+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

6 причини, поради които вашият бизнес се нуждае от сайт

6 причини, поради които вашият бизнес се нуждае от сайт

web-desigМоже би, след като сте прочели заглавието, вие си мислите дали имате нужда от изработка на уеб сайт? Отговорът е твърдо ДА.  Колкото и да ви е малък бизнеса, колкото и нищожен да е той, то вие се нуждаете от уеб сайт, за да привлечете колкото се може повече хора към вашия бизнес и услуги.

Всичко днес се продава онлайн – от книги и обувки, до телефони, автомобили и каквото друго се сетите. Важно е обаче при сайта, който ще направите да има някои основни неща. Първото е той да бъде с добра и опростена визия. Второ, да дава ясна информация на клиентите какво предлагате и защо именно от вас да си поръчат дадена услуга. Трето, трябва да изберете подходящи цветове, с които да изградите общия фон и съдържанието. На пример, черен фон и розови букви е подходящо съчетание за сайт, който предлага готически дрехи, но за бизнеса това би отдръпнало посетителите, които са вашите потенциални клиенти.

И така, без повече излишни приказки, ето и 6-те причини, поради които вашия бизнес се нуждае от сайт.

Развивате себе си, развивате и своя бизнес

Вече сте се спрели на визия, която придава приветлив фон на бизнеса ви. Сега обаче идва момента, в който трябва да напълните този сайт със съдържание. Това съдържание трябва да бъде информативно и обвързано с дейността ви. Можете да поддържате и блог, където да описвате подробно с какво са свързани вашите услуги, как клиентите могат да ги използват или пък да имате секция с въпроси и отговори и да отговорите на най-често задаваните въпроси. Това би вдъхнало доверие в клиентите ви. Не е зле да осигурите и денонощна поддръжка през цялата година, дори и по празниците. Без вас клиентите ви не могат да се справят с това, което предлагате, а ако искат да ви попитат нещо, няма да чакат до сутринта. Твърде вероятно е да отидат при конкуренцията, където могат да намерят денонощна поддръжка.

Реклама

Няма нищо лошо в това да се рекламирате. Хората искат да бъдат купувачи и да купуват. Те просто не обичат досадни търговци, които едва ли не ги изнудват да купят даден продукт. В сайт купувачите се чувстват по-сигурни и са спокойни, че те контролират процеса на закупуване и доставка.

Можете дори да им изпращате и имейли с различни кодове или пък бюлетин с намаления. Това е от евтините варианти за реклама. Така вие не харчите пари за хартия, клиентите не си „пазят“ писмата ви в пощенската кутия и не замърсявате околната среда.

Създаване на общност

Това е чудесен начин да станете популярни. Ако можете да направите форум във вашия сайт, където хората да общуват, да обменят информация, вие можете да станете доста стабилен в сферата, в която сте. Посетителите обичат да разглеждат различни видеа, да виждат други хора и да чуят какво мислят. Това непременно ще ви издигне и ще ви направи способен конкурент на пазара.

Вашата собствена отличителна черта

Това може да е бюлетин, с който да изпращате на хората новите си услуги, промоции и съвети как да ги използвате. Може да е имейл, различен от общоприетите, на който хората да ви търсят. Важно е да имате собствена отличителна черта, за да се разпознавате и да привличате нови и потенциални клиенти.

Образование

Вашата цел може да е образование или преподаване на по даден предмет, а може би е просто начин да изразите своето мнение по политиката и икономиката на страната. Ако се вмъквате в това пояснение, то сайта е чудесен начин да станете популярни.  Ако не искате да отваряте училище или курс, можете да имате тематични страници на сайта си, които да са препратка към форуми. Можете дори и вие самите да давате съвети по отношение на  това, което обучавате.  Вестниците не са лоша инвестиция, но техния брой читатели намалява все повече. За да успеете, важно е да присъствате онлайн.

Опростяване

Основната цел, с която сте започнали изграждането на сайт, непременно е опростяване на живота в този наистина сложен свят.  Сайтовете много помагат в това. Дори и банките се усетиха и започнаха да предлагат онлайн банкиране, което толкова много зарадва клиентите им. Работодателите търсят нови служители главно в интернет, защото не им се занимава с Бюрата по труда и цялата тази документация. Това, което те искат е да намерят хора. А хората са в интернет, тъй като така е по-лесно да се открие това, което се търси.

Във века на технологиите да имате сайт, който да ви рекламира, представя и привлича нови клиенти към вас, е просто задължително условие, ако искате да успеете на пазара и от бизнеса ви да има полза. Ако все още нямате сайт, то рискувате да бъдете далеч от конкурентите си в близко бъдеще и дори можете да стигнете до фалит, ако нямате достатъчно клиенти, които да купуват от вас. Затова не чакайте, а направете сайт за вас и вашите услуги още сега!

Други публикации