+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Излезе Wordpress 4.6, какво ново в него ?

Излезе WordPress 4.6, какво ново в него ?

WordPress 4.6 бе пусната само преди няколко минути. Това е вторият голям ъпдейт за 2016 г., и носи със себе си някои интересни нови подобрения и поправя някои грешки и бъгове на по-старата версия. В тази статия ще ви покажем какво е новото в WordPress 4.6 и кои характеристики трябва да изпробвате след обновяването на уеб сайта ви.

4.6 е основен ъпдейт на WordPress , и освен ако не сте на споделен хостинг , ще трябва ръчно да започнете актуализацията.

Важно: Не забравяйте да се създаде цялостен бекъп на вашия WordPress  преди да стартирате актуализирането.

Местни системни шрифтове в WordPress 4.6

WordPress започна да използва Open Sans от библиотеката на Google Fonts, като подразбиращ  шрифт, така че  интерфейсът на администраторът изглежда по един и същ начин върху различни платформи и устройства. Все пак, това означава малък компромис за скоростта и се разчита на проект от трета страна.

След версията 4.6, WordPress вече ще използва „native“ шрифт за административния панел. Това ще направи зареждането на WordPress по-бързо, а усещането на различни устройства едно и също.

Ето една снимка на административният панел в Safari уеб браузър на MacOS, използваща система за шрифт на Сан Франциско.

nativesystemfonts

Тази промяна засяга само елементите на потребителския интерфейс вътре в WordPress на административния панел. Това няма да се отрази на места като пост редактора.

Блестящи ъпдейти за плъгин и теми

По-рано, когато инсталирате плъгин или тема от WordPress.org се виждаше прогреса на инсталация. Това добавяше зареждане на страницата и увеличаваше времето, за инсталиране на плъгини и теми.

WordPress 4.6 прави по-бързо инсталирането и актуализирането на WordPress плъгини и теми, без да напускате страница.

плугининсталл

Тази анимация показва инсталиране на тема от WordPress.org.

themeinstall
Темите в WordPress 4.6 ще получават много по-бързи ъпдейти. Тази анимация показва как се случват ъпдейтите на тема в WordPress 4.6.

shinythemeupdate-1

Подобрен редактор в WordPress 4.6

Всяка нова версия на WordPress носи подобрения и нови функции на главния редактор. WordPress 4.6 въвежда някои готини нови подобрения към екрана за редактиране.

Отбелязване на неработещи връзки чрез Visual Editor

Понякога потребителите добавят невалидни връзки или счупени URL в постовете си. Ако публикувате така поста тази счупена връзка ще се показва онлайн също.

Вече WordPress 4,6 сега ще се опитва да проверява за счупени или лошо форматирани връзки, когато използвате Visual Editor (визуалния редактор) . Ако връзката е счупена тя ще бъде очертавана с червени точки ,показвайки URL адреса на връзката в червено.

brokenlinkhighlighter

По-добро автоматично запазване и възстановяване

WordPress 4.6 идва с по-добър режим за възстанояване за автоматично запазващите се функции в пост редактора.

Този проблем е вече поправен и потребителите ще могат лесно да възстановяват постовете си от резервни копия в браузъра и чрез автоматичното запазване.

По-добре изглеждащ Import Screen

WordPress прави супер лесно да се импортира съдържание от Blogger, Tumblr, както и от няколко други платформи използвайки  плъгина за импорт, разположен  в Инструменти.

WordPress 4.6 прави Import екрана по-разбираем и достъпен.

Той също така използва лъскави ъпдейти за инсталиране на Importer плъгини във фонов режим. Това означава, че няма да има повече изскачащи прозорци, за да инсталирате Importer плъгин и без допълнително зареждане на страницата, за да ви покаже напредъка.
Локализаcionni и Преводачески Подобрения
Преводи от WordPress.org преводи домакин на общността вече ще са с предимство пред преводите включени с приставката.

избор на дати на JQuery UI сега се показва с правилното локал.

Склонение на коментар номера и месеца на различни езици са вече борави правилно.

Подобрения на разширените настройки

WordPress 4.6 също въвежда много нови подобрения за програмистите. Ето някои от тях.

Помощни средства

Помощните средства е нова W3C спецификация, която позволява на браузъра да се свърже и предварително да извлече ресурси за подобряване на производителността. (# 34292)

Подобрена Meta Регистрация

WordPress 4.6 представя register_meta () функцията за регистрация на мета ключове. Тя работи като register_post_type (функция) и позволява на програмистите да използват стандартен начин за работа с метаданни. (# 35658)

Устойчиви коментар Cache

WordPress 4.6 позволява коментари да бъдат кеширани като постоянен тип обект. Това означава, че кеша на коментарите е правилно утвърден и актуализиран, когато има промени. (# 37613)

WP_Post_Type Class

WordPress 4.6 въвежда нов WP_Post_Type клас. Той променя $ wp_post_types към масив от WP_Post_Type обекти. Това осигурява методи за обработка опори публикувайте тип, пренапише правилата, мета кутии, куки, и таксономии. (# 36217)

WP_Term_Query Class

Новият WP_Term_Query клас в WordPress 4.6 осигурява по-добра структура за генериране на дългосрочни запитвания. (# 35381)

Надяваме се, че тази статия ви предложи добър оглед на това, което е ново в WordPress 4.6. Ние сме особено развълнувани относно лъскавите актуализации и отбелязването на счупените връзки. А на вас кое ви допадна най-много?

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.