+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Какво трябва да знаете преди да стартирате един уеб сайт

Какво трябва да знаете преди да стартирате един уеб сайт

стартиране-на-уеб-сайт

Стартирането на чисто нов или преработен уеб сайт е вълнуващ момент, който носи много очаквания. Това е вашата сбъдната мечта и не можете да чакате да се включите в нея и да видите реакцията на вашите клиенти, приятели и семейство.

Не попадайте в капана.

Трябва да бъдете много внимателни, за да не попаднате в капана с проблеми, в който повечето хора падат. Това е проблем, който виждаме отново и отново. Ние го наричаме перфекционистки подход. И това е микроманиране на всеки малък пиксел на сайта. Проблемът с това е, че вместо да се фокусирате върху стартирането и да получите цялата обратна връзка, която можете да получите, вие вместо това ще получите много разочарования, като се опитвате да преследвате всеки малък фал, който можете да намерите.

Много хора са склонни да попаднат в този проблем и въпреки че не е голям проблем за разработчиците или дизайнерите на сайта да направят каквито и да е промени и корекции, които клиентът може да се нуждае, в дългосрочен план той може да отразява как виждате сайта си и как ще се обърнете към него в бъдеще.

Така че не се притеснявайте прекалено много. По-добре е да стартирате сайта и да планирате да имате време, за да получите обратна връзка от вашите приятели и семейство, отколкото да чакате всичко да бъде перфектно само за да получите лоша обратна връзка от последните промени, които направихте.

Социални медии.

Социалните медии са критична част от всеки уеб сайт и се превърнаха в един от най-добрите източници на трафик и онлайн бизнес.

Уверете се, че всичките ви социални медийни страници са създадени и имате всички връзки за тях. Не се концентрирайте твърде много върху количеството, но върху качеството; отворете само социалните медийни страници, с които можете да се справите и с течение на времето можете да добавяте повече, колкото ви трябват.

Тестване.

Тествайте функционалностите на уеб сайта си и се уверете, че всичко работи както се очаква.

Въпреки че разработчиците и дизайнерите имат много инструменти за тестване, винаги има нещо, което може да се нуждае от известно приспособяване. Последното нещо, което искате, е да намерите проблеми, след като вече сте пуснали сайта си. Нов продукт никога не може да има достатъчно тестване и въпреки че това обикновено се вижда от разработчиците на уеб сайтове и дизайнерите, никога няма да ви навреди, да се уверите, че ще видите нещо полезно и добре дошло.

Съдържание.

Уверете се, че имате достатъчно съдържание, което да добавите към сайта си през следващите седмици. Чрез добавяне на статии в блог, продукти, рецензии и статии за помощ, ще запазите сайта си свеж и няма нищо, което Google и други търсачки да харесват повече от подходящ и добре формулиран сайт.

Вашето съдържание трябва да е полезно за вашите клиенти и трябва да говорите за това, което правите и какво продавате. Също така помагането на социалните медии за тези теми ще доведе до повече посетители на сайта Ви, тъй като Google и други търсачки ще ви видят като експерт по тези теми.

Отпусни се и се наслаждавай.

Всеки би бил развълнуван, когато бизнесът стартира онлайн. И е съвсем нормално да имате много високи очаквания. Това е казано, освен ако не сте стартирали мащабна маркетингова кампания, водеща до онлайн стартирането, но трябва да знаете, че може да отнеме известно време, преди да започнете да виждате значителен трафик на уеб сайта си .

Просто имайте предвид, че това ще се случи и се уверете, че сте готови, когато се появи.

Имате план.

Извършването на задълбочено проучване на пазара ще ви даде много информация за конкуренцията ви, както и отлични идеи за вашата стратегия.

Уверете се, че имате подготвен план за действие и сте готов да го изпълните, веднага щом получите шанса.

Това лесно може да бъде най-голямото предимство пред конкуренцията и билета за успех.

Заключение.

Бъдете подготвени и тествайте колкото се може повече. След това просто работете на сайта, дайте най-добрата възможност за поддръжка на клиентите и бъдете  в крак с индустрията и тенденциите.

Веднага след като конкуренцията ви види сайта ви и новите неща, които предлагате на пазара с него, те ще се опитат да наваксат колкото е възможно по-бързо, затова бъдете винаги актуализиран и на върха на играта в бизнеса Ви.

Ако имате някакви коментари или идеи, които могат да помогнат да разширите тази статия, можете да оставите коментарите по-долу.

Други публикации