+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Защо SEO Копирайтинг е от решаващо значение за вашия онлайн бизнес

Защо SEO Копирайтинг е от решаващо значение за вашия онлайн бизнес

seoSEO copywriting е важна част от една силна SEO стратегия. Заедно с комбинация от други тактики, тя може да направи вашия сайт открояващо се и да се класира по-високо в търсачките.

  • Какво е SEO копирайтинг?
  • Защо онлайн бизнеса трябва да инвестира в SEO копирайтинг

Резултатите, които SEO копирайтът може да доведеПрез 2019 г. SEO експертите предлагат фокусиране върху много аспекти, включително мобилна оптимизация за индексиране на мобилни устройства, сигнали за потребителски опит, гласово търсене, структурирани данни, изграждане на връзки, потребителски намерения, локално SEO и разбира се, висококачествено SEO копирайтинг.

Всички тези малки тактики са много полезни в SEO маркетинга. Ако притежавате онлайн бизнес, създаването на стратегия, която увеличава възможностите ви за класиране по-високо в Google и други търсачки, в крайна сметка помага на бизнеса ви да расте.

Какво е SEO Копирайтинг?

Ако сте нов в SEO copywriting, най-вероятно си мислите, че е подобен на традиционните текстове. Процесите са сходни, но SEO copywriting е повече за използване на търсачка и ключови думи.

Колкото и лесно да звучи това, SEO copywriting е много по-сложен процес.

Добавянето на фрази, свързани с теми, към произволни части от текста не ви дава незабавни резултати. Търсачките непрекъснато се усъвършенстват в наши дни, което прави предизвикателството да се намерят железни SEO маркетингови решения.

Днес, за да направите вашия сайт по-висок в търсачките като Google и Bing, техните роботи трябва да „филтрират”.

По-високо класифицирано съдържание се дължи на по-високото качество на писане.

Отлично SEO копие е добре написано само с няколко повторения и правилния брой ключови думи. Конкретните ключови думи, свързани с темата, са фини в текста, сякаш са скрити. Доброто копие е достъпно и за читателите, тъй като четивността е  от истинско значение за всяко текстово копие. Да не говорим за логичната структура и перфектния баланс между информиране, забавление и убеждаване на публиката.

Така че, защо е важно да се инвестира в SEO копирайтинг?

Да бъдеш първи е равно, да бъдеш най-добрият.

Както се казва, целта е да се класира възможно най-високо в търсачките, така че вашият сайт да стане по-видим. Важно е да станете един от първите в страниците с резултати от търсенето, защото когато хората търсят специфични продукти или услуги, като въвеждат свързани с Google ключови думи, в Google или други търсачки, те най-често кликват върху най-високия резултат.

Защо е така?

Това е, защото резултатите от първата страница обикновено се считат за най-добра асоциация и пригодност с вмъкнатите ключови думи. Все още се показва броят на страниците и общите резултати, но ако търсещите търсят нещо конкретно, хората обикновено остават на първата страница.

За да се конкурирате с други онлайн фирми, вашата крайна дестинация винаги трябва да бъде мястото на първо място. Не второ или трето (въпреки че това все още е добре), трябва да се стремите към първата позиция, ако искате да видите по-голяма разлика.

Ако сте запознати със SEO, вероятно сте наясно, че класирането на първо място означава, че имате среден дял от 32.5% от трафика, а второто ви дава почти половината по-малко – 17.6%. Трето класиране ви дава само 11.4% от трафика.

Да бъдеш на първа страница ще ти донесе някаква дейност, но не е достатъчно, за да бъде от полза за твоя уебсайт. SEO copywriting увеличава достъпността на уебсайта ви и в резултат на това имате повече трафик на сайта си и повече хора четат, споделят и се вдъхновяват от съдържанието ви.

Той помага на вашия бизнес да спечели репутация.

Не трябва да забравяме за важността на посетителите.

Искате клиентите ви да се доверяват на уеб сайта и марката ви като цяло. Според Microsoft’s Small and Medium Business Blog, 82% от купувачите искат да знаят повече за бизнеса преди закупуването.

Получената от тях информация може да има положителен ефект и да ги убеди да извършат сделката, но може да бъде и обратното. Това означава, че е от решаващо значение да имаш добра репутация, независимо от твоя опит.

SEO copywriting прави сайта ви по-надежден и професионален. Качеството привлича публиката и добавя авторитет към вашия бизнес. Ако сте нов в тази област, осигурявайки информативно и добре написано съдържание, да привлича посетителите.

SEO copywriting дава възможност на вашия бизнес не само да бъде лесно достъпен, но и да ангажира читателите и да ги информира. Резултатът от доброто качество на SEO копирайтинга е солидна аудитория и ценно съдържание. Не можете да се объркате с това.

Това е добра инвестиция.

Създаването на ефективна онлайн маркетингова стратегия може да бъде доста скъпо и ако имате малък бизнес, някои съвети за пестене на пари винаги са полезни. Преди да наемете някой, който да управлява вашия онлайн маркетинг, помислете колко можете да направите сами?

Разбира се, никой не очаква от вас да знаете най-новите рекламни трикове без никакъв предишен опит, но може би сте способни сами да пишете прилично съдържание. Можете да започнете с управление на вашите социални сметки в мрежите и да научите за SEO копирайтинга, за да започнете блога си.

Честно казано, с малко умения и знания, SEO копирайтинга може да стане непоносим.

Помислете за наемане на професионалист за тази работа, за някой, който обича да пише и има талант във възпроизвеждането на готови копия и да го прави в срок.

Друг важен момент е да се отбележи, че квалифицираните SEO копирайтъри насочват целевата аудитория много по-добре. Фокусирането върху вашите клиенти е от съществено значение, а добрите копирайтъри на SEO се доближават до различни целеви демографски данни по-ефективно – „писане за читателя“.

SEO copywriting ви помага да очертаете идентичността на вашата марка, ценностите, които тя представлява, и вероятно начина на живот, който продавате. Професионалните копирайтъри на SEO пишат оригинално съдържание в ясна стратегия за съдържание.

Това е същността на добрата SEO текстове.

Не на последно място, не бива да подценявате силата на думите.

Онлайн маркетинга – важен е цялостният образ на вашия бизнес.

Първо, вашият сайт трябва да бъде естетически приятен, тъй като е един от аспектите на високо класиране в търсачките. Доброто качество на уебсайта има логична структура и проста навигационна система, което е удобно и не объркващо за посетителите. След това, разбира се, мобилната оптимизация, тъй като мобилното сърфиране става все по-важно в онлайн браузъра.

Въпреки това продавате бизнеса с думите си.

Така че, уверете се, че съдържанието ви обслужва правилните цели, като привличате потенциални клиенти без видимо усилие и изпращате сигналите на марката, които искате да представите.

Това са само няколко причини, поради които SEO copywriting е необходимо за вашия онлайн бизнес. За да разберете напълно важността на доброто копиране на SEO, трябва да видите резултатите за себе си. Тези резултати не се случват за една нощ, но инвестирането в съдържание и копие без съмнение ще бъде добра инвестиция за вашия онлайн бизнес.

Ако имате нужда от изработка на уеб сайт, SEO oптимизация, SEO анализ, SEO oдит, изработка на онлайн магазин, уеб дизайн, ниски цени за уеб сайтове, евтина изработка на уеб сайтове, всички уеб услуги на едно място от BEKYAROV.NET.

Други публикации