+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Какво трябва да подготвите преди да си поръчате лого ?

Какво трябва да подготвите преди да си поръчате лого ?

services-webdesign-optimized„Вашето лого е как хората ви възприемат и какво ви помага да се отличите от вашите конкуренти. Но в същото време хората ви оценяват не от качеството на вашето лого, а от качеството на вашия продукт или услуга. Така че тези неща са също толкова важни – Робърт Джоунс.”

Логото е задължителен елемент от формирането и доверието на клиентите. Разбира се, положителните отзиви, историята на успеха на вашата фирма, списъкът с предимствата на продуктите са важни, но често четете ли подобни текстове докрай? Едва ли. Това лого ще помогне да се изразите и да остане в паметта на посетителите. Клиентът може да не помни името на представителя на фирмата и всички аргументи в полза на закупуването на услугите от Вас, но правилно украсената емблема ще допълни впечатлението и може да допринесе за превръщането във водеща.

Уникално лого

На какви моменти да обърнете внимание, преди да направите лого:

  1. Какви качества на вашия бизнес искате да предадете.

За да направите лого, трябва да определите интереса на потребителя. Какво търси потенциалния клиент? Професионализъм и почтеност. Тези качества трябва да бъдат показани на емблемата. Също така е важно да представите и емоции.

  1. Определете колко сте готови да похарчите за логото.

Няма еднозначен отговор на въпроса колко струва едно добро лого. Докато цената на някои известни марки на марката достигат милиони долари, съществуват маркови лога, които струват на фирмите много малко. Може би изобщо не искате да плащате за лого, тогава можете да опитате да потърсите безплатни опции или да опитате сами да го направите. Всичко зависи от вашия бюджет.

  1. Въз основа на предишния параграф помислете как да създадете лого.

Както бе споменато по-горе, можете да опитате да го направите сами, можете също да се свържете с дизайнер или да използвате онлайн услуги.

  1. Изберете цвета и формата на бъдещото лого.

Ярките обекти се помнят, но пренаситената цветова гама противоречи на идеята за просто изображение за възприятие. Ограничете се до малък набор от цветове. На екрана на монитора и на екрана на мобилно устройство изображението може да изглежда неефективно впечатляващо.

  1. Какви шрифтове искате да използвате в логото.

Ако текстът се използва в логото, е важно да се обърне внимание на шрифта. Не се препоръчва да избирате често използвани системни шрифтове, например Times New Roman или Arial. Не е необходимо да създавате нов, защото има много оригинални шрифтове, достъпни за изтегляне в интернет.

  1. Опитайте се да определите къде планирате да поставите логото.

Може би се нуждаете от лого за публикуване в сайта, рекламни продукти, визитки, табели и банери, дрехи на служители, канцеларски материали, профили на социалните мрежи.

В зависимост от разположението, може да се нуждаете от различни формати на вашето лого, може също да се нуждаете от черно-бял формат или разположение на лого не само хоризонтално, но и вертикално. По-добре е да помислите за тези въпроси предварително.

  1. Как вашето лого може да се откроява сред конкурентите.

Опитайте се да бъдете оригинални, за да привлечете интерес от потенциални клиенти, но не забравяйте за простотата. Идеята трябва да е очевидна, така че е по-добре да се откаже от търсенето на допълнителни значения. Прости и разбираеми изображения се запомнят.

Поставете под въпрос всяка част от логото и зачеркнете допълнителното. Марката Nike и лозунгът „просто го направете“ във възприятието на хората са неразделни, но това не означава, че за да се повтори успехът, е достатъчно да подпишете лозунг върху логото. Допълнителна информация, например, страната на произход и годината на основаване на компанията, може да бъде тежест, а не допълнителна мотивация да се запознаете с продукта.

Като цяло желанието да се копират елементите на логото на популярните марки е разбираемо и може да бъде полезно, но прекомерното заемане изтрива индивидуалността. При създаването на стил си струва да тръгнете от нуждите на вашите клиенти.

За да проектирате лого, не е необходимо да се научите как да работите в редакторите или да наемете дизайнер. Възползвайте се от безплатните дизайнери. Това е възможност да прехвърлите идеи на екрана за няколко минути.

Създавайки желаното лого или имайки няколко идеи, важно е да получите обратна връзка от целевата аудитория или хора, подобни на целевата аудитория. Публикувайте мостри в социалните мрежи и помолете абонатите да гласуват и да коментират избора им. Това ще бъде и дейност, която увеличава активността на страницата на марката, защото гласуването не отнема много време на потребителя на социалната мрежа и повишава лоялността. Получената информация ще помогне да се оцени четивността и емоционалното възприятие, но не трябва да се разчита само на мнението на потребителите. Тази стъпка трябва да бъде спомагателна.

Логото е задължително допълнение към качествената реклама на марката. Имате възможността бързо и ясно да показвате какво искате да се вижда на екрана и да редактирате резултата, създавайки действителното изображение за много години напред.

Други публикации