+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Какво е PPC (Pay Per Click) и как работи ?

Какво е PPC (Pay Per Click) и как работи ?

Нека си го кажем. За да бъде вашият сайт органично класиран в Google може да ви отнеме много работа, която ще включва задълбочени познания за това как интернет страниците ви са взети заедно. Ако не сте уеб експерт и се стремите вашия сайт да бъде класиран в Google, което ще донесе нов трафик към сайта ви, тогава може би Google Adwords или Pay-Per-Click (PPC) кампаниите са за вас. Така че, как работи PPC (Pay Per Click)- заплащане на клик ?
Pay Per Click определение : PPC е вид спонсорирана онлайн реклама, която се използва в широк кръг от уеб сайтове, включително търсачките, където рекламодателят плаща само ако уеб потребител кликне върху рекламата им. Оттук идва и заглавието, „заплащане на клик“.
В PPC кампанията, когато някой кликне върху вашата реклама, вие заплащате за текущата цена на кликване (CPC) от бюджета си. След като целия ви бюджет $ е изчерпан, Google престава да пуска рекламите ви, докато не възстановите фонда си.pay_per_click
Ако искате да започнете ефективна PPC кампания, която ще донесе нови посетители на вашия сайт,обърнете внимание на 3-те полезни съвета по-долу.
1. Създадете цели за вашата PPC кампания
Има три въпроса, които ще бъдат от полза:
-Към кого е насочена тази реклама? Винаги си напомняйте „кого“ се стремите да достигнете чрез платеното търсене. При избора на ключови думи и рекламен текст, изберете термини , които вашата аудитория ще търси и създадете рекламен текст, който говори за техните нужди. Винаги бъдете сигурни, че съдържанието на целевата ви страница логично е подравнена с тези ключови думи / рекламен текст, за да се гарантира качеството на потребителското ползване и да се максимизира възвръщаемостта на инвестициите ви. Поставете се на мястото на посетителя. Биха ли ключовите думи и рекламният текст привлекли вниманието ви или дават ли ви полезна информация?

– Какъв резултат търсите?Идентифицирайте какво бихте искали потребителите ви да направят, след като са щракнали върху вашата платена реклама. Включете тази цел, като призив за действие в рекламния текст. Заведете посетители към тази страница, която лесно да ги води към тази цел.

-Как ще разберете дали PPC кампанията има успех? Уверете се, че сте настроили начин за измерване на успеха, преди да започнете кампанията си. Активен анализ на показателите на кампанията ще разкрие ключовите думи, които може да искате да паузирате и възможности за разрастване.

2. Създаване на лесна за използване структура на кампанията
Двете думите, които трябва да имате предвид тук са Значение и Обикновен(лесен, прост) :

Значение: Създаване на тясно специализирани рекламни групи с малки групи от ключови думи. Уверете се , че рекламният текст е подходящ за всяка ключова дума, съдържаща се в рамките на всяка рекламна група.
Обикновен: Уверете се , че структурата на кампанията ви е интуитивно и лесно управляема , което ще направи мониторинга на кампанията ви по-ефективна и ще позволи да се идентифицират по-добре ефективността и неефективността и.

3. Проверете вашите PPC настройки в Google Adwords

Бъдете разумни относно Google Neatwork. По подразбиране, Google Adwords избира всички кампании от мрежата на Google. Тази мрежа от сайтове включва Google.com …, партньорски сайтове като AOL.com … & Ask.com … и сайтове в дисплейната мрежа.
Отказването на дисплейната мрежа на Google е най-добрата постъпка, ако сте само в началото. Дисплейната мрежа се дължи на хиляди импресии, като показва рекламите ви в хиляди сайтове. Ако работите с ограничен бюджет, дисплейната мрежа на Google може да изтощи бюджета ви бързо и видимостта ви в Google.com …. да намалее* Дисплейната мрежа може да бъде ефективна с внимателно подбрани ключови думи и рекламен текст, предназначени специално за този тип рекламно разположение. Винаги е добре да се преразгледа тази стратегия след като сте събрали първоначални изводи за търсене на Google.
3189_13google-adwords
Използвайте Местни търсения за своя полза. По подразбиране Google Adwords ще насочи кампанията ви в национален мащаб. Ако сте местен търговец, ако транспортирате до определена област или предоставяте услуга (само) за конкретно географско местоположение, това е най-добрата практика, за да персонализирате насочването на местоположението си Location Targeting в Google Adwords. Google Adwords предлага опции специфични за насочване по език, рекламен график, устройства. Като най-добър метод винаги кликвайте в настройките на всяка кампания за да проверите дали е настроена правилно.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.