+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Какво е дропшипинг? Как работи дропшипинга през 2021 г.?

Какво е дропшипинг? Как работи дропшипинга през 2021 г.?

Какво е дропшипинг? Това е уникален начин да управлявате магазин за електронна търговия, който ви позволява да започнете с малка или никаква инвестиция.

По-конкретно, дропшипингът ви позволява да прескочите тежките изисквания към инвентара при управлението на магазин за електронна търговия, вместо да ви позволи да възлагате управлението на инвентара и изпълнението на поръчките на външни доставчици.

Нека поразровим малко, за да ви помогнем да разберете какво представлява дропшипингът и как работи, като същевременно го сравняваме с „традиционен“ бизнес в стил инвентар. След това ще споделим и как можете да започнете със собствения си дропшипинг

Какво е дропшипинг?

Просто казано, дропшипингът е бизнес модел, който можете да използвате, за да управлявате онлайн магазин без инвентар. Помага ви да продавате продукти директно от търговеца на едро на клиентите. Като търговец на дребно всичко, което трябва да направите, е да поддържате онлайн продуктов каталог – не е нужно да държите никакви инвентаризации.

Всеки път, когато клиент направи поръчка, вие ще я препратите на вашия доставчик, който след това ще изпрати продукта (ите) директно на купувача. Няма караница за опаковане или изпращане. Освен това можете да експортирате всички подробности за продукта от търговеца на едро (като Alibaba) в собствения си електронен магазин.

Мислете за това като за процес от три стъпки:

  1. Клиентът прави поръчка за 100 лв. (цена на продукта).
  2. Плащате на доставчика 50 лв. (цена на едро).
  3. Доставчикът изпраща продукта на клиента и вие запазвате 50 лв. (сума на печалбата).

Как работи дропшипингът?

Има три важни фактора в бизнеса с дропшипинг: доставчикът, вашият магазин и клиентът.

Доставчик – Първо, трябва да намерите доставчик / търговец на едро. Доставчикът ще отговаря за изпълнението на вашата поръчка и съхраняването на физическия инвентар. Един от най-популярните източници за доставчици е AliExpress, но можете да намерите и много независими доставчици (въпреки че отнема малко повече работа).

Вашият магазин – Това е действителният магазин за електронна търговия, в който клиент ще направи своята поръчка. Трябва само да качите продуктовия каталог, включително чисти изображения, подробности за артикула и уникално описание. Има различни платформи за електронна търговия, които работят добре, като WooCommerce и Shopify са двете най-популярни опции.

Клиент – След направена поръчка ще получите известие и можете да го насочите към вашия доставчик. Трябва да платите на вашия доставчик само когато конвертиран посетител извърши плащането.

Други публикации