече продажби. За да заложите на надеждността на уебсайта и марката, която предлагате ще трябва да платите, за да регистрирате съответното име на домейн. Изборът на добър домейн от най-високо ниво (TLD) като .com или .org прави вашия бизнес надежден. Изборът на правилното име на домейн ще направи вашия бизнес професионален от първия ден.

  1. Създайте лесна навигация на уебсайта.

Ако уебсайтът е лесен за навигация, той позволява на потребителите бързо да намерят това, което търсят. Няма полза от продажбата на фантастичен продукт или услуга, ако процесът от търсене на клиента до покупката е бавен и труден за проследяване. Създаването на уебсайт с лесна навигация води до намаляване на степента на отпадане, увеличаване на продължителността на посещението и увеличава броя на покупките на стоки и услуги.

Инвестирането в страхотен уеб дизайн е важен момент за успешен онлайн бизнес. Ако потребителят срещне трудности при избора на стоки и услуги, най-вероятно ще напусне и ще потърси друг. Изборът на дизайнерски елементи, които улесняват потребителите да намерят това, което търсят, е ключът към успешния онлайн бизнес.

  1. Използване на изображения с висока разделителна способност.

Онлайн пазаруването лишава фирмите от възможността да общуват с клиентите си физически – очи в очи. Ако купувачът влезе във физически магазин за търговия на дребно, първото нещо, което търговците правят, е да се свържат с тях, като се включат в разговор и ги насочат към артикулите в магазина. В електронната търговия няма начин купувачът да докосне продукта или да го изпробва както в реалния живот, преди да вземе решение да го закупи. Това трябва да се постигне чрез висококачествени изображения с висока разделителна способност.

Изображенията дават на потребителите представа за продукта, който купуват, и са от огромна стойност за уебсайта на търговец на дребно. Изборът на визуално привлекателни изображения с висока разделителна способност дава на потребителите първо впечатление на усещане за продукта и им дава естествено усещане за мащаб. Изборът на лоши, нискокачествени изображения често се счита за по-лош от липсата на изображения. Това незабавно се отразява на вашия бизнес или марка, като не прави продукта ви желан от потребителите. Препоръчва да се създадат отчетливи изображения с висока разделителна способност за всички продукти.

  1. Да се създаде информативна страница „За нас“.

Информативна страница „За нас“ в уебсайт за електронна търговия може да направи вашата марка надеждна за пазаруване. Не претоварвайте тази страница с неподходяща информация. Съсредоточете се върху това, което е важно и задръжте клиентите с опростен и минимален дизайн.

Ако потребителя кликне върху страницата „За нас“, той вероятно иска да знае повече за вашата марка и да получи причина, поради която би предпочел вашите продукти пред другите. Използвайте ясен език, за да обясните ключовите компоненти на вашия бизнес и това, което правите, както и няколко връзки към вашите социални канали и начини за свързване. Тук е важно да се избегне претоварването с информация. Това е възможно за привличане на клиент и трябва да бъде лесно възприемчиво и разбираемо.

  1. Предлагайте бърза и отзивчива онлайн поддръжка на клиенти.

Развитието на положителни взаимоотношения с клиентите е от ключово значение, за да накарате клиентите да се връщат към вашия сайт отново и отново. Ако клиентите на вашата марка имат по-малко време за реакция от вашите конкуренти, е по-вероятно клиентите ви да се върнат и да ви препоръчат. Предлагайки бърза и отзивчива онлайн услуга за поддръжка на клиенти, вие създавате положителни връзки с вашите потребители и е ключът към поддържането на дълга и трайна връзка с тях.

Много онлайн търговци на дребно избират опцията за чат на своя уебсайт. Навременната реакция на потребителите като този и използването на красноречив език ще доведат до развитието на положителни взаимоотношения с потребителите. В бъдеще клиентите очакват исканията им да бъдат чути и разгледани бързо и своевременно.

Заложете на качествено изработен уебсайт от професионалист, който ще го направи конкурентен и успешен. Всички уеб услуги на едно място от BEKYAROV.NET – изработка на уеб сайтове, SEO oптимизация, SEO анализ, SEO oдит, изработка на онлайн магазини, уеб дизайн, ниски цени за уеб сайтове, евтина изработка на уеб сайтове.

Други публикации