+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

8 тактики за успешен онлайн маркетинг

8 тактики за успешен онлайн маркетинг

Онлайн маркетинга стана популярен в днешно време. Но не всеки маркетинг е успешен. Ще ви представим 8 изпитани тактики за успешен онлайн маркетинг.

Тактика 1: Реклама, която включва банери

Какво е банерът? Това е графично изображение, което се поставя от трета страна в даден сайт, с цел потребителите да кликват върху него и да попаднат на сайта, който е направен от рекламодателя. Обикновено подобен тип реклами се купуват на 1000 импресии. Целта, разбира се, е потребителите да се запознаят с дадената марка, да има директен контакт с потребителите. Предимствата са сравнително бързо прилагане, бързо измерване на посещаемостта. Недостатъците са, че понякога струва скъпо, има малко брой кликвания с мишката и аудитория, която е пасивна.

Тактика 2: Реклами, които са Pop up

Това са прозорчетата, които обикновено изкачат когато сме в сайт на трета страна. С времето обаче повечето потребители искат да ги блокират от браузърите, което води до намаляване на тяхната ефективност. Предимствата са същите като в предишната тактика. Един от недостатъците е, че предизвиква недоверие в потребителите.

Тактика 3: Публикуване на прес – съобщение

Можете да разпространявате такива съобщения в различни безплатни и платени новинарски сайтове. Целта е да информирате потребителите за нов продукт или промяна в ръководството. Това подобрява търсенето в търсачките за новини. Освен това има голямо доверие от страна на клиентите.  Отново недостатъците са, че може да ви струва скъпо и да има пасивност.

Тактика 4: Фирмен блог

Направата на собствен фирмен блог е много важна. Това е вашата собствена медия. С помощта на фирмения блог вие лесно ще можете да качвате информация за вашите продукти и да стигате до целевите ви клиенти. Също така много по-лесно ще можете да кажете каквото искате на клиентите си, а те от своя страна, по – лесно и ще ви разбират. Не е необходимо да направите платен блог. Безплатният вариант също върши работа.

Тактика 5: Смелост

Колкото и налудничаво да звучи смелостта също е важна. Страхът  от хейт често е отказвал хора от техните идеи, а често идеите са много полезни. Съберете смелост и публикувайте идеите си в интернет пространството. Винаги ще има хейтъри, които ще казват, че нищо не знаете или че не сте добре запознати с темата. Истината е, че те се страхуват от вас и от вашата смелост да правите това, което обичате.

Тактика 6: Общуване

Бъдете активни в това да общувате, независимо дали ще бъде пряко или непряко. Когато хората видят, че сте отворени и ги слушате, те ще имат повече доверие във вас и това ще ви носи положителна репутация.

Тактика 7: Постоянство

Добрият успех е постоянство. Всяко начало е трудно, но когато имате постоянство нещата ще се получат. Освен, че трябва да се концентрирате в рекламата, трябва са концентрирате и в това да качвате интересни неща. По този начин ще печелите доверие и както хората казва „капка по капка и вир става“, това ще се случи и с вас.

Тактика 8: Другите блогове

Следете другите блогове. Винаги може да видите нещо, което ви се хареса и да направите подобно.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.