+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Изграждане на онлайн магазин: 10 въпроса, които трябва да зададете, преди да наемете програмист за електронна търговия

Изграждане на онлайн магазин: 10 въпроса, които трябва да зададете, преди да наемете програмист за електронна търговия

Планирате ли да наемете професионалист да изгради своя онлайн магазин? Ако не сте разработчик и имате ограничени технически познания, може да бъде трудно да наемете подходящия човек за вашия проект. Не се притеснявайте, не сте сами. Ние сме тук, за да помогнем! Нуждаете се от помощ при търсене на програмист за електронна търговия?  BEKYAROV.NET предлага качествена изработка на уеб сайтове. Гарантирано най-добри цени в съотношение цена – качество.

Ние сме тук за да ви помогнем да вземете най-доброто решение, събрахме 10 въпроса, които трябва да зададете, преди да наемете програмист за електронна търговия, за да създадете своя онлайн магазин.

Уверете се, че имате отговори на тези важни въпроси, преди да отделите време и пари.

Какъв софтуер за електронна търговия използвате?

Това е нещо, за което трябва да проведете задълбочени изследвания, преди да интервюирате кандидатите. Искате да намерите софтуер за електронна търговия, който е мощен, интуитивен и лесен за управление. В края на краищата, когато разработчикът свърши изграждането на вашия сайт, вие ще работите с него ежедневно.

По време на вашите изследвания, не забравяйте да внимавате за всички скъпи софтуери за електронна търговия. Вие не искате да плащате тежки месечни такси или комисионни за всичките си продажби. PrestaShop е напълно безплатно решение с всички инструменти, от които се нуждаете, за да управлявате ефикасно своя онлайн магазин и е супер гъвкава, позволявайки на вашия разработчик да персонализира вашия магазин според вашите желания.

Какъв е вашият опит за изграждане на сайтове за електронна търговия?

Поискайте реални примери за сайтове за електронна търговия, които те са построили преди. Обърнете внимание на опита, характеристиките и дизайна на всеки споделен от вас сайт. Вие също трябва да им дадете основна представа за това, което търсите и да ги помолите да ви покажат примери за онлайн магазини.

Не искате Вашият сайт да стане неактуален бързо!

Какви са условията на нашия договор?

Независимо от случая, вие искате да имате писмено съгласие, което очертава следното:

Такси и условия на плащане – някои разработчици предпочитат да бъдат платени на час за работата си, а други ще ви дадат цена за даден проект.

Допълнителни такси – искате да разберете точно какво се включва в таксите. Някои често срещани такси за „изненада“, които искате да договорите предварително са: хостинг, SSL сертификат, допълнителни функции, теми и резервни решения.

Срокове – задайте дата или важни етапи, когато проектът или различните елементи на проекта трябва да бъдат завършени. Включете клауза в споразумението си, която директно адресира, ако има забавяне.

Включете всички очаквания – Запишете всичко, което очаквате да бъде доставено на крайния сайт.

Пост развитие – Какви са таксите за поддръжка след приключване на проекта? Колко бързо мога да очаквам помощта ви?

Общуване

Този въпрос често се забравя, но е важно да установите средствата за комуникация по време на развитието на вашия сайт. Искате да участвате в целия процес, а не само когато приключите.

Решете дали да използвате Skype, Google Hangout или MSN, за да говорите редовно. Силно препоръчвам да използвате инструмент за управление на проекти като Asana или Basecamp, за да поддържате цялата комуникация организирана и да ви информираме за хода на вашия сайт.

Какви специални функции можете да развиете?

Това може да е малко технически въпрос, но вие наистина искате разработчиците да са много ясни за това колко работа ще внесат.

– Използвате ли съществуваща тема или създавате персонализирана тема?
– Ще изградите ли някакви функции от нулата?
– Уверете се, че сте отговорили на тези въпроси в писменото си споразумение

За тези, които използват PrestaShop, можете да намерите иновативни функции на официалния пазар.

Моят сайт за електронна търговия да е приятелски настроен към мобилни устройства?

Това е задължително. Искате да бъдете в състояние да предложите на клиентите си безпроблемно пазаруване от мобилно устройство и таблетно устройство. Помолете своя програмист да направи това, за да се увери, че сайтът ви е приятелски настроен към мобилни устройства и отговаря на изискванията.

Написаното тук ще ви помогне да разберете различните елементи, от които се нуждаете, за да оптимизирате сайта си за електронна търговия за мобилни посетители.

Как ще ми помогнете лесно да редактирам и управлявам сайта си?

След като онлайн магазинът ви работи, ще трябва да актуализирате съдържание, снимки, банери и т.н. Може дори да искате да можете да добавяте или променяте функции на сайта си. Разберете какво ще направи вашият разработчик, за да се уверите, че редактирането на Вашия сайт няма да бъде главоболие всеки път.

Трябва да имате достъп до абсолютно всичко! Един ден този човек вече не може да бъде вашият програмист и ще трябва да споделяте пароли и да кодирате с ново наемане. Уверете се, че всички файлове, влизания и пароли са споделени с вас. Трябва да сте собственик на всички профили, свързани с вашия сайт. Също така, силно препоръчвам вашият програмист да обясни как те водят резервни копия на вашия сайт.

Какви са основите на SEO

Вашият разработчик трябва да прилага най-добрите SEO практики и да ви улесни при актуализирането на вашата SEO стратегия. Всичките пари, които харчите в онлайн магазина, ще бъдат загубени, ако клиентите не могат да ви намерят!

Ето кратък урок за основните елементи, които ще подобрят SEO за вашия онлайн магазин.

Как ще ми помогнете да проследя основните показатели за ефективността?

Това е нещо, на което искате да се обърне предварително внимание. Разберете как ще можете да измервате ефективността на сайта си.

Искате обаче програмистът ви да ви покаже как да измервате конкретни елементи от сайта си посредством Google Анализ.

Научете повече за водещите ключови показатели за ефективността за сайтове за електронна търговия.

Как ще тествате?

Вашият онлайн магазин може да изглежда добре, но ако не работи правилно, каква е ползата? Вашият програмист трябва да има конкретни най-добри практики за тестване на вашия сайт. Уверете се, че разработчикът използва тестова среда и не прави директни промени в магазина ви, без първо да го тества. Помогнете им да обяснят процеса си за тестване на целия Ви сайт, документирайки бъгове и бързи поправки.

Този тип информация ще ви помогне да плащате допълнителна помощ, след като проектът приключи. Искате да гарантирате, че тестването се извършва от различни мобилни устройства, браузъри, компютри и държави.

Сега сте готови да намерите перфектния разработчик – BEKYAROV.NET , за да изградите своя онлайн магазин!

Други публикации