+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Защо Wordpress е най-добрият избор за фирмен сайт ?

Защо WordPress е най-добрият избор за фирмен сайт ?

Понякога определена Уеб платформа изскача като най-подходяща за даден проект, например Weebly за изготвянето на обикновен, но атрактивен сайт за брошури, или Joomla за изготвянето на портал. Въпреки това обаче има една система за управление на съдържанието (CMS) която използваме повече от всички други и това е WordPress.

WordPress се появява за първи път през 2003 година. До преди няколко години много уеб дизайнери гледаха на WordPress като система, подходяща най-вече за изготвянето блогове и предпочитаха Joomla или Drupal за другите видове уеб сайт. Сега обаче това се промени. WordPress e в състояние да действа като гръбнак за различни видове уеб сайтове. WordPress се използва от големи имена като Samsung, Forbes и CNN.

Ето ги и нашите топ десет причини, поради които WordPress е най-подходящият избор за изработка на уеб сайт.

1. WordPress е пълен със стандартни функции.

Въпреки че WordPress е запазил лекотата си на употреба, списъкът с функции е нараснал драстично. Настройките на менюто и възможността за управление на медията са два добри примера за по-добра функционалност без отражение върху лекотата на използваемост.

Мъдрите подобрения в новата версия на WordPress са това, което е превърнало платформата в страхотна CMS система за всички видове уеб сайт.

2. Кривата на обучение е нарастваща.

Създаването на нов пост и качването на изображения е толкова опростено, че някои технофоби могат спокойно да използват WordPress без да се чувстват тъпо.

В същото време обаче WordPress предоставя мноогобразие от функционалности. Лесно могат да се игнорират неща, които не разбирате и после постепенно да научавате все повече и повече. В противовес на WordPress, Joomla и особено Drupal направиха основните си функции лесни, но след това ви изправят пред сложни операции с цел да постигнете неща, които с WordPress можете да направите, без да бъдете заслепени от излишни познания.

3. Изборът на тема е изключително добър.

Има хиляди страхотни WordPress теми на разположение и много от тях са напълно безплатни.

Разбира се, платените теми са тези, при които нещата стават по-сериозни интересни. Някои от тях по същество функционират като Web дизайн комплекти и ще ви предоставят възможност за създаване на сайтове, които наистина изглеждат класни при средна цена от около 50 щатски долара!

4. WordPress сайтовете лесно се реализират.

Независимо дали се продават продукти директно от вашия сайт или си осигурявате приходи от реклама или партньорски оферти, WordPress го прави лесно.

Рекламите се вмъкват лесно с помощта на различни опции, а със електронната търговия можете да се справите лесно, използвайки различни плъгини, включително популярния WooCommerce.

5. Има някои превъзходни плъгини.

Има толкова много качествени плъгини за WordPress, че ще бъдете силно затруднени да измислите функционалност, която да не можете бързо да добавите към даден сайт.

А най-хубавото от всичко е, че обикновено намирате свободен плъгин, който да прави повечето неща перфектно. Освен това повечето плъгини се теглят, инсталират и конфигурират за няколко минути.

6. Ъпдейтите просто не спират.

Тъй като WordPress e толкова популярна платформа, работата по нея никога не спира. Въпреки че постоянните актуализации понякога изглеждат като непрекъсната работа, това дава възможност да се поддържа една система, която постоянно се развива и подобрява, с нови функции, които се добавят през цялото време.

7. Support-а е един път!

Както може да се очаква от толкова популярна платформа, support-a ѝ е активен и огромен. Освен от специализираната поддръжка на WordPress, можете да се възползване и от изобилието от форуми и други опции за помощ и поддръжка. Ако имате някакъв въпрос, можете да бъдете сигурни, че някой някъде вече е отговорил на него.

8. SEO се прави лесно.

WordPress по своята същност е доста SEO приятелски-оринтирана с функции като например възможност за автоматично търсене на приятелски URL адреси плюс добавянето на няколко плъгина като Google XML карта на сайта и All-in-One SEO пакет. По този начин ще можете да поддържате добра SEO оптимизация на вашия сайт, давайки му най-добрия шанс за резултати от търсенето.

Добавете и това колко лесно е да се използват плъгини за интегриране в социалните мрежи. Уеб сайт, създаден на WordPress sе представя отлично по отношение на съвременните SEO тенденции с минимални усилия от ваша страна.

9. Изработката на WordPress сайт е сравнително евтина.

WordPress e с отворен код, така че да го използвате не струва нищо. Дори и с добавянето на хостинг пакет и тема вие инвестирате много малко пари, а получавате качествен Word Press сайт. Фактът, че много добри плъгини също са безплатни ви помага още повече.

Например изработката на професионален уеб сайт, използвайки платена тема струва малко повече от 150 щатски долара.

10. WordPress си остава най-добрата блог платформа.

Съвсем нарочно оставихме това предимство на десето място, за да припомним, че WordPress тръгна да се развива от най-обикновена блог платформа и забележете какво можете да постигнете сега със същата тази платформа сега.

И накрая, WordPress е страхотен избор за изработка на нов уеб сайт и си остава очевиден (най-добър) избор за създаването на нов блог.

Други публикации